Автор: Михаел Морис
Жанр: Антиглобализъм, Популярни

ISBN: 9789542902683
Формат в мм: 140x215
Тегло: 0,500 кг.
Подвързия: мека корица
Година: 2020 г.
Обем: 344 стр.
Наличност: Налично
20.00лв

Анотация на четвърта корица:

ТЕ ПРЕДСТАВЯТ ЛЪЖАТА ЗА ИСТИНА…

 

В следващите десетина години роботите, киборгите и изкуственият разум ще променят толкова всеобхватно този свят, колкото никой в момента не може да си представи. Първите камиони без шофьори вече пътуват по шосетата. Дронове разнасят колети и пици, по-цял свят се появяват хотели и ресторанти без човешки персонал. Експертите предполагат, че в скоро време ща отпаднат към 80% от работните места, защото машините и роботите ще се справят с работата по-добре и по-изгодно. Понеже и сега работят едва половината от всички хора, това означава, че занапред кръгло 90% от нас няма да имат работа и няма да изпълняват задачи. Тогава какво ще правим и по кой път ще тръгнем като човечество и като общество?

 

Политическата, икономическата и обществената система на 20 век се провали, но старите политически и медийни елити правят всичко възможно да я задържат и се противопоставят на всяка нова концепция. Те се опитват да дискредитират като „фалшиви новини“ или „дясна пропаганда“ всякакви несъгласия и забележки към погрешното си досегашно поведение. Въпреки че тайното световно правителство се отнася все по-брутално към своите критици, силата му отслабва, защото все повече хора се събуждат и прозират мръсната им игра, а това вече докарва управляващите до лудост.

 

Изборът на Доналд Тръмп за 45-ти президент на Съединените щати трайно повлия на света. Но не този политик е проблемът, както много често се твърди. Той е много повече резултат от дългогодишните политически засечки и несполуки, продукт на лицемерието, лъжата и невежеството на господстващия западен елит, който копае гроба на всички нас.

 

Михаел Морис обяснява в новата си книга как всъщност Доналд Тръмп е спечелил изборите против Хилари Клинтън и какво тя се е опитвала да прикрие. Узнайте истината за избухналата истерия около „фалшивите новини“ и прочете повече за онези разкрития на НАСА и Ватикана, които средствата за масова информация премълчават.

Топ актуална, превъзходно проучена, вълнуващо написана и независима!

 

…И ИСТИНАТА ЗА ЛЪЖА!

Съдържание

 

Въведение

 

Първа част. Чудният свят на техниката

·        Интернетът на нещата

·        Роботика

·        Как се изгражда империя

·        Модерно селско стопанство

·        Летящи дронове

·        Автономно шофиране

·        3D-принтер

·        Бойни роботи

·        Хуманоидни роботи

·        Андроиди & киборги

·        Хипотезата „Зловещият каньон“

·        Клониране на хора

·        Нанороботи

·        Изкуствен разум

·        Силициевата долина

 

Втора част. Да погледнем света с други очи

·        Безработните – най-голямата армия в света

·        Трудовият пазар на бъдещето

·        Добри изгледи за работа

·        Какво да правим с „безполезните хрантутници?“

·        Европа във война

·        Лъжата е новата истина

·        „Германският страх посрещна бежанците с „добре дошли“

·        Хипстъри и снежинки

·        Политико-икономически хюбрис

·        „Фалшиви новини“

·        Феноменът Тръмп

·        Доналд Тръмп и големите данни

·        Премахването на парите в брой

·        Индийският експеримент

·        Колапсът на старата система

 

Трета част. „Вселената, безкрайната…“

·        Изчезнали – липсващите 411

·        Потоп от разкрития

·        За великани, богове и галактическата „Суперкупа“

·        Първите пътувания в Космоса

·        Тайната космическа програма

·        Нибиру – планетата Х

·        Когато борбата е на живот и смърт

Заключение

Електронни и литературни и източници

Източници на илюстрациите

Предметен показалец

Именен показалец

 

 

Въведение

 

         Когато през май 2015 г. излезе четвъртата ми книга под заглавие Неща, които би трябвало да знаете[1], бях твърдо убеден, че повече няма да пиша. Защо ли? Първо, защото имам многобройни други интереси и задачи, а съществуват и други, по-прости и ефективни начини да спечелиш пари. Но парите далеч не бяха единствената причина. По-скоро имах чувството, че книгите ми не допринасяха с нищо. Пишех ги, понеже се надявах, че мога да дам своя положителен принос за събуждането на човечеството, че събраната от мен информация и собствените ми разсъждения могат да подкрепят и дори да ускорят толкова желаната от мен промяна на човешкото съзнание. Може да звучи дръзко, но наистина исках да направя нещо положително, като се противопоставя на организираното затъпяване на хората, осъществявано от масмедиите и политиците.

         Наистина книгите ми бяха преведени на много езици и прочетени от мнозина, но не можех да установя никаква действителна промяна към добро в света, който ме заобикаляше. По-скоро имах усещането, че хората стават все по-откачени и агресивни.

 

         Освен това смятам, че писането на книга е твърде скъпо занимание. Отнема много време и енергия, за да се обърнеш към читателите наистина „с чиста съвест“. Необходими са няколко месеца разследване и поне още толкова за самото писане, след това дълги седмици на коректури, обмисляне и съгласуване с издателството. Към това се прибавя и обстоятелството, че едни от най-важните за мен новинарски портали, които правеха достъпни книгите ми до много хора, бяха подложени на толкова брутални хакерски атаки, че някои просто отказаха да продължат работа и наистина си зададох въпроса: струва ли си всичко това. Който днес публично противоречи на мейнстрийма, трябва да се съобразява с яростни нападки.

Какво обаче промени в крайна сметка мнението ми? Защо отново написах поредната книга? Е, от една страна причина бяха окуражителните думи на моите читатели, които ми показаха, че все пак мога да повлияя в по-малките неща. От друга – онова, което се разиграва в Европа и САЩ след 2015 г. Оттогава се наслушах на толкова глупости и неистини, че вече нямаше как да не седна пред белия лист, за да се противопоставя на тази направо безпрецедентна дезинформация, с която ни заливат медиите и политиците. Наистина просто не можах да се сдържа.

И за да изпреваря нещата – това не е книга за „бежанската криза“. Но именно това събитие ме подтикна, то даде инициативата. Успоредно с него естествено имаше и много други, също безкрайно интересни събития, умишлено премълчани от пресата. Тогава почувствах, че проблемът с бежанците беше всъщност една от най-грандиозните в историята маневри за отвличане на вниманието.

Многобройни изследвания доказват, че към 2025 г. повечето професии по света ще бъдат извършвани от компютри, роботи и андроиди, което цялостно ще разруши сегашната икономическа и социална система. От 2015 г. учените от НАСА, Ватикана и редица реномирани световни институти хвърлиха истински информационни бомби за Вселената, която според техните убеждения е пълна с живот. Различни консорциуми вече подготвят всичко необходимо за обитаеми станции на Марс. И всичко това беше заглушено в публичното пространство от бежанската криза.

Към това се прибавиха и президентските избори в САЩ, характеризирани с големи емоции и скандали и завършили с истинска сензация. Наистина лично аз не бях изненадан от резултата, защото го бях предвидил съвсем точно – поразителни за мен бяха емоционалните последици от избора на Доналд Тръмп. Бунтът на старата система, която лежеше на смъртен одър, предизвика истински куриози, като например дебатът за мнимите „фалшиви новини“ и светът изглеждаше от ден на ден по-откачен. Аз обаче разпознах в привидно нямащите общо помежду си теми една червена нишка, която очевидно досега не беше направила впечатление никому.

 

Така че след дълги колебания и покрай многобройните лични разговори с интересни хора отново реших да прекарам няколко месеца от живота си пред компютъра и да напиша една книга, чието съдържание не бих могъл да обобщя само с няколко думи.

Който държи това четиво в ръце, вече знае или предугажда, че ни предстоят огромни и коренни промени, които впрочем отдавна са започнали. Всеки, с когото съм разговарял през последните години – все едно в коя страна живее и към кое социално ниво принадлежи – усеща, че нашият свят е изправен пред гигантски предизвикателства и скоро няма да бъде този, с който сме свикнали. С това съвсем не искам да ви плаша, напротив: по-скоро ми се ще да ви дам отговори на много въпроси, които отдавна ви измъчват. Само онзи, който познава фактите, може да се подготви за идващите събития. А че се задава „нещо голямо“, знаем всички. Но какво и защо – това все още е неразбираемо за много хора.

 

Преди години започнах своята просветителска работа по въпросите на финансовата система, паричното дело и хората от задкулисието. Писах за „Новия световен ред“, за стремежа към създаване на „тайно световно правителство“ и с всяка следваща книга откривах все нови и непознати равнища на заговори и измами. Винаги, когато вярвам, че вече съм схванал всичко, всъщност отлюспвам поредния слой от луковата глава и пред очите ми се откриват нови и чудовищни неща. Това е особено угнетяващо, но важно, за да не се предадеш разочарован насред пътя – защото именно това е целта на кукловодите. Всяко ново откритие и познание ме прави по-свободен и ми сочи пътя назад, към истинския свят.

 

Досега винаги съм имал чувството, че добре разбирам отделни области от цялото, докато други ми остават твърде загадъчни и неразбираеми. Но постепенно усетих, че наистина съм придобил един първоначален и груб обзор над нещата и ще се опитам да опиша словесно и споделя с вас този още не напълно ясен контур на света – такъв, какъвто го виждам днес. Все пак се опасявам, че повечето от вас могат да бъдат шокирани. Или ще помислят, че безкрайно преувеличавам, или направо ще се уплашат и ще оставят книгата. Или пък – ако са от малцината храбри и решителни хора – ще свалят наочниците и ще се опитат да преосмислят всичко онова, което досега са приемали за „истина“.

 

Готови ли сте да прекрачите прага, отвъд който всичко за Вас може да се промени? Силно се надявам, понеже се нуждаем от повече „просветители“, „разобличители“, „борци за истина“ и храбри критични духове. Защото няма нищо по-силно от истината, дори и ако в първия момент тя не ни хареса. Накрая тя е единственото, което може да освободи нашия дух!

„Ако всеки настояваше за мир, вместо за още телевизионни канали, тогава наистина щеше да има мир.“

Джон Ленън

 

Както винаги не претендирам да казвам единствената истина, защото такава няма. Надявам се обаче да ви предложа някои убедителни аргументи, които да използвате при многобройните разговори и дискусии за света, а те вероятно ще станат още по-оживени и емоционални в бъдеще.

 

В тази книга искам да ви разкрия онова, което политиците и повечето медии съзнателно премълчават, защото се страхуват от последиците, които могат да настъпят, ако тази неща са ви известни. Истински се надявам тези истини да ви послужат, да ви вдъхновят и да ви подтикнат към размисъл и действие. Ако това ми се удаде, си е струвало да напиша тези редове.

Михаел Морис, февруари 2017

 

ПЪРВА ЧАСТ. Чудният свят на техниката

 

Когато през лятото на 2014 г. за пръв път видях как автомобил паркира без шофьор, направо се разкъсвах между удивлението, възхитата и отчуждението. Имах усещането, че настъпва нова епоха и тя ще сложи началото на някакви генерални промени. Но тогава още не разбирах колко всеобхватни ще бъдат и че скоро ще повлияят върху моя и нашия живот. За пръв път поглеждах света с други очи и възприемах неща, които дотогава не бях виждал.

За да ви опиша картината на онова, което ни очаква през следващите десет-петнадесет години, искам да се върна малко назад. Първата действаща и напълно автоматична сметачна машина на германския инженер Конрад Цузе от 1941 г. носеше името „Z3“ и днес се приема за предвестник на модерния компютър. Но човекът, който в следвоенните години разработи уреда в САЩ и създаде архетипа на онези компютри, които ползваме днес, е унгарецът Йохан или „Джон“ фон Нойман – затова и дълго време те бяха известни като „калкулатор фон Нойман“.

През 1993 г., т.е. кръгло половин столетие по-късно, си купих първия собствен персонален компютър, Apple Powerbook Duo 210. Беше шикозен сив лаптоп с мъничък черно-бял екран. Днес, след още четвърт век, по&

Books
Тегло 0,500 кг.
Подвързия мека корица
Година 2020 г.
Обем 344 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти