Автор: Труц Хардо
Жанр: Езотерика

ISBN: 978-954-2902-25-
Формат в мм: 100x140
Тегло: 83 гр.
Подвързия: мека
Година: 2014
Обем: 128 стр.
Наличност: Налично
9.00лв

Една трета от човечеството вярва в реинкарнацията. Можем ли да приемем на сериозно тази тема? Наистина ли има минали животи и възможно ли е да си спомним за тях?Ето и подробния текст:

Тази книга разяснява ясно и логично феномена реинкарнация:

    История на вярата в реинкарнацията

    От вяра към наука

    Регресиите като начин да си помогнем в живота

Читателите ще бъдат изумени да прочетат за най-новите доказателства в областта на реинкарнационните проучвания...

Съдържание
1. Какво разбираме под реинкарнация?-    - 7
2. Законът за кармата - - - - - - - - 10
3. За и против реинкарнацията-    -    -    -    14
4. Кой вярва в прераждането?- - - - - 24
5. Как се е появила вярата
в прераждането? - - - - - - - - - 29
6. История на вярата
в реинкарнацията -    -    -    -    -    -    -    -    33
7. Може ли да се
докаже прераждането? -    -    -    -    -    -    50
8. От вяра към наука -    -    -    -    -    -    -    -    63
9. Влиянието на предишни
животи върху настоящия- - - - - - 71
10. Регресии без терапия-    -    -    -    -    -    -    75
11. Регресионна терапия-    -    -    -    -    -    -    77
12. Често задавани въпроси - - - - - - 87
13. Как се променя човек, ако напълно
е приел идеята за реинкарнация?- - 115Какво разбираме под реинкарнация?          Понятието „реинкарнация” произлиза от латинския глагол reinkarnare. Думата е съставена от три части: re = отново, in = в, carne = плът. Има се предвид, че душата отново влиза в плът, т.е.. в тяло. Съществителното към този глагол е reincarnatio, което ние превеждаме като „прераждане” или използваме директно заемката от латински – реинкарнация.

          Това, че душата  отново влиза в плът, предполага, че тя вече е била във физическа обвивка. Логично е, когато това се случи за първи път, да се говори за инкарнация. В повечето случаи обаче хората наричат  своето сегашно прераждане – инкарнация, като нямат предвид, че в настоящия живот се прераждат за първи път, а че душата им отново се е преродила в друго тяло, т.е. правилно е реинкарнация.

          Реинкарнацията обуславя факта, че човек освен тяло има дух и душа. Духът и душата са безсмъртни, докато тялото „умира” след окончателното напускане на душата. Но то „умира” така, както материята „умира” – т.е. продължава да съществува под друга форма, дори когато след смъртта се изгори. В този ред мисли атомите също са „безсмъртни” – просто остават в плен на земята. Къде отиват обаче духът и душата след напускане на тялото? Изследванията на клиничната смърт хвърлят светлина по въпроса. При клинична смърт, в която често се изпада при катастрофи или на операционната маса, сърцето и мозъкът спират да работят. В това състояние човек е мъртъв. Като по чудо обаче след броени минути в тялото отново се появяват импулси, което понякога се случва вследствие на реанимационните усилия на лекарите. Върналите се към живота твърдят, че са „витаели” около тялото си и са свидетели на всички разговори и действия в този момент, сякаш са били в съзнание. Някои от тях казват, че са пътували в тунел и са преживели отново в най-малки подробности по-важните моменти от земния си живот. В края на тунела са били обгърнати от светлина и посрещнати от вече починали роднини и приятели. В специализираната литература има описани хиляди такива случаи, така че спокойно можем да ги приемем за истински. Изхождайки от това твърдение, бихме могли да кажем, че душата, към която духът неразривно е свързан, е с нематериална природа и принадлежи на по-висши измерения.

          Учението за реинкарнацията всъщност се базира на твърдението, че след смъртта на тялото душата попада в друго измерение, наричано  или отвъдно, или междинен свят и скоро отново влиза в друг фетус, обикновено в първите седмици след зачатието.
Books
Тегло 83 гр.
Подвързия мека
Година 2014
Обем 128 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю