Автор: Джуди Джака
Жанр: Здраве

ISBN: 9549994589
Формат в мм: 145x210
Тегло: 280 гр.
Подвързия: Мека
Година: 2006
Обем: 260 стр.
Наличност: Изчерпан тираж
11.00лвОБЕДИНЕНИЕ НА ЦЕННИТЕ ЕСТЕСТВЕНИ ПОДХОДИ В ПОЛЗА НА ЦЯЛОСТНОТО ЧОВЕШКО ЗДРАВЕ

Сред многото частично полезни, но и със сериозни пропуски в други отношения книги за лечебното изкуство, трудът на Джуди Джака е едно от редките изключения. Балансираният й подход се стреми да отдаде дължимото на всеки от основните предпазно-лечебни природосъобразни методи - хранене, билкови и минерални добавки, хомеопатия, цветолечение, физикални методи, енергийна, психосоматична и духовна медицина... За разлика от обещаващите бързи и лесни чудеса автори, тя честно признава необходимостта от многопланова компетентност и индивидуално разбиране на проблематиката, както и един от основните проблеми - значително отделяне на време и постоянство.
Прави впечатление отчитането на често пренебрегваните, но важни за цялостното качество на живота фактори, като професия и творчество, отношения, биофизични и химични фактори на околната среда.
Разбира се, други автори и практици в областта на комплексните природни психофизически терапии могат да предложат промени в препоръчаните акценти; при някои диетата ще бъде малко по-различна, при други схемите на хомеопатично и цветово въздействие няма да са точно същите, трети ще счетат за по-целесъобразни различаващи се методи и техники за психорегулация. Считам обаче, че всеки добросъвестен специалист, работил много години в споменатите области, ще се съгласи с основните тези на авторката: необходимо е цялостно обхващане на човешката същност и внимателно съобразяване с отделните й специфични прояви; максимално разбиране и трайни промени в начина на живот, без крайности и фанатизъм. Защото никой няма монопол над истината за здравето и духовното развитие и е крайно време методите и средствата по този път да бъдат широко, откровено и компетентно обсъждани. Точно това - и то в огромна степен - е постигнато в тази прекрасна книга. Достъпният й стил я прави полезна не само за специалисти, но и за широкия кръг интересуващи се читатели и аз определено я препоръчвам на всички.

Д-р Димитър Пашкулев

Books
Тегло 280 гр.
Подвързия Мека
Година 2006
Обем 260 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю