Автор: Олга Шувалова
Жанр: Здраве

ISBN: 9549994503
Формат в мм: 130x200
Подвързия: Мека
Година: 2006
Обем: 128 стр.
Наличност: Налично
6.50лв

В новата си книга Олга Шувалова продължава цикъла от знания по биоенергетика и предлага уникална методика за подобряване на здравето чрез работа с енергийната матрица. Всъщност енергийната матрица дава заповед на нашите клетки кога да се раждат и умират, както и кои клетки с какви свойства да се възстановяват. Нормалният "кръговрат" на клетките определя дали сме здрави или болни, дали се чувстваме млади или стари. затова е толкова важно да възстановим връзката между физическото тяло и енергийната си матрица, която с право е наречена "Матрица на здравето".


СЪДЪРЖАНИЕ

 

Въведение

ГРЕШКИ, РАЗУМ, ИНТУИЦИЯ

 

Първа част

СЪВЪРШЕНАТА ЕНЕРГИЙНА МАТРИЦА

 

Какво поддържа живота в нас

Енергийните обвивки

Връзката между обвивките в пашкула

Цветовете на аурата и степените на развитие на съзнанието

 
Защо човек не живее вечно

Механизъм на стареенето

 
Енергийната матрица – матрица на здравето

Тайната на кадуцея

Обърнете внимание на хипофизата

Енергийно прочистване на гръбначния стълб
Упражнение “Разделно дишане”

Упражнение “Прочистване на енергийните канали”

 

Работа с Големия Енергиен Кръг

Упражнение “Ръцете докосват небето”

Упражнение “Танцът на змията”

Упражнение “Змията захапва опашката си”

Упражнение „Повален дракон”

Упражнение „Драконът надига глава”

Упражнение „Жеравът се извръща назад”

Упражнение „Почиващ дракон”

Упражнение „Разгряващ се жерав”

Упражнение “Жеравът разперва криле”

Само за здравите

 

 

Втора част

ЗНАЦИТЕ И СИГНАЛИТЕ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО ЗА БОЛЕСТИ

 

„Езикът” на астралното тяло

Първите симптоми на болестта

Какво е сънят

„Аз не сънувам”

1. Самовнушение

2. Запис

3. Изкуствено пробуждане

Различните нива на съня

Упражнение “Спомнете си съня”

Кармични грешки

 

Обратната връзка

Упражнение „Да усвоим езика на подсъзнанието”

 

 

Трета част

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА МАТРИЦА

 

Как да подобрим работата в конкретни органи и системи

Срив в сърдечносъдовата система

Упражнение „Играещо коте”

Упражнение „Миеща се котка”

 

Срив в пикочно-половата система

Упражнение „Поза пеперуда”

Упражнение “Летяща пеперуда”

 

Срив в стомашно-чревния тракт

Упражнение “Лястовица”

Упражнение “Поза щъркел”

Упражнение “Кълвяща врана”

 

Срив в дихателните органи

Упражнение “Спяща риба”

Упражнение “Гмуркаща се риба”

Упражнение “Поза на греещ се тритон”

Упражнение “Вирната опашка”

 

Срив в работата на черния дроб

Упражнение „Ровещо куче”

Упражнение “Протягащо се куче”

 

Срив в работата на мозъка и нервната система

Упражнение “Пълзяща костенурка”

Упражнение “Криеща се костенурка”

 

Срив в работата на опорно-двигателния апарат

Упражнение “Седяща на стол маймуна”

Упражнение “Играеща маймунка”

Упражнение „Люлееща се маймунка”

Упражнение „Шест гримаси”

 

Пет упражнения за дълголетие

Упражнение 1-во

Упражнение 2-ро

Упражнение 3-то

Упражнение 4-то

Упражнение 5-то

Проверете себе си

 

Законите на живота – закони на щастието и здравето

 

 

Приложение

ДОБРИ И ЛОШИ ДНИ ЗА РАБОТА С ЕНЕРГИЙНАТА МАТРИЦА

 

Таблица за значимостта на сънищата според лунния месец

 

Значимост на сънищата според рождената дата

 

 

 

 

 

Въведение

ГРЕШКИ, РАЗУМ, ИНТУИЦИЯ

 

 

Скъпи читатели, радостна съм, че вече държите в ръцете си моята втора книга по биоенергетика. Радвам се също и за това, че независимо от разстоянието, което ни дели, мога отново да почувствам вашето топло внимание. Аз наистина го усещам, защото с отгръщането на  книгата, вие навлизате в нейното енергийно поле и сега то става наше общо поле.

Готова съм отново да споделя с вас знанията,  които имам, защото те трябва да бъдат споделяни. Аз се научих да бъда силна, здрава и щастлива. Научих се сама, без чужда помощ и ми се иска да помогна и на вас като ви подкрепям по трудния, но прекрасен път на самопознанието.

Всеки може да се научи да бъде здрав, силен и щастлив – всичко зависи от сериозността на намеренията. Разбира се, външните обстоятелства също са определящ фактор, но от тях  зависи много по-малко, отколкото от вас самите (за това как външните причини могат да повлияят на оздравителните ви занимания ще научите от приложението в края на книгата). Мога да ви уверя, че дори едно просто прочитането на книжката ще има върху вас благотворен ефект и това е така, защото в процеса на четене ще откривате истинските причини за несполуките, неприятностите и нежелателните обрати на съдбата си. А със самия акт на осъзнаване на реалните причини за неуспехите си, ние оставяме тези неуспехи в миналото и не им даваме шанс да се повторят в бъдещето.

Толкова лесно? – ще попитате. Лесно и едновременно с това - сложно. Лесно, защото да осъзнаеш истинските причини за проблемите си значи да се избавиш от тях. Сложно, защото осъзнаването на тези същински причини далеч не се отдава на всеки. Много често ние търсим причините за своите неприятности не там, където всъщност са те.

В тази книга искам да ви дам ключ за разбиране на действителните причини за неуспеха и да ви разкажа за пътя на тяхното преодоляване. Същинските основания за нашите провали се коренят в нарушаването на определени правила, определени закони на живота, които съществуват независимо от нас. Неспазване на тези закони неминуемо е в ущърб на нас самите! Болшинството хора просто не знаят за съществуването на подобни правила и закони, но непознаването на закона не те освобождава от отговорност!

Представете си човек, който не познава закона за земното притегляне, или по-зле – не вярва в неговото действие. Затова този човек решава, че ако скочи от деветия етаж въобще няма да падне на земята, а ще полети във висините като птичка! Последствията, както се досещате, могат да бъдат много плачевни.

Същото се случва и с онези хора, които не познават обективните закони на живота или пък не вярват в действието им. Нарушавайки най-основните жизнени правила те сами се обричат на беди и провали. Забележете обаче, че в повечето случаи подобни люде въобще не искат да знаят, че сами са пристъпили определени норми и за всичко обвиняват обстоятелствата, другите, самия живот...  По този начин хората объркват лъжливите и истинските причини за неуспехите си.

Искам още сега, в самото начало на книгата, да ви запозная с правилата, които трябва да спазвате, за да бъдете силни, здрави и щастливи. Възможно е тези правила да предизвикат у вас някакъв вътрешен протест, известно несъгласие и нежелание да ги приемете в качеството им на истини. Но трябва да знаете, че подобен протест е напълно естествена реакция. Представете си някой, който цял живот е бил уверен, че две и две прави четири и изведнъж започнат да го убеждават, че  две и две е пет. Съзнанието ще се съпротивлява и няма да иска да приеме новата реалност.

За последните десетилетия нашият свят много се промени, стана нова реалност. Години наред ние бяхме свикнали да живеем според определени закони, които позволяваха на много хора да се чувстват абсолютно комфортно. Но ето, че привичните за обществото ни закони престанаха да действат и да ни защитават така, както ни защитава по-рано. Законите се рушат пред очите ни и днес, за да оцелеем и да бъдем щастливи, трябва да се научим да живеем според други закони – според законите на Висшата Природа, законите на мирозданието. А те са съвсем различни, това е друг свят, в който не действа познатата ни таблица за умножение.

И така, ще ви запозная с правилата, които позволяват да постигнем хармония със себе си и света и да не враждуваме повече с живота и с обкръжаващата ни действителност. Ако в душата ви се надига вълна от протест, не се мъчете да я потушавате, но и не превръщайте протеста си в буря от негодувание. Опитайте, като за начало, просто да се запознаете с тези правила - чисто теоретично, да ги приемете като сведение и без излишна емоционална оценка. В процеса на четене ще се убеждавате все повече, че правилата действат и ще започнете постепенно да ги приемате. В края на книгата вече ще можете да ги прилагате в живота си и ще видите как той започва много бързо и забележимо да се променя към по-добро. Ще разберете, че ако не нарушавате тези правила, ще можете да моделирате в своето бъдеще която и да е желана от вас ситуация и да получите от живота това, което ви е необходимо.

Сега само ще изброя правилата, а в процеса на усвояване на материала, от позицията на новото ниво на разбиране, каквото непременно ще постигнете, ще започнете да ги възприемате много по-дълбоко и пълно.

 

Добро, което ти е наложено от  друг, всъщност е зло.

 

Ако ти е трудно да осъществиш нещо замислено от теб, ако по пътя ти възникват препятствия – това е знак, че трябва да спреш и да помислиш – по този ли път трябва да вървя?

 

Това, което се случва, винаги се случва в точното време и на точното място

 

В живота трябва да умееш не само да даваш, но и да получаваш -  в същата степен, в която си дал.

 

Прекалено големите усилия водят да резултат, противоположен на желаното.

 

Невъзможно е да получиш това, от което се нуждаеш, докато не освободиш място от онова, което вече имаш.

 

Изясни за себе си какво в крайна сметка искаш и тогава ще го получиш много бързо.

 

Повтарям още веднъж – на този етап приемете правилата просто като сведение. Дори нещо да предизвиква несъгласие, дори нещо да е неясно и неразбираемо, отбележете за себе си, че все пак такава информация съществува. Изясняване и разбирането ще постигаме заедно стъпка по стъпка. Ето защо е важно да не четете книгата прибързано, а постепенно и полека. Искам обаче веднага да ви предупредя, че трябва да прочетете книгата от първата до последната страница! Не се опитвайте да започнете четенето някъде от средата или пък от края. Неведнъж съм се сблъсквала с нетърпеливите читатели на книги по биоенергетика, които хвърлят само бегъл поглед на материала и вече са убедени, че са го усвоили. Не правете и вие подобна грешка! Подобен труден материал може да се усвои само в процес на постоянна работа, в процес на внимателно и поетапно развитие на природните ви способности. Затова, много ви моля – не бързайте!

Представете си, че трябва да се изкачите по висока и стръмна стълба. Ако сте мъдри - ще вървите с бавни и отмерени крачки, правейки кратки почивки, за да възстановите силите си. Ако сте нетърпеливи - ще покорите върха на бегом. Но стълбата е дълга и стръмна и нетърпеливите не ще успеят да я преодолеят с един замах. В края на краищата ще дойде момент, в който няма да могат да си поемат дъх. Изкачвайте се по стълбата на познанието бавно и спокойно. Само така ще успеете да усвоите материала в цялост и реално да си помогнете.

В първата книга* от настоящата серия, посветена на работата с биоенергия, обяснявам как с помощта на елементарни промени в положението на пръстите на ръцете може да се регулира в правилна посока работата на организма. Усвоявайки материала от тази първа книжка вие вече сте се научили да правите мудри и следователно сте дали старт на оздравителните процеси. Както се досещате, самовъзстановяването е път, който не води само до физическо здраве. Той е по-скоро постигане на хармония в цялото същество, което е не само физическо тяло, но и съвкупност от невидими фини структури – съзнание, психика, душа и дух. Истинското здраве и пътят към щастието се крият именно в хармонията между духа и тялото. Освен това, физическото здраве е невъзможно, ако не въведем ред в цялото си същество, включително и в най-тънките негови субстанции.

 

 

----------

* О. Шувалова “Изцеляващите мудри”, изд. “Дилок”, 2005.

----------

 

След като сте усвоили мудрите сте разбрали и усетили как в организма ви всичко е взаимосвързано. Специалната система от жестове (каквито са мудрите) помага да се хармонизират редица структури в организма. Сега ви предстои да узнаете, че съществуват и много други методи и начини да управлявате състоянието си!

Дори не можете да си представите колко много сигнали за различни разстройства изпраща ежеминутно вашето тяло! Трябва само да умеете да възприемате тези сигнали и да разбирате „гласа” на тялото си. Сигурно досега дори не сте обръщали внимание на подобни сигнали, но това е така, защото все още не сте се научили да ги възприемате. Сигурно сте усещали как тялото се опитва да ви каже нещо на неговия си език, но още не можете да разберете смисъла на казаното. Но ако прочете внимателно настоящата ми книга, втората от серията по биоенергетика, непременно ще се научите да чувате и да разбирате езика на тялото си, благодарение на това, че пред вас ще се открие светът на фините енергии. А това от своя страна ще ви помогне навреме да забелязвате болестите и да спирате разрушителните процеси в тялото.

За по-доброто възприемане и усвояване на материала, всяка част на книгата съдържа както теоретична, така и практическа част - форма на поднасяне на информацията, която вече се е доказала като много ефективна. Получавате нова теоретична информация, която активира фината структура, наречена „ментално” тяло, което пък е непосредствено свързано със способността ни да възприемаме и преработваме новата информация. Докато се запознавате с теоретичната част, в менталното ви тяло се полагат основите на програма за възстановяване или “матрица на здравето”. Това е един вид образец, според който организмът ще се ръководи и ориентира по пътя на саморегулацията, докато привежда себе си в норма. От своя страна практическите упражнения ще помогнат на заложената в менталното тяло матрица на здравето да започне реално да работи. Упражненията са конструирани по начин, който непременно ще доведе до освобождаване  и задействане на гигантския потенциал от възможности, гигантския резерв от сили и енергия, които всеки човек притежава, но които болшинството от хората практически не използват в живота си.

В първата част на книгата ще получите и допълнителна информация относно енергийното устройство на организма. Това са теоретични знания, без изучаването на които няма да успеете да усвоите и останалия материал. Затова четете внимателно и се старайте да вниквате във всяка дума. Преди всичко е необходимо да си дадете ясна сметка за онези сили, които ще ви помогнат. Именно теоретичната част е тази, която ще ви запознае с тези добри сили. Едва после ще можете да преминете към усвояване на практическата част, която ще ви даде възможност да активирате тялото си и да го “оживотворите” с помощта на специалните упражнения. Когато сте активирали тялото си ще можете да разпознавате тревожните сигнали, които то ви изпраща, да забелязвате и най-малката неизправност в работата на организма и да усещате началото на зараждащата се болест. А когато сте в състояние да регистрирате наченките на болестта, ще можете да се справяте с нея много по-бързо и ефективно, отколкото на етап, в който заболяването вече има физически израз. Но всичко това ще се случи само при условие, че изпълнявате точно и внимателно всички приведени в книгата упражнения. Тогава можете да бъдете уверени, че успехът няма да закъснее.

Втората част на книгата ще ви помогне да се научите да чувате и да разбирате езика на подсъзнанието, което ни осигурява обратната връзка между нас самите и нашия организъм. От една страна подсъзнанието сигнализира за появата на неизправност в организма, а от друга – с негова помощ ние можем да отстраним тази неизправност. Подсъзнанието е пряко свързано с “астралното тяло”, което е междинното звено между менталното и физическото тяло. Именно астралното тяло е в състояние да синхронизира по-низшите и материални нива на съществото ни, с помощта на вече изработената на нивото на ментално тяло програма на здравето. Това, което наричаме астрално тяло “говори” на образен, картинен език и не случайно точно то е свързано със сънищата. Съновиденията също са част от езика на подсъзнанието, който трябва да се научим да чуваме и разбираме, за което е необходимо да активираме астралното тяло. С това именно ще се занимаваме във втората част на книгата – ще се учим да разбираме езика на астралното тяло с помощта на специални упражнения по визуализация, включващи зрителни образи и представи.

И накрая, в трета част на книгата, ще имате възможност да се научите как да коригирате програмата на здравето, благодарение на приведените упражнения, а също така и с помощта на щателен анализ на всекидневните си действия.

В тази нелека задача аз ще бъда до вас и ще ви подкрепям! Ще почувствате как в процеса на осмисляне на новата информация с вас се случва нещо съвсем ново и удивително. С вас ще се случват качествено нови промени и то към по-добро. Твърдя всичко това с увереност, защото много добре знам, че точно по този начин действа енергийното поле, което се създава в процеса на четене на настоящата книга. Възможно е, разбира се, да не усетите веднага този ефект, но това съвсем не значи, че той не съществува. Ще започнете да чувствате въздействието постепенно и с всяко правилно изпълнено от вас упражнение ще усещате как се усилва ефектът на общото ни енергийно поле!

Ние сме достойни за най-доброто – важното е само да повярваме в това! Помислете само – нима не носим гордото име Човек! Вслушайте се в звученето на думата, не ви ли навява мисли за дълготрайност – век, вековечно... Човекът е създаден по Божи образ и подобие, той е необикновено и съвършено творение, на което Бог е отредил прекрасен живот на земята, в пространството и времето на нашата удивителна планета. Човекът е истинско чудо и вие, драги мои читатели, също сте такова чудо, дори още да не го осъзнавате! Само си дайте сметка – ако сте божие творение, то не бихте могли да бъдете несъвършени. Вие сте прекрасни – тялото ви е съвършен и непостижим механизъм, който само трябва да се научите правилно да управлявате и използвате. И най важното – този механизъм, това тяло е способно само да се развива и възстановява, само ако поискате. Обърнете внимание, че животните, които също са божи създания, постъпват по този начин през цялото време и затова не страдат така, както може да страда дори само един човек. Разбира се, животните също се разболяват, получават травми и наранявания, отслабват с възрастта, но при тях не съществува такова голямо количество хронични заболявания като при хората. Всичко това се дължи на факта, че животните не са изгубили способността за постоянна саморегулация на организма, за постоянно възстановяване на живите клетки – способност, която е заложена от природата във всички живи същества. Но ако в животинския свят тези процеси се случват напълно автоматично и независимо от съзнанието, то при човекът нещата са малко по-други, защото за разлика от животните ние притежаваме разум, съзнание. Нима това е лошо? – ще попитате – не, разумът безусловно е дарба, но човек е устроен така, че дори на пръв поглед нещо да е добро за него той винаги открива и лошите му страни. Получава се така, че този прекрасен дар, притежава както добри, така и недотам добри страни. Да бъдем съзнателни същества е добре, когато благодарение на разума сме способни да създаваме произведения на изкуството, да строим къщи, да изработваме красиви дрехи, да се самоосъзнаваме във вечно променящия се свят. Не дотам добрата страна на разума се изразява в това, че сме започнали прекалено много да му се доверяваме и сме забравили, че човекът не е само и единствено съзнание. Забравили сме, че притежаваме също и подсъзнание, интуиция, че съществува език, на който тялото ни говори. А когато прекомерно се осланяме на разума, преставаме да чуваме гласа на подсъзнанието, не обръщаме внимание на сигналите и знаците, които то ни изпраща и които носят важна информация както за нас самите, така и за целия обкръжаващ ни свят.

За да бъдем здрави и силни ще трябва да се опитаме да изучим всичко наново и да се научим на най-простичките неща. Няма да си ви необходими нито някакви специални уреди, нито чудодейни лекарства, нито консултации във водещи световни клиники. Нужно е единствено да се съсредоточите, да отгърнете следващата страница и да стъпите на пътя заедно с мен. Аз ще ви помагам и водя, защото познавам този път и ако ме последвате ще станете наистина съвършени.

Books
Подвързия Мека
Година 2006
Обем 128 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю