Автор: Майкъл Коул
Жанр: Психология

ISBN: 954-9994-03-1
Формат в мм: 130x200
Тегло: 440 гр.
Подвързия: Мека
Година: 2000
Обем: 451 стр.
Наличност: Налично
12.00лв

„Изключителна публикация в сферата на обществото и образованието." - Книгата е получила наградата на Harvard Univers Press за 1995 година.

... изглежда, живеем в период, в който ортодоксалностите вече губят притегателната си сила и има изобилие от нови възможности. Една подобна възможност е особено релевантна на това изследване: възможността да се върнем към ранните десетилетия на психологията и да тръгнем по път който не е бил поет: пътят, по който културата се поставя на едно равнище с биологията и обществото в оформянето на индивидуалната човешка природа. Името, което днес се дава на това начинание, е социокултурна психология.

Майкъл Коул

Изявеният психолог Майкъл Коул, известен с пионерските си изследвания в областта на грамотността, познанието и човешкото развитие, предлага многостранно обяснение на природата на социокултурната психология, какво е била и какво може да бъде. Тази книга представлява рядък синтез на теория и емпирични изследвания. Който оформя областта и ще стане основата на възникващата дисциплина.

Майкъл Коул е професор по комуникация и психология и е директор на Лабораторията по сравнително човешко познание в Университета на Калифорния в Сан Диего.Books
Тегло 440 гр.
Подвързия Мека
Година 2000
Обем 451 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю