Жанр: Антиглобализъм, Тайни общества, Конспиративни теории и политика

ISBN: 978-954-2902-27-0
Формат в мм: 140x215
Тегло: 468 гр.
Подвързия: Мека
Година: 2014
Наличност: Налично
28.00лв

"Има два вида световна история: Едната е официалната, лъжливата, предвидена за часовете в училище - другата е тайната история, която крие истинските причини за събитията." – Оноре дьо БалзакСъдържание

Въведение - - - - - - - - - - - - - - - 7
Интервюто
Първа глава
Скрити исторически причини / 43
Структура на ложата ● Ритуали за посвещаване ● Яхин и Боаз
● Масонски сигнали в пресата ● Соломоновият храм ● Луцифер
● Хирам Абиф ●Опазване на тайната ● Дванадесетте племена
Израел ●Бог Йехова ● Тайни ръкостискания ● Черен ангел
Втора глава
Личното минало / 165
Трета глава
Новият световен ред / 173
Намаляване на човечеството ● Контролни механизми ● Микро-
чип ●Земетръсно оръжие ● ООН ●Световна религия ● Световна
валута ● Безналично плащане ● Антихрист ● Исус ● Лъжата за
климата ● Мартинисти ● Сен Жермен ● Дрога
Четвърта глава
Радиестезия и символика / 249
● Пророчества ● Геомантични войни ● Радиестезия ●Обелиски
● Числова символика ● Свещени линии
6 Ян ван Хелсинг • Тайните общества 3
Пета глава
Войната между масоните / 297
● Бунтове в ложите ● Хора змии ● Подземен свят ● Германци от
Райха ● Антарктида ● Повишена честота ● 2012
Заключение / 347
За автора - - - - - - - - - - - - - - - 362
Литературни източници -     -     -     -     -     -     -     -     -     -   364
Библиография -     -     -     -     -     -     -     -     -     -     -     -     -   366

Въведение„Държавните мъже на този век не работят само с правителства, царе, крале и министри, но и с тайни общества, на които следва да се отдели значително внимание. Тайните общества в крайна сметка могат да унищожат всеки политически ред...” (Бенджамин Дизраели на 12.09.1876 г.)Това изказване, скъпи мои читателки и читатели, не е на Ян ван Хелсинг или на съзаклятник-„теоретик”, а на съзаклятник-„практик”: някогашния британски министър-председател и масон от висша степен Бенджамин Дизраели. Но какво точно има предвид?

Добре, известно ни е, че винаги и навсякъде по света е имало и продължава да има съзаклятничества. Още Бисмарк смята: „Никога не се лъже толкова много, както преди избори, по време на война или след лов.” Дали става въпрос за подготовка на война или поемане на фирма, трафик на дрога или оръжие – това не е нещо ново. Като пример бихме могли да посочим операция Mockingbird (Присмехулник), която ЦРУ стартира в края на 40-те години и има за цел да проникне целенасочено в медийното пространство, като го направлява в съответствие със собствените си интереси. Това обаче са по-скоро малки съзаклятничества. По-мащабно е това от 11 септември 2001 г., защото в крайна сметка засяга целия свят (преди всичко поради приетия след това закон за засилване на мониторинга и контрола на хората), при което няколко автори разказваха за недоразуменията след 2001 г, но никой не ги взе на сериозно. Едва днес, 2010 г., списание като Focus Money, се осмелява да говори критично за събитието. 

Не е тайна, че винаги е имало и има тайни общества. В тази книга ще говорим за глобално съзаклятничество на правителствено ниво, за план, преследван повече от 100 години, който ще бъде приложен на практика и финализиран сега – в наше време. Възможно ли е наистина да съществува подобна глобална мрежа на всички равнища?

Във всеки случай на същото мнение е и британския министър председател и масон от висша степен Уинстън Чърчил, който казва:„Сляп е всеки, който не може да види, че тук – на Земята се провежда мащабен проект, голям план, за чието осъществяване можем да съдействаме и ние като верни слуги.”Какъв е този план? Какво е това, към което се стремят тези „слуги”? Съобщава го на света Паул Варбург, съучредител на Частната Американска Централна банка (FED): „Ще имаме световно правителство, без значение дали го искаме или не. Единственият въпрос е дали то ще стане реалност чрез „заробване” или със съгласието на хората.”

Световният ред се нарича от световните господари или казано по-добре от фамилните кланове с едно име: Това е Новият световен ред. Той се отличава с това, че се плануват глобално правителство, световна валута, обща световна религия, световна полиция, съд и армия – и според очакванията на Новия световен ред – също и вечен мир. Звучи много добре, или?

Някой, който преди почти 100 години се изказва в подкрепа на това, е основателят на Световния еврейски конгрес Наум Голдман. През 1915 г. пише в книгата си „Духът на милитаризма”: „Смисълът и историческата мисия на нашата епоха биха могли да се обобщят в едно изречение: Задачата й е да подреди по нов начин живота: на мястото на досега господстващата обществена система да се постави нова. Всяко пренареждане или Нов световен ред има две насоки: Разрушаване на стария и изграждане на нов.

Първоначално би трябвало да се премахнат всички погранични стълбове, ограничения и етикети на досегашната система и да се въведат като равностойни всички елементи на системата, която ще се въдвори. Едва тогава би могла да започне втората система, новото подреждане на тези елементи. Първата задача на нашата епоха е разрушаването: Трябва да бъдат унищожени всички социални слоеве и обществени формирования, създадени от старата система, отделните хора трябва да бъдат изтръгнати от наследените им условия на живот; никаква традиция не може да се счита повече за свещена; епохата се смята за знак на болестите; мотото е: Което е било, трябва да изчезне.Силите, които изпълняват тази негативна задача на нашето време са в икономическо-социалната област – капитализмът, а в политическо-духовната – демокрацията. Всички знаем какво са направили вече; но знаем също, че делото им все още не е доведено докрай. Все още капитализмът воюва срещу формите на старата, традиционна икономика, все още демокрацията води гореща война срещу всички реакционни сили. Делото ще бъде завършено от военния дух. Неговият принцип на униформата ще доведе докрай негативната задача на времето: Задачата ще е изпълнена едва тогава, когато всички членове на нашия културен кръг облекат като войници униформата на културната ни система. Тогава обаче на преден план излиза другата по-голяма и по-трудна задача: изграждането на новия ред. Членовете, които са били изтръгнати от старите им корени и слоеве и се намират неподредени и анархично наоколо трябва да бъдат включени в нови формирования и категории. Трябва да бъде построена нова, пирамидална, йерархична система1.Не вярвате, че тези хора – които и да са те в детайли – наистина биха искали да постигнат световно господство? Че този план е утопия и ще остане неосъществена мечта? Във всеки случай Хенри Кисинджър, един от техните основни последователи, е убеден, че със сигурност ще постигнат високо поставената цел. Когато го питат, какво ще донесе бъдещето, той отговаря: „Всичко ще бъде различно: Много хора ще страдат, ще настъпи „Нов световен ред”. За тези, които ще преживеят, светът ще бъде по-добър. В дългосрочен план животът ще стане по-добър. Светът, такъв, какъвто си го мечтаехме ще стане реалност!”

Дори папа Павел VI разказва на своите миряни за този чудноват план в проповедта си от 17.06.1965 г.: „Бихме искали да изградим световната държава и новото, идеално общество. Съвсем добре знаем колко многостранно ще бъде ангажирано човечеството при построяването на тази невероятна сграда и какъв значителен напредък ще направи. Това заслужава възхищение и подкрепа.”

На същото мнение е папа Йоан Павел II, за чиято мисия ще разберем нещо неочаквано в хода на тази книга:„Папа Йоан Павел II призовава към изграждането на нов интернационален обществен ред, който ще осигури мир, ще изисква справедливост и ще респектира човешкото достойнство. Тези дни пред група британски парламентаристи в папската си лятна резиденция Кастел Гандолфо папа Йоан Павел II обяснява, че „единството на човешката раса изисква такъв обществен ред”. По думите на папата изискването за „благотворителна съвместна работа между народите” е спешна задача в свят, който все по-силно усеща зависимостта между нациите. Светият престол непоколебимо подкрепя осъществяването на подобно сътрудничество в рамките на интернационалните народни общности3. 

Формулират го преди всичко група от американски франкмасони през 1940 г.  в книгата си The City of Man („Човешкият град”): „Всички държави трябва да престанат да се „големеят” и да станат дисциплинирани, да се подчиняват на закона на световната държава, ако искаме от утре да има мир по света... Всеобщ мир може да бъде изграден само въз основа на обединяването на хората от един закон и едно правителство.”4

Мислите, че е невероятно? В никакъв случай. Ние сме по „най-добрия” път нататък. И съвсем честно казано ние всички сме вече „в играта”. Липсват само няколко подробности. Малко по-подробно формулирана намираме идеалната картина на „великия плановик” върху т. нар. Georgia Guide Stones. Това са мегалитни каменни плочи от гранит с височина 6 м, разположени на хълм в Елбърт Каунти в американския щат Джорджия. Изграждането на каменния монумент, който малко  напомня на Стоунхендж, е по поръчка на непознато лице с псевдоним Р. К. Кристиан (R. C. Christian) от юни 1978 г. Той съдържа един вид послание или съответно принципи или цели, които са издълбани върху монумента на осем различни съвременни езика: английски, испански, суахили, иврит, арабски, хинди, китайски и руски.

Преводът на посланието от английски език гласи:

  • Поддържай човечеството под 500 000 000 души, за да има вечно равновесие с природата

  • Мъдро управлявай размножаването – за усъвършенстване на добрата физическа форма и многообразието.

  • Обедини човечеството с нов, жив език.

  • Регулирай страстите, вярата, традицията, всичко с умерен разум

  • Защитавай хората и нациите справедливо и чрез адекватни съдилища

  • Остави всички нации да се управляват сами и всички спорни въпроси да се уреждат от световен съд

  • Избягвай ограничени закони и безполезни чиновници

  • Приравнявай личните права с обществените задължения

  • Грижи се за хармония между личните права и социалните задължения

  • Цени истинското, красотата, любовта, в стремеж с хармония към безкрайността

  • Не бъди раково заболяване за Земята – остави място за природата.На няколко метра от камъните има друга плоча от гранит. Върху нея се разчитат допълнителни информации – размери, тегло и астрономическо ориентиране. Редом със спонсорите на проекта е назована и датата, на която е издигнат монументът – 22. март 1980 г. Като спонсори са изписани: „Малка група американци, чиято цел е Епоха на разума.” Освен това надписът разказва за „капсула на времето”, която би трябвало да е в земята под плочите, но липсват календарните данни кога е заровена и кога би трябвало отново да бъде отворена. Непосредствено под тях има четириъгълник, издигащ следното послание: „Нека тези гранични камъни са пътеводител към  Епохата на разума.”5

 Илюстрация 1:

 Georgia Guide StonesВ това послание намираме същите цели за глобалното бъдеще: една световна религия, световен съд и нов световен език. Човечеството е обозначено като „раково заболяване”, което трябва да се редуцира до половин милиард, за да се запази равновесието с природата. Трябва да осъзнаем това много добре: говори се за идеално световно население от 500 000 000 човека – половин милиард. Но в момента сме почти 7 милиарда. Следователно 6,5 милиарда човека са в повече. Какво да се направи с останалите, следователно «нежеланите»?

«Плановиците» са решили вече мислено този проблем: те просто трябва да изчезнат, «неполезните ядящи хора». А как? Американският режисьор и просветител Алекс Джонс описва този план във филма си Endgame: Това е целенасочено редуциране на човечеството! В този филм на базата на няколко примера Алекс Джонс ни показава как малтусианиски (Малтусианство – теория на английския икономист T. Малтус, според която бедността в обществото е обусловена от закона за абсолютната пренаселеност на света. – Бел. прев.) стремежи за елиминиране на бедните се преобразуват в социалдарвинизъм, преди да преминат към програми за  расова хигиена и наблюдаване на наследствеността и как подбрани американски граждани са били насилствено стерилизирани през по-голямата част на 19 век. Авторът обяснява също как фамилия Рокфелер пренася в Германия евгениката (учение за наследственото здраве) като финансира института Кайзер Вилхем, който става един от опорните стълбове на националсоциалистите. След краха на Третия райх някои от водещите немски евгеници са взети под закрила на съюзниците, при което партиите победителки се борят ожесточено да добият правото на ползване на немските “познания за расите”, за да ги прилагат за себе си след Втората световна война. Във филма си Джонс говори за все още живи представители на „елита”, които съвсем явно призовават към „изколване” (като на болни животни) на човешкото население чрез масов геноцид, епидемии и вируси. В този контекст той въвежда също и предупрежденията на културния кръг на Олдъс Хъксли Aldous Huxley, че чрез прогресивни техники в медицината и фармакологията господстващата класа би осигурила «наслада на робското съществуване»  на човешкото население.

 Алекс Джонс документира също кои правителства са тествали върху човешкото население, без негово знание, смъртоносни причинители на болести, вируси, радиологични и биологични оръжи, за да ускорят евгеничния процес. Един от приведените примери са т. нар. Ringenflechte Kinder, които като опитни зайчета са били подложени от израелските здравни служители на смъртоносни дози радиоактивно излъчване. При тези опити умират 6000 деца, а хиляди остават осакатени за цял живот. Във филма си той споменава и National Studi Memorandum 200 – геополитически, стратегически документ, съставен от Хенри Кисинджър, в който са избрани 13 държави, чието население трябва да се редуцира значително чрез недохранване, стерилизация и война6.

Съмнявате се, че някой би могъл да направи нещо такова? Експертът от тайните служби Волфганг Егерт вижда нещата по друг начин: „Държани десетилетия наред под ключ протоколи на американския конгрес доказват, че на 9 юни 1969 г. д-р Мак Артър, директор на отдела за изследвания при министерството на отбраната на САЩ, поставя искане за отпускане на 10 милиона долара. Според неговото изказване парите щели да послужат за развитието на нов вид вирус, който ще разрушава имунната система на заразените и ще бъде нечувствителен към терапевтично лечение. Парите са отпуснати и започва изследователска работа в строго секретни и силно охранявани лаборатории. По проекта работят най-способните учени на това време, между които и „откривателят” на вируса на спина, Робърт Гало. Той подпомага проекта, който според планирането трябва да приключи в рамките на 10 години. Точно след такъв период от време се появяват първите случаи на спин в САЩ. В много насоки низът от доказателства изглежда стабилен, също що се отнася и до генетичната рекомбинация на вируса. Резултатът е първото генетично оръжие в историята. Дори и да не е било напълно готово, тъй като за разлика от днешните си наследници не е могло да убива селективно по области или раси и се е разпространявало безразборно.”7   

Да се върнем към Алекс Джонс. В Endgame той описва своето виждане за „Новия световен ред” по следния начин: След редуциране на населението ще останат два вида хора – господстващи и хора-стадо (или роби). Този по-нисш слой хора ще бъде принуден да живее в изцяло контролирани и наблюдавани градове, докато принадлежащите към господстващата класа ще могат да се наслаждават на останалата част на земята и ще се превърнат в супер-същества посредством удължаващи живота технологии.”8

Е, вече историята с Новия световен ред не звучи вече толкова красиво...

Възможно е обаче Алекс Джонс да е преувеличил малко нещата или да ги е изложил много едностранно? Толкова ли е погрешно да се елиминира една част от човечеството, за да се създаде рай за другите? Как мислите Вие? Става въпрос за това от коя страна се намира човек –на губещите или на печелещите. Това казва и Хенри Кисинджър: „Ще бъде един много по-хубав свят за тези, които преживеят.”

Наистина ли новите световни господари са лошите? Или Новият световен ред не е най-доброто, което може да очаква нашата планета? В крайна сметка зад делото стоят най-хитрите, най- интелигентните и най-богатите хора. Не би следвало да е толкова зле, та нали това са разумни хора, или? Или тук става въпрос за изключително егоцентрични и безчувствени същества?

Защо обществеността не знае нищо за това? Хм, на какво може да се дължи това? Носителят на Оскар и звезден режисьор на САЩ Майк Никълс предполага: „Шепа хора контролират световните медии. По настоящем са 6 човека, но скоро ще станат 4 и ще бъде обхванато всичко: всички вестници, всички списания, всички филми, всички телевизии. Имаше време, когато съществуваха различни мнения и начин на поведение. Днес има само едно мнение, за чието формиране са необходими четири до пет дни и то става мнение на всеки.”

Подобен възглед застъпва и Пол Сет, който се отдръпва като съиздател на FAZ: „Свободата на пресата е свободата на 200 богати хора за разпространяване на тяхното мнение.”

Големите медии на света са в ръцете на няколко лица като Максуел, Мурдох, Сабан, Берлускони, Березовски и Гусински. Те са монополизирани и вследствие на това са организирани според техните възгледи – и цензурирани. И мълчат за действията на истинските световни господари. Защо? Тъй като им служат и съответно самите те печелят от това. Представят или премълчават събитията по такъв начин, че най-добре да обслужват целта им. Въпреки това мислите ли, че в днешно време е почти невъзможно да се потискат истините, да се разпространяват неистини или по-просто да се лъже съвсем безочливо? Междувременно 93- годишният банкер Дейвид Рокфелер имаше смелостта да каже точно това при откриването на конференцията на Билдербергерите, ежегодната тайна среща на най-богатите и влиятелни хора на Западния свят, 1991 г. в Баден Баден: „Благодарим на Washington Post, Neu York Times и списанието Time и на другите големи медии, чиито директори присъстват на нашата среща и запазиха своето обещание и дискретност в продължение на почти четиридесет години. Не бихме могли да изпълним нашия план за света, ако през всичките тези години бяхме стояли пред ярките прожектори на обществеността. Но сега светът е по-развит и подготвен да се движи по посока на едно световно правителство, което никога отново няма да познае война, а нищо друго освен мир и благоденствие за цялото човечество. Свръхнационалният суверинитет на един интелектуален елит и на банкерите на света е за предпочитане пред практикуваното през изминалите столетия национално самоопределяне.”

 Но това звучи прекрасно! Интелектуален елит и банкерите ще управляват света на бъдещето – та те го правят и сега! Не се ли радвате? През последните години нашите банкери доказаха колко са полезни за света – без тях не бихме имали икономическата криза...

Дейвид Рокфелер е държал тази реч преди 19 години. С „ние” той има предвид т. нар. билдербергери, основани 1954 г. от холандския принц Бернхард и за които ще разберем повече в хода на тази книга – от почти 60 години се срещат ежегодно, за да вземат важни решения за световната политика и икономика. В книгата си „Мемоари” Дейвид Рокфелер пише съвсем директно: „Някои дори смятат, че сме част от тайно общество, което работи срещу най-добрите интереси на САЩ, характеризират мен и моето семейство като „интернационалисти”, които съзаклятничат с други от цялото земно кълбо, за да изградят една много по- интегрирана и глобална политическа структура – един свят – ,ако искате. Ако това е обвинението, то аз се признавам за виновен – и се гордея с това!”9

След такива изказвания е ясно: Съществува глобално съзаклятничество! А следващият въпрос е: „Какви мащаби е достигнало то? И каква е следващата точка от плана?”

И това не е запазил в тайна Дейвид Рокфелер: „Намираме се в началото на глобални преобразувания. Това, което все още ни липсва, е глобален кръг, преди народите да приемат Новия световен ред.”


Books
Тегло 468 гр.
Подвързия Мека
Година 2014

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти