Автор: Щефан Ердман
Жанр: Антиглобализъм, Популярни

ISBN: 978-954-2902-02-7
Формат в мм: 140x215
Тегло: 418 гр.
Подвързия: Мека
Година: 2010
Обем: 336 стр.
Наличност: Налично
20.00лв
Как мислите? Дали всички хора, които ни управляват, умишлено го правят по не най-добрия начин, или това е самоналагаща се система?

Щефан Ердман ще ви отвори очите!

В първи том на „Банки, хляб и бомби" той просвещава читателя относно повратите на историята през древността и разкрива преплитането на древните братства с финансовата аристокрация. В настоящия втори том отново ви повежда на не по-малко вълнуващо пътуване през мрежа от масонски ложи (групата на Билдербергите, Комитетът на 300-те, Съветът по външни отношения...), медийни и фармацевтични гиганти, енергийни лобисти й финансови магнати, като разкрива техните структури на упражняване на власт до наши дни.

Щефан Ердман осветлява събитията около Руската революция и Първата световна война и разяснява подробно как последиците от Версайската „мирна конференция" и сключеният Версайскй договор полагат основите и гарантират нова брутална световна война.

Авторът разкрива безкомпромисно ролята на масмедиите и посочва механизмите, чрез които те целенасочено манипулират съвременния човек. Той разглежда методите на психологическата война и умишленото затъпяване на децата ни от наложената образователна система и съзнателното загрубяване под влияние на телевизионните програми.

Накрая не пропуска да разкрие и причините за атентата срещу Световния търговски център, обяснява истинските намерения на американското правителство във връзка с войната в Ирак и началото на Трета световна война, както и юридическото положение на Германия, респ. на Германския райх след края на Втората световна война.

Той показва не само механизмите на съвременните властимащи, но предлага на отделния човек решения за изход от манипулативната игра.

 

ПРЕДГОВОР

 

Уважаеми читатели,

 

            Във втори том на „Банки, хляб и бомби” в центъра на вниманието е преди всичко задкулисната политика на 20. век. За да разберем съвременните политически ходове в световен мащаб трябва да се спрем по-подробно на машинациите, свързани с болшевишката революция, двете световни войни и решенията от Версайския договор, за да открием причините за съвременната и в известна степен неразбираема германска политика!

            Няма съмнение, че след Втората световна война влезе в ход целенасочено превъзпитание, чиято цел беше да възпитава хората, особено във Федералната република, като политически и исторически глупаци, което все още е в действие. Няма европейска държава, в която нивото на обща култура по отношение на собствената история да е толкова ниско както във Федералната република.

            Ясно съзнавам, че подобно твърдение ще шокира някои читатели, но такива са фактите, особено когато става дума за германската история! В учебните планове на училища и университетите тя умело се подправя. Как може в такъв случай да говорим за свободно и обективно разглеждане на историческите събития?

            Причината за въпросната дилема около германската история е тясно свързана с двете световни войни и Версайския договор. В никакъв случай не оспорвам историческите събития, а обстоятелствата или скритите истини, довели между другото до двете световни войни. Сигурен съм, че след като прочетете втория том, ще се  съгласите с мен!

            Деликатните теми, които се разискват тук, промениха в голяма степен моя собствен светоглед през последните години.  Събраната информация и задкулисните политически действия, за които научих при моите проучвания благодарение на  създадените контакти, допринесоха още повече за това. По разбираеми причини не мога да коментирам всичко – през настоящата година в Германия отново бяха забранени няколко книги с политическо съдържание. Втория том на книгата също както и първия трябваше да бъде подложен на юридическа експертиза и части от съдържанието бяха коригирани,  какво повече да се каже по въпроса.

            След прочитане на двете книги читателят може да стигне до извода, че вече няма спасение за човечеството и да изпадне в депресия. Тъй като предугаждам реакциите на неподготвения читател, бих искал да внеса известно успокоение.

            Знанието е сила, дори светът видимо да върви към упадък и да изглежда, че упорито предричаната Трета световна война не може да бъде избегната (дългосрочен военен световен пожар с тотален крах на световната финансова система, природни бедствия, глад, епидемии и др. подобни катастрофи) и определени групировки в света се стремят именно към това. Важно е да се разберат механизмите, с които властващите в световен мащаб манипулират и контролират днес хората и цели народи: екзистенциална нищета, страх, контрол над съзнанието, дезинформация чрез масмедиите, геноцид над цели народи и други подобни явления са част от съвременната действителност!

               Откакто свят светува могъщите управници и влиятелни организации използват страха като средство за контрол над хората. Страхът е най-големият бич за човечеството.

            Най-добрият пример в случая е църквата, която от почти две хиляди години твърде успешно си служи със средства като страх, наследен грях, дявол, ад.

            Не можем да се избягаме от системата, дори не е нужно да го правим. Имаме възможност обаче да разберем какви механизми се прилагат за контрол над човечеството.

            Няма лоши неща сами по себе си, зависи с каква цел се използват. Това се отнася и за критикуваните в книгата телевизия и компютри, за медиите, използвани в наши дни от властимащите, за да създават безпорядък в света.

            Най-важното условие за спасяване на човечеството от всеобщото безумие е хората да разберат, в какво се крие истинското предназначение на човека. Ако успеем да осъзнаем своето предопределение ще намерим път и оптимизъм за бъдещето.

            Ние разполагаме със свободната воля да решаваме за или против. Никой не може да се оправдава, че нищо не е знаел, защото всички хора имат възможност да ползват наличните знания. Няма неизбежни неща, стига да не пропуснем момента и знанието, което е всеобхватно!

            Да сме родени в това време, да участваме в изграждането на бъдещето на планетата и да преживеем цикличен обрат е не само наше предопределение, а голямо предизвикателство и привилегия.

            Според съвременната догматика личният ми мироглед не е нито политически или религиозен, нито се основава на друга организация.

            За мен няма значение каква идеология изповядва читателят, на кое вероизповедание или „тайна” организация принадлежи, не ме интересува цвета на кожата или религията му, беден или богат е – това засяга единствено него! Всеки човек винаги има свободата да избира делата и действията си!

            Какъвто и да е светогледът му, той ще съответства на неговия модел на живот – на тона в живота му. Няма нищо случайно, защото при всички случаи „случайността” се основава на закона за причинността и на резонанса. Всеки трябва да продължи живота си по начин, който смята за правилен.

            С написването на двата тома и за мен приключва малък цикъл в живота. Преди всичко искам с това произведение, което обхваща около 800 страници, да хвърля светлина на тъмното историческо минало и на съвремието. Заслужавало си е труда, ако съм успял да го сторя!

 

            „Истината и мнозинството са две различни неща.”

            (Жан Кокто, френски поет, 1889–1963)

 

Хагенбург, септември 2003 г.

Искрено Ваш

 

Щефан Ердман

 

 

 

ПОСЛЕСЛОВ НА ИЗДАТЕЛЯ

 

         Скъпи приятели на истината,

 

            Тъй като информациите и в голяма степен сензационните разкрития на Щефан Ердман станаха ваше достояние, навярно си задавате въпроса, как ще продължи животът ви от тук нататък?

            Щом като светът се контролира по такъв начин и илюминатите все повече се доближават до целта си – Нов световен ред -, какъв тогава е смисълът на живота, защо да ходим на работа, защо да създаваме деца – та нали всичко върви на зле...

            Сигурно знаете, че аз самият написах преди години под псевдонима Ян ван Хелсинг две книги на тази тема, които междувременно бяха забранени в Германия. Наред с репресивните мерки, на което бях подложен, имах възможността да натрупам и много положителен опит и след като двете книги станаха бестселъри, вярвам, можете да си представите, какви изключително интересни контакти завързах.

            Споделям с вас, защото непрекъснато ми задават въпроса – както и на Щефан – как, натоварен с всичките тези знания, успявам нормално да живея живота си и да поддържам семейните си отношения.

            Нямам намерение да ви досаждам с прекалено дълги изложения. Факт е, че благодарение на контактите, които се зародиха във връзка с публикуването на книгите ми, преживях и видях с очите си неща, които промениха живота ми в положителна посока до такава степен, че с думи трудно се описва.

            Тук бих искал да изтъкна четири аспекта, от които ще ви стане ясно, че положението в никакъв случай не е безнадеждно. Ще назова два факта от сферата на външния - т.е. екзотеричен - свят и два други от вътрешния ни свят - езотеричния.

            Преди повече от десет години за първи път видях в Нова Зеландия една малка машина – магнитен мотор, който захранваше съвсем самостоятелно с електричество малка къщурка някъде в джунглата.

            Години по-късно, във връзка със забраната на книгите, съдбата ме срещна с хора – нека да използвам думите на Гьоте „Силата, която искаше да ми стори Зло, ми направи Добро”- благодарение на които се запознах с технология, която, ако не бях видял със собствените си очи, щях да определя като научна фантастика. Става дума за летящи машини, които вместо да горят каквото и да било гориво, използваха наличната във Вселената електромагнитна енергия – както впрочем прави и нашата Земя, която хвърчи из Космоса с повече от две хиляди километра в час, без да й трябва дизелово гориво и дизелов двигател. Видях заедно с други свидетели как един по-възрастен господин с помощта на уред управляваше облаците в небето, караше ги да се събират в разни образувания... и още много неща.

       Вторият факт от външния свят е политиката..

       Да ви кажа честно, мисля, че Новият световен ред скоро ще стане реалност. Но без паника! Защото той няма да продължи дълго, както ще стане и с еврото. Защо?

            От една страна,  настоящите световни управници са сигурни, че ще постигнат целта си, ние обаче също можем да бъдем сигурни, че тези хора имат жестоки противоречия помежду си.

            Като пример можем да посочим изявлението на Михаил Горбачов, който през март 1999 г., когато започна въздушната война срещу Сърбия, каза: „Западът мами Русия. Ние бяхме единни за Новия световен ред. Съединените - през Европа, Атлантическия океан до Урал, трябваше да са под управлението на Русия. Русия няма да забрави това предателство."    

            С други думи, тези „приятели” се лъжат помежду си, както им падне...

       От друга страна, те не само са арогантни и деспотични, но и високомерни. Щом един Джеймс Варбург заявява: „Ние ще постигнем световно правителство, искате или не - с подчинение или съгласие", това доказва, че илюминираните ни приятели изобщо не допускат, че нещо може да се обърка. Но какво ни показва практиката? Високомерието води до провал...!

 

            Ще споделя това, което те подценяват:

 

            С какво се отличава Новият световен ред?

            • безкасовите плащания,

        • пръстови отпечатъци и сканиране на ретината,

        • заместването на писмата по пощата с електронни писма (е-mail и SМS),

        • абсолютен надзор с камери и по-късно с лазерни татуировки или имплантиран   подкожен чип и

        • откриване на всеки отделен човек чрез сателити...

 

            Досещате ли се, накъде бия?

       За да стане реалност Новият световен ред, са необходими две неща: компютри в комбинация с Интернет и сателити. А от какво има нужда апаратурата, за да работи? Правилно - от електричество!

       Какво ще стане, ако хакер успее да вкара вирус, който унищожи шпионското гнездо отвътре? Допуснете, че може да става дума за някой, който е програмирал и създал системата на илюминатите и познава слабите й места или съзнателно е оставил такива?

       Какво ще стане, ако съществува електромагнитно оръжие, което може да парализира снабдяването с електричество или се окаже толкова мощно, че извади от строя радиоприемниците в сателитите, и комуникацията стане невъзможна - завинаги?    Какво би станало (както видяхме от „Книга 3 - Третата световна война") в случай на урагани със скорост над четиристотин километра в час? Не би останал нито един електрически стълб! Ясновидците са описвали астероидни удари, които по-рано по естествен начин са помитали сателитите...

       В този контекст не трябва да премълчаваме, че електромагнитното поле на Земята продължава да отслабва и това ще засегне нашата електроника.

       Досещате ли се, какво имам предвид?

       Нека се обърнем и към езотеричната страна на „играта" – играта на земния живот:

       Работата ми с децата-медиуми (виж книгата „Децата на новото хилядолетие”) ме запозна с малки „ангели”, които променят нашия свят дори само с присъствието си. Със собствените си очи можах да видя как със силата на мисълта малки деца изкривяват прибори за хранене или карат молив да се носи из въздуха; срещнах такива, които диагностицираха болести и виждаха минали преживявания в човешкото енергийното поле; имаше младежи, които четяха мислите ми и говореха за миналото ми - и чуйте, сега това наистина е вълнуващо - те предсказаха събития от личния ми живот, както и от глобалния свят, например за случилото се на 11 септември. Естествено видяха и неща, които ще настъпят в бъдеще...

       Едно от тези деца дори успя да се докосне до първичната матрица, т.е. жизнената или „компютърната" програма, в която се намираме и живеем (първична матрица наричам това, което за християните е план на сътворението, за евреите - библейски код, а за мюсюлманите -  кисмет или инсалах* ).

        Друго дете четеше в Книгата на живота - подобно на четците нади от индийските палмови библиотеки - в които е записан животът на всички живи същества на планетата: също и на илюминатите...

       Какво искам да кажа с това: съществуват неща, от които илюминатите се страхуват ужасно. Неща, които сериозно разрушават концепцията им, предизвикват съмнение, раздори и недоверие - виж примера с Михаил Горбачов...

       От една страна, именно тези деца ще унищожат илюминатите, въпреки умишленото затъпяването чрез телевизията и опита за вътрешно опустошаване чрез загрубяването от насилието и порнографските филми. Защото така не става. Вероятно много от тези малки и нежни мозъци могат да бъдат размекнати и задръстени, или да бъдат извадени от строя с Риталин*, но това е временно. На тях не им трябва много, за да променят света. Както знаете, тези, които го потискат и го насочват в своята желана посока, реално не са много. А какво ще стане с милионите, които участват в изграждането на Новия световен ред и на свой ред управляват? Те ще изчезнат по-бързо, отколкото на илюминатите им се иска. В случая става дума за майки и бащи, които от днес за утре могат да променят мнението си, когато става дума за собствените им деца...

       Има и нещо друго, което ще накара илюминатите да се разединят.

       Става дума за покачването на вибрацията на нашата Слънчева система.       Слънчевата ни система се движи към центъра на галактиката по елиптична орбита в цикли от около 26000 години, а след това отново се отдалечава. Днес ние се достигнали момента, в който Слънчевата ни система отново се приближава до центъра на Галактиката и като последствие получаваме повече „енергия".

       Когато Слънчевата ни система се отдалечава от първичното Централно слънце, би могло да се каже, че хората изпадат в сън. Вибрацията на божествената светлина се забавя и „потъмнява". Напротив, когато Слънчевата система се приближава до Централното слънце, съответно до центъра на галактиката, можем да определим процеса като периода на пробуждане. Днес ние бавно се движим от най-отдалечената точка спрямо „светлинния източник", обратно към светлинния център или към първичния енергиен източник. Баща ми подробно е описал това развитие в книгата си „Към 2012 - възходът на човечеството”, с всички последствия, които ще има за нас, земляните, покачването на вибрацията.

       Материалистичното и закостеняло развитие на земята започва бавно да се ускорява, има такава настройка, че всичко вибрира по-бързо. Но това става спокойно, почти незабележимо и не се усеща от хората на Земята.

       За несигурните илюминати всичко това означава, че те на-истина имат проблем. Доближаването на нашата Слънчева система до Централното слънце носи със себе си по-висока слънчева активност и това има своето въздействие върху Земята. С интензивността на слънчевите изригвания се покачва и броят на самоубийствата, на земетресенията, както и на други природни катастрофи, и на случаите на прекъсване на тока, тъй като по-високата честота оказва въздействие на уредите - особено на тези, които се захранват с променлив ток.

       В същото време обаче се покачва и количеството на откритията, броят на бунтуващите се хора и качеството на съзнанието на всички по света, които се пробуждат.

       Тъй като в живота всичко протича на цикли, всяко нещо два с времето си – и то в правилния момент. От много векове илюминатите работят за голямата си цел, но другата – светлата страна - също работи.

       Нека направим сравнение с едно удивително семенце. Само по себе си то няма да ви послужи за нищо. В случай, че климатът е неподходящ или почвата се състои от пясък или гранит, семето няма да покълне. Ако обаче сезонът е подходящ, а почвата плодородна, няма защо да го поливаме и торим - то ще изникне от само себе си.

        Същото е и с женската бременност. Жената забременява, когато е готова да приеме идването на нова душа. Това се случва и със сърфиста и вълната или парапланериста и въздушното течение. Всичко в нашия пространствено-времеви континуум се нуждае от правилния момент.

       Сегашното човечество е стигнало до зенита на развитието си - до точката, която се смята за решаваща. Повечето хора са забравили, че някога са били свободни и са се оставили да им бъде отнета свободата. Ето защо властта на илюминатите е допусната от висшите сили, защото те искат да насочат вниманието ни към това, че сме божествени същества, които поемат отговорността за действията, мислите и чувствата си. Илюминатите, както и самите ние, са част от една голяма игра и те ще подадат оставка, когато изпълнят задачата си – техния „възпитателния процес" за човечеството. Естествено не съвсем доброволно...

       Затова не трябва да се страхуваме от илюминатите, нито пък да се борим с тях и с техните цели. Както вече обясних, техният Нов световен ред е колос, стъпил на глинени крака. Ако електрическият ток спре, нито един компютър няма да работи, няма да има никакви сделки на Уолстрийт, никакви връзки със сателитите, никакъв надзор, никакви изправни ядрени бойни глави и т. н.

        В момента няма никакво значение, дали електрозахранване на съоръженията им ще бъде прекъснато от хакер, с електромагнитно оръжие, от надарени с телекинетични способности деца или от увеличаващата се радиация на Слънцето.

       При всички случаи бъдете сигурни, че Новият световен ред няма да продължи дълго...

       С тези разсъждения искам да ви откъсна от тема така, че тя да отзвучи и да ви настроя за мечти. Сънувайте Вашите сънища, а не програмирания от илюминатите кошмар. Сънувайте Вашите собствени сънища и бъдете смели. Не се страхувайте да желаете нещо - и то ще се изпълни, защото Вие сте божествени същества и творци на собствената си съдба. Всички ние сме създатели на един нов свят и всичко започва от нашите мисли!

        Пожелавам ви приятно пътуване през Вашия вътрешен и общия ни външен свят и до нови срещи на страниците на нови книги!

 

Сърдечно Ваш,
Ян Удо Холей

 

* предопределението на човека, неговата съдба, участ
* Ritalin – стимулиращ медикамент, който се се предписва на деца с хиперактивност и дефицит на концентрация.


Books
Тегло 418 гр.
Подвързия Мека
Година 2010
Обем 336 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю