Автор: Ерих фон Деникен
Жанр: Археология, древни цивилизации и култури

ISBN: 978-954-9994-90-2
Формат в мм: 140x215
Подвързия: Мека
Година: 2009
Обем: 304 стр.
Наличност: Изчерпан тираж
15.00лв

По следите на забранената археология!

Известията от изчезнали култури все още съществуват. Ерих фон Деникен представя най-новия, спиращ дъха разказ за неразгадания пъзел в Египет, Южна Америка и Азия. Ученият разглежда забранена досега археология, изпълнена с мистични места, с народи, обгърнати от легенди и магическа култура, за да разкрие тайната: ранното човечество е имало контакт с извънземни цивилизации...


Apхеoлoгиятa и иcтopичеcките изcледвaния cтoлетия нapед ca пpенебpегвaли и пoтиcкaли нaй-вaжните влияния въpху чoвешкaтa иcтopия. Epих фoн Деникен, cветoвнoизвеcтният учен и aвтop нa беcтcелъpи, пpедcтaвя cъвмеcтнo c нaучни paбoтници и изcледoвaтели нaй-нoвите пpимеpи зa aлтеpнaтивнa иcтopиoгpaфия, кoятo не би мoглa дa бъде пo-увлекaтелнa:
* Откpити ли ca пpи пиpaмидите в Гизa cкpити кaмеpи?
* Пpитежaвaли ли ca фapaoните тaйни технoлoгии?
* Paзкaзвaт ли дpевните шумеpcки текcтoве зa пpиземявaния нa кocмичеcки кopaби?
* Имaлo ли е нaнoтехнoлoгии oще в кaменнaтa еpa?
* Haпpaвили ли ca чужди cили миcтеpиoзнa кaнaлизaция в Китaй?
* Зaщo пpaиcтopичеcките "твopци" ca cъздaвaли кaменни чудoвищa?
* Cъдъpжaт ли дpевните дoкументи дoкaзaтелcтвa зa генни мaнипулaции?
* Пoкaзвaт ли звездните култoве нa ocтpoв Cулaвеcи кoнтaкт c извънземните?...
Отпpaвете cе зaеднo c Epих фoн Деникен пo cледите еднa нoвa кocмичеcкa apхеoлoгия!

 

ПРЕДГОВОР от Ерих фон Деникен

Утвърждава се нова наука. Как? Къде? Кога? Защо? През пролетта на 1968 г. излезе книгата ми „Спомени от бъдещето”. В нея изказах мнението, че преди хилядолетия, когато предците ни са били още в каменната ера, добрата стара Земя е била посетена от извънземни. Древните не са знаели това и са ги приели за богове. Ние обаче сме наясно, че богове не съществуват. И все пак – посещенията на онези „богове” са описани във всички свещени текстове и древни исторически книги.

            Реакцията от „Спомени от бъдещето” беше поразителна. Критиката също. След май 1968 г. книгата се превърна в бестселър. Това продължи до късната есен на същата година. Тя беше преведена на 32 езика; започна дискусия.

            През следващите години, до 2003 г., написах нови 27 книги на същата тема. Канеха ме да изнасям доклади, четях и продължавам да чета лекции в редица университети, предварително ангажирани зали, в различни „клубове” като Lion, Ambassador, Kiwanis, Rotary и пред най-различни политически партии. Международната ми дейност не е престанала.

            Най-различни автори се заловиха за темата, посветиха се върху отделни нейни аспекти, опитваха се да я оспорят, допълнят, привеждаха напълно нови аргументи. Появиха се обемисти трудове, учени от различни клонове на науката пишеха и разискваха въпроса дали преди хилядолетия Земята наистина е била посетена от извънземни. Всеки от тях, занимавал се задълбочено с темата, стигаше до един и същи извод: ние не сме сами във вселената и някога, поне веднъж, планетата ни е станала свидетел на извънземно посещение.

            По-късно, през 1971 г., американският адвокат д-р Джин Филипс създаде Ancient Astronaut Society, съкратено AAS – международна обществена организация, която – без да обръща внимание на научните догми – се посвети на горещата тема. Организираха се държавни и световни конференции и само за няколко години AAS набра десетки хиляди членове. Тя отпечата първите томове на антологията „Космически следи”. От AAS произлезе „Обществото за археология, астронавтика и SETI” – новото A.A.S. (SETI = Search for extraterrestrial Intelligence, т.е. „търсене на извънземна интелигентност”).

            В Интерлакен, в планинските райони на Берн, Швейцария, бе създаден специализиран парк, посветен на големите световни загадки: Mystery-Park. Уникалното по рода си място, за чието построяване се изразходваха 90 милиона швейцарски франка, не е някаква езотерична или НЛО-сцена – Mystery-Park изумява посетителя и събужда пленителните вибрации на любопитството. В него цари плуралистично мислене, всяка рационална възможност е спорна. След откриването си през 2003 г., в парка ежедневно се стичат хиляди посетители. Mystery-Park доказа на скептиците, че темата на книгата ми „Спомени от бъдещето” не е загубила привлекателността и очарованието си.

            Два пъти месечно А.А.S. издава списанието Sagenhafte Zeiten („Легендарни времена”). В него участват учени и лаици с различни професии. Те провеждат свои собствени разследвания, пишат статии и дискутират въпроса: кое в нашето минало не е вярно?

            Настоящата книга съдържа статии, излезли от перото на A.A.S.-автори. Тя представлява антология, предлагаща горещ и актуален материал, който със сигурност е много по-интересен и вълнуващ от скучната вечер пред телевизора.

 

Сърдечни поздрави,

Ваш Ерих фон Деникен

 

A.A.S., Postfach, CH-38000 Beatenberg

www.sagenhaftezeiten.com

 

AAS RA, P. O. Box 29075, San Francisco, CA 94129, USA

www.legendarytimes.com

Books
Подвързия Мека
Година 2009
Обем 304 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю