Автор: Алексей Воеводин
Жанр: Бизнес

ISBN: 954-9994-39-2
Формат в мм: 140x210
Подвързия: Мека
Година: 2005
Обем: 320 стр.
Наличност: Изчерпан тираж
16.00лв

Книгата съдържа много на брой занимателни и поучителни истории, разкриващи традиционните начини за измама и манипулация, използвани в бизнеса, политиката, войната, криминалния живот и бита.
Книгата не е предназначена за глупаци. Нещо повече, тя е вредна за тях. Този извод е потвърден по експериментален път и е с висока достоверност.
Книгата е предназначена за честни хора, не дотам честни или просто измамници. Първите могат да се научат ефективно да се борят с вторите и третите, а те, на свой ред - да усъвършенстват изкуството си.
Терминът "стратегема" е с европейски произход, появата му се свързва със страрогръцката дума strategema, използвана за обозначаване на военното дело и военните хитрости.

В наши дни терминът "стратегема" може да се използва в няколко смисъла. В приложния си вариант той означава военна хитрост, трик в политическата, икономическата, престъпната дейност и в частния живот.
В тази книга терминът се използва в значително по-широк смисъл.
Стратегемите се разглеждат не само като трикове или алгоритми за достигане на поставените цели. Те не просто дават рецепти за възможни действия. Те определят полето, в което се намираш, правилата, които следваш или пренебрегваш, в някои случаи -пътя, по който вървиш.

Китайските стратегеми традиционно признават само един критерий за правилност - ефективността на действията ти в борбата за власт и ресурси. За тях понятията "нравственост", "духовност" и "морал" не съществуват като необходими елементи, които да характеризират твоята личност или дейност.
Има само едно мерило - ефективността.
Няма приятели и съюзници, всички са врагове

Books
Подвързия Мека
Година 2005
Обем 320 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю