Автор: Дейвид Хатчър Чайлдрес
Жанр: Алтернативни научни гледни точки, Популярни

ISBN: 978-619-7718-04-1
Формат в мм: 165x235
Тегло: 640 гр.
Подвързия: мека корица
Година: 2023 г.
Обем: 368 стр. плюс 16 стр. цветно приложение
Наличност: Налично
33.00лв

Дейвид Чайлдрес, популярен автор и звезда от шоуто на History Channel Ancient Aliens, ни представя невероятната история за нацистки подводници и тайни оръжия в Антарктика и на други места по целия свят. Той разглежда странния живот и смъртта на Рудолф Хес, както и мистерията на Джеймс Форестал и тайната група, наречена MJ-12. Изследва операцията "Хайджъмп", ръководена от адмирал Ричард Бърд през 1947 г., и битката, която той очевидно е водил в Антарктика с летящи дискове. Благодарение на „Проект Кламер“ нацистите проникват в аерокосмическите компании, банките, медиите и правителството на САЩ, включително в НАСА и ЦРУ след Втората световна война. Той разкрива, че нацистите са построили тайни бази на различни места по време на Втората световна война, включително Гренландия, Канарските острови, Тибет и Антарктика. Чайлдрес обсъжда подробно тайната флотилия от подводници, която патрулира в Атлантическия и Антарктическия океан десетилетия след войната. Разглежда тайната немска космическа програма и нейните летящи дискове и възхухоплавателни средства; използваната секретна технология, включително технология за антигравитационно задвижване; подземни и подледни бази; странни неща, случващи се в Южна Америка; и тайни бази на Луната и Марс. Чайлдрес разглежда възможното сливане на нацистки активи в Антарктика с американските и използването на Антарктида като космическа база за трафик към тайни космически станции в орбита и под повърхността на Луната. Авторът разглежда военни космически програми като "Страж на Слънцето", "Лунекс" и "Проект Хоризонт". Космическите сили на САЩ имат ли тайна космическа програма, която поддържа огромни кораби в орбита около Земята и наема стотици астронавти за екипажите за тези превозни средства? 

В книгата са включени 16 страници с цветни снимки и илюстрации.


Съдържание:

Първа глава

Загадката Рудолф Хес . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .9

Втора глава

Загадката Джеймс Форестал . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .29

Трета глава

Битката в Антарктика. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .53

Четвърта глава

Нацистите от Кухата земя. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .78

Пета глава

Черният флот . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .97

Шеста глава

Тайна база в Тибет . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .149

Седма глава

Тайни градове в Южна Америка . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .178

Осма глава

Проектите „Хоризонт“ и „Страж на Слънцето“ . . . . . . . . . . . . .233

Девета глава

Антарктика и тайната космическа програма . . . . . . . . . . . . . . . .271

Бележки под линия и библиография . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .365


Наистина има повече неща на небето и на Земята, отколкото човек е сънувал. – Карл Хаусхофер, 1943 г.


Вероятно най-загадъчният от следвоенните нацисти е Рудолф Хес: вторият по ред след Херман Гьоринг за наследник на Хитлер; мистик и окултист, който е част от мистериозното общество „Туле“; пилот и планинар; човек, който е държан инкогнито в берлинския затвор „Шпандау“ от четири различни държави – единственият затворник в затвора от 1966 до 1987 г. Какво е знаел Рудолф Хес, което го е държало в затвора толкова години на висока финансова цена? Говори се, че британското разузнаване е отговорно за предполагаемото „самоубийство“ на Хес през 1987 г. Защо биха искали да убият Хес след толкова много години? Писано е и че Хес е бил ранна жертва на контрола над съзнанието на британците и техните лекари за контрол над съзнанието в института „Тависток“ край Лондон. Това обяснява някои от странните прояви на Хес по време на Нюрнбергския процес. В няколко книги се изказва предположението, че човекът, който умира в затвора „Шпандау“, дори не е истинският Рудолф Хес. Колкото повече се вглеждаме в Рудолф Хес, толкова по-странен става този човек и неговата история.


АКО ОБИЧА, ИСТИНСКИЯТ РУДОЛФ ХЕС ДА СТАНЕ!

Рудолф Хес е роден в Александрия, Египет, на 26 април 1894 г. Син е на преуспяващ търговец на едро и износител. За пръв път пристига в Германия, когато е на четиринадесет години. На 20-годишна възраст се записва доброволец в германската армия при избухването на Първата световна война през 1914 г. Това се случва отчасти, за да избяга от контрола на деспотичния си баща, който отказва да го пусне да учи в университет и вместо това иска той да е част от семейния бизнес. Младият Рудолф Хес има други идеи.

Хес е ранен два пъти по време на войната, а по-късно става пилот на самолет. Хес е едър и силен мъж, вече закоравял в битките убиец, и след войната се присъединява към „Фрайкорпс“ – дясна организация на бивши войници, превърнали се в наемници. „Фрайкорпс“ участва в насилственото потушаване на комунистическите въстания в Германия, често чрез буквални юмручни боеве на улицата.

Хес започва да учи в Мюнхенския университет политически науки. В университета се запознава с проф. Карл Хаусхофер и се присъединява към обществото „Туле“ – своеобразно тайно общество, което изповядва нордическо превъзходство, мистични германски възгледи за древността (като вяра в Атлантида и тибетските учители) и антисемитски възгледи в смисъл, че еврейският Стар завет не е най-важната книга в света.

Проф. Карл Хаусхофер заема централно място в обществото „Туле“ и е бивш генерал, чиито теории за експанзионизма и расата са в основата на концепцията за Lebensraum – увеличено жизнено пространство за германците за сметка на други народи. Учението на Хаусхофер оказва голямо влияние за окончателното нахлуване на Германия в Източна Европа с убеждението, че германците трябва да разширят територията и културата си. Техните съюзници в Япония имат подобно убеждение при тревожната имперска експанзия на Япония в Източна Азия и западната част на Тихия океан.


На 1 юли 1920 г. Хес чува речта на Адолф Хитлер в малка мюнхенска бирария и веднага се присъединява към нацистката партия, като става шестнадесетият ѝ член. След първата си среща с Хитлер Хес казва, че се е почувствал „сякаш завладян от видение“. Хес ще стане напълно предан на Хитлер и с готовност ще се съгласява с всичко, което крещящият политик казва. По време на ранните митинги на нацистката партия Хес е страшен боец, който непрекъснато се бие с марксистки активисти и с други, които се опитват да прекъснат речите на Хитлер.

През 1923 г. Хес участва в Бирения пуч. По онова време Хитлер и нацистите се опитват да поемат контрола над правителството на Бавария и Хес е арестуван и затворен заедно с Хитлер в затвора „Ландсберг“. Докато двамата са в затвора, Хес записва под диктовка книгата на Хитлер Mein Kampf („Моята борба“). Хес прави и някои редакционни предложения за организацията на нацистката партия, понятието Lebensraum, както и пише материал в книгата за историческата роля на Британската империя.

И Хитлер, и Хес са освободени от затвора през 1925 г. и Хес служи няколко години като личен секретар на Хитлер, въпреки че няма официален ранг в нацистката партия. През 1932 г. Хитлер назначава Хес за генерал от СС и председател на Централната политическа комисия на нацистката партия като награда за лоялната му служба. На 21 април 1933 г. Хес е назначен за заместник-фюрер – ръководна длъжност с предимно церемониални задължения.

Твърди се, че Хес е бил срамежлив, несигурен човек, който проявявал „фанатична лоялност и абсолютно сляпо подчинение“ на Хитлер. През 1934 г. Хес произнася показателна реч, в която заявява:


С гордост виждаме, че един човек остава извън всякаква критика –фюрерът. Това е така, защото всички чувстват и знаят: той винаги е прав и винаги ще бъде прав. Националсоциализмът на всички нас е закотвен в безкритичната лоялност, в отдаването на фюрера, което не пита „Защо“ в отделните случаи, в мълчаливото изпълнение на заповедите му. Ние вярваме, че фюрерът се подчинява на по-висше призвание да оформи германската история. Тази вяра не може да се критикува1.


Хес ще стане известен с това, че е ораторът, който обявява фюрера на масови събрания с ревящ, ококорен фанатизъм, както може да се види в нацисткия документален филм Triumph of the Will („Триумф на волята“).

Нацисткият режим започва да преследва евреите скоро след завземането на властта. Кабинетът на Хес е отчасти отговорен за изготвянето на Нюрнбергските закони на Хитлер от 1935 г. – закони, които имат дългосрочни последици за евреите в Германия, забраняват браковете между германци от нееврейски и еврейски произход и лишават неарийците от германско гражданство. Приятелят на Хес Карл Хаусхофер и семейството му са засегнати от тези закони, защото Хаусхофер е женен за полуеврейка, и се налага Хес да издаде документи, с които ги освобождава от това законодателство.

Хес е мотивиран от лоялността си към Хитлер и желанието да му е полезен; той не търси власт или престиж, нито се възползва от положението си, за да трупа лично богатство. Той и съпругата му Илзе живеят в скромна къща в Мюнхен. Въпреки че Хес има по-малко влияние от другите висши служители на Националсоциалистическата германска работническа партия, той е популярен сред масите.


ХЕС И НОЙШВАБЕНЛАНД

През декември 1938 г. Херман Гьоринг предприема експедиция до Антарктида, за да създаде военноморска база и китоловна станция на полярния континент. Експедицията „Нова Швабия“ тръгва от Хамбург и се отправя към Антарктида на борда на кораба „Швабенланд“ на 17 декември 1938 г. „Швабенланд“ е товарен кораб, построен през 1925 г. и преименуван през 1934 г. на името на региона Швабия в Южна Германия. „Швабенланд“ е бил в състояние да превозва и специални самолети, които можело да се катапултират от палубата.

Експедицията е строго секретна и е наблюдавана от самия Гьоринг. Очевидно е, че в нея е участвало и обществото „Туле“. Експедицията е имала 33 членове плюс 24-членния екипаж на „Швабенланд“. На 19 януари 1939 г. корабът пристига на брега на Принцеса Марта в Антарктида, в район, за който Норвегия наскоро е предявила претенции за Земя на кралица Мод, и започва да картографира региона. На морския лед по крайбрежието са поставени знамена на нацистка Германия. Наричайки района Нойшвабенланд на името на кораба, експедицията установява временна база и през следващите седмици екипи обхождат брега и записват претенции за хълмове и други важни забележителности.


Някои изследователи като Джоузеф Фарел смятат, че Хес е участвал в тази експедиция до Антарктида. След завръщането си през април 1939 г. Хес докладва на Гьоринг и Хитлер какво е открито в Антарктида и дали са намерили подходящо място за германска военноморска база. Такава база би обслужвала търговски кораби, например китоловни кораби, както и военни кораби и подводници.

Този успех сигурно е една от причините Хитлер да направи Хес втори по ред след Херман Гьоринг през септември 1939 г. По същото време Хитлер назначава началник щаба на Хес Мартин Борман за свой личен секретар – пост, който преди това е заемал Хес. По онова време е осъществено и германското нахлуване в Полша.

Съвсем ясно е, че Антарктида е била част от плана на Гьоринг, Хес и Хаусхофер за германска експанзия и пресъздаване на глобална германска колониална общност. Джоузеф Фарел цитира немския автор Хайнц Шьон, който през 2004 г. пише книга на немски език, озаглавена Mythos Neuschwabenland: Für Hitler am Südpol: Die deutsche Antarktis-expedition 1938/39 („Митът за Нова Швабия: за Хитлер на Южния полюс: германската антарктическа експедиция 1938/39 г.“), и казва:


В качеството си на комисар по Четиригодишния план, Гьоринг е знаел колко важен за Германия е китоловът в Антарктида и колко важно е да се гарантира той, както и да се открият нови риболовни райони. Струвало му се е, че е крайно време да изпрати голяма експедиция в Антарктида. На 9 май 1938 г. му е представен план за антарктическа експедиция, изготвен от служителите на неговото министерство, която трябва да се проведе през антарктическото лято на 1938/39 г. Той го одобрява и възлага на Хелмут Волтат като министър-директор на специалните проекти подготовката на експедицията, като му предоставя всички свои пълномощия.


Books
Тегло 640 гр.
Подвързия мека корица
Година 2023 г.
Обем 368 стр. плюс 16 стр. цветно приложение

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю