Как да поръчате?

Всяка книга може да бъде добавена в количката чрез натискане на бутона "Купи". Сумата, която виждате, е с коричната цена на книгата, а ако заглавието е сред намалените ни книги, ще виждате старата цена, както и промо цената, на която е в момента. След като изберете, натиснете върху количката и ще бъдете изпратени в страницата с подробна информация за поръчаните заглавия, тяхното количество и отстъпка, която получавате. Можете да промените броя, да включите ново заглавие или да откажете вече избрано.

След натискането на бутона "Продължи към плащане", ще бъдете прехвърлени към страница, където може да се впишете, ако имате вече регистрация, или да направите нова (ако не сте регистриран или сте забравили своята парола).

На следващата страница можете да изберете възможност за плащане и да попълните точните данни, необходими за осъществяване на вашата поръчка. Тук е мястото да попълните данни за фактура (ако желаете).

След приключване на вашата поръчка ще получите имейл, в който се съдържат всички поръчани книги, попълнената от вас информация и сумата за плащане. Обърнете внимание: за да получим поръчката, трябва да я потвърдите, а ако не сте сигурни в избора си - може да я откажете. Доставката на избраните от вас книги е безплатна за територията на България.

Писането на кирилица е препоръчително.


Отстъпки и намаления

За всички книги поръчани онлайн на стойност над 20 лева, доставката е безплатна за територията на България, независимо дали книгите са на корична цена или са част от книгите в промоция.

Имайте предвид, че има заглавия с изчерпан тираж. В повечето случаи това са по-стари книги, издавани преди години, и е възможно подновяване на договорите за някои от тях и допечатването им. За нас е важен заявен интерес, така че ще сме ви благодарни да го изразите писмено на имейл contact@dilok.net.


Общи условия за поръчка
Поръчването на определена книга става след потвърдена регистрация на клиента. Действието представлява волеизявление, което обвързва със силата на договор в смисъла на ЗЗД клиента и доставчика, в съответствие с описаните в настоящия документ Условия за ползване и правилата за продажба от разстояние, съгласно Закона за защита на потребителите (ЗЗП).
Изданията предлагани в сайта представляват продукт съобразно вида му, които включват основните характеристики, цената, информация за начина на плащане, доставка и изпълнение на договора.
Изданията (книгите) са придружени със снимков материал, който е илюстративен.

Указаната цена на всяко заглавие е с включен данък върху добавената стойност (ДДС) и е за 1 брой. Крайната цена дължима от клиента автоматично се калкулира по време на създаване и финализиране на поръчката.
Клиентът посочва основните параметри на желаната от него книга (издание), съгласно предоставените опции.

При поръчката клиентът задължително посочва изискваните данни, чрез които е възможно да се установи обратна връзка от наша страна.
Посочването на неверни данни прави поръчката невалидна и тя не обвързва доставчика със задължението за изпълнение на доставката.
След получаване на поръчката доставчика извършва проверка за валидността на данните от регистрацията.
 
Начини и условия за плащане
След получаване на поръчка от клиент се извършва проверка за валидността й.
Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон и адрес за доставка, да  плати цената на стоката, да осигури достъп и възможност за получаване на стоката, да получи поръчката. Във формата за поръчка се договарят начините на плащане и доставката на стоката.
Заплащането на дължимата цена на стоката от клиента става по един от следните три начина:
- чрез наложен платеж в момента на получаване на стоката;
- чрез превод на сумата по банков път.
Клиентът се задължава да заплати цената на заявените стоки в срока и по избран в поръчката начин, както и да заплати евентуални транспортни разходи.
 
Условия за доставка
Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес от куриерска фирма. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.
Поръчаната книга се доставя подходящо опакована съгласно вида й и ползвания транспорт за доставка. Доставчикът потвърждава и в писмена форма информацията, която се съдържа в офертата не по-късно от доставката на поръчката или изпълнението на договора.  
Поръчката на клиента се доставя в срок до 3 работни дни на посочения адрес при условие, че адресът е актуален, а поръчката е потвърдена.
Ако клиентът не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъдат осигурени достъп и условия за предаване на поръчката в регламентирания срок, същата се счита за невалидна и доставчика се освобождава от задължението да извърши доставката.
В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчката си и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на посочения адрес, той поема за своя сметка разходите по повторна доставка. Евентуалните разходи по транспорта се заплащат при получаванe.
Ако трето лице се ангажира с приемането и потвърждаването на получаването на поръчката от името на първоначалния клиент, направил същата, се задължава да заплати формираната цена за стоката.

Отказ за получаване на поръчана стока
Съгласно разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП имате право да се откажете от закупените стоки в срок от 7 работни дни, считано от датата на получаване на стоката от Вас. Транспортните разходи при връщането на отказаната редовна стока към доставчика са изцяло за сметка на клиента.

Длъжни сте да съхранявате получените стоки, тяхното качество, опаковки, безопасност и съпровождащата ги документация по време на този срок.

В случай, че желаете да се откажете от закупените книги, следва да ни ги върнете обратно в състоянието, в което сте ги получили, в опаковката, в която нормално се предлагат в търговската мрежа и със  съпровождащата ги документация, в противен случай, връщането им става след договаряне на обезщетение за употребата им.

Клиент, поръчал книги от електронния магазин на http://dilok.net, има право да откаже получаването на поръчана от него книга, когато тя му е доставена, само в посочените в настоящите условия случаи:

1. Ако при транспортирането книгата или нейната опаковка са повредени. Констатацията и отказът стават в момента на получаване на поръчката.

2. При констатирани липси и ако доставената поръчка явно не съответства на поръчаната от клиента и това не е било възможно да се установи в момента на приемане на същата.
Рекламации се извършват само и единствено в момента на доставката, а при  несъответствия с договореното се предявяват претенции до един месец от доставката.
3. Клиентът има право да иска връщане на поръчаните от него книги/а, ако при неправилно транспортиране могат да бъдат констатирани видими дефекти на същите или нарушена цялост на опаковката. В този случай, клиентът не трябва да подписва придружаващите доставката документи, че е получил поръчаните книги/а и незабавно трябва да уведоми Доставчика. При предявяване на рекламация клиентът може да претендира за замяна, при условията на чл.113 и чл.114 от ЗЗП.
      
Ограничения
Потребителите на сайта имат право да се ползват свободно от ресурсите му с изключение на ограниченията, описани в настоящите Общи условия и други общовалидни ограничения.
Ако регистрирани потребители или случайни посетители на сайта го претоварват с фиктивни заявки или по какъвто и да било друг начин,  Доставчикът си запазва правото да налага рестрикции за достъп до сайта и по IP адреси, както и да предявява искове за нанесени щети от неправомерно ползване.
Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общо установени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица.
 
Обезщетения
Клиентът е длъжен да обезщети Доставчика и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили в следствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с неизпълнение на задълженията му по настоящия договор, нарушение на българското законодателство, настоящите Общи условия, добрите нрави или интернет етиката. Клиентът е длъжен да обезщети Доставчика и за всички вреди, причинени от трети лица, на които е предоставил паролата си, при използването на същата.