Автор: Ричард Уебстър
Жанр: Научно-популярна литература

ISBN: 978-954-9994-64-3
Формат в мм: 140x215
Подвързия: Мека
Година: 2007
Наличност: Налично
15.00лв
Ще откриете, че интуитивните ви способности ще процъфтят, след като започнете редовно да използвате махалото. Нямам никакви съмнения, че махалото наистина свързва съзнанието и подсъзнанието ни, позволявайки на интуицията да се появи.” – Ричард Уебстър

СЪЗДАВАЙТЕ МАГИЯ И ЧУДЕСА С МАХАЛОТО

Трудно е да се повярва, че нещо толкова просто като тежест, закачена на въженце, може да сътворява чудеса. Махалото е ефективен инструмент, който при това е достатъчно малък, за да можете да го носите със себе си и да го използвате по всяко време, за да се гмурвате в дълбините на подсъзнанието си... и отвъд него.
В „Махало за начинаещи” Ричард Уебстър ви показва как да използвате махалото за магически цели, самоусъвършенстване и развитие на екстрасензорни способности. Освен това ще научите „хуна” – малко известните методи, практикувани от хавайските кахуни, за да създават магия и чудеса.

Тази книга ще ви научи как да:

общувате с подсъзнанието си;
откривате изгубени вещи;
избирате потенциален партньор;
си помагате при разрешаването на здравословни проблеми;
общувате с духове;
изследвате минали животи;
използвате ритуалите „хуна”, за да постигате целите си.

Ричард Уебстър (Нова Зеландия) е хипнотерапевт и учител, който пътува по целия свят и изнася лекции и семинари по въпросите на екстрасензорното възприятие.
НЯМА ТИРАЖ!!

Съдържание

 

 

Въведение.............................................................. 9

1. Основите........................................................ 16

2. Развитие на вашите умения...................... 33

3. Махалото във всекидневния живот.......... 43

4. Как да откривате изгубени предмети?.. 52

5. Махалото и вашето здраве........................ 63

6. Навлизане в свръхестественото............... 89

7. Цветовете и махалото............................. 118

8. Магия с махало: ритуал по
    пророкуване................................................. 130

9. Самоусъвършенстване с махало............. 137

10. Махалото в дома и градината.............. 151

11. Реална магия с махало............................ 158

12. Магия с махало за напреднали.............. 163

13. Заключение............................................... 182

Препоръчвана литература.......................... 184

Индекс............................................................... 186

 


 
Въведение

 

 

 

 

         Като повечето малки деца, и аз вярвах в магията. Светът беше вдъхновяващо място, пълно с необяснени загадки. Вярвах в природни духове, феи и гиганти, и знаех, че съм способен да общувам с тях. Можех да гово­ря със скалите и дърветата. Вярвах, че мога да стана не­видим и да изпълнявам всякакви други магически подвизи. Всеки ден откривах нови и възбуждащи неща. Никога не знаех какво може да ме очаква зад ъгъла. Това беше специален, магически период от живота ми.

         Постепенно обаче разбрах, че повечето хора не одобряваха, не приемаха и дори не вярваха в идеята за магията. От мен се очакваше да захвърля фантастичните си идеи и да живея в реалния свят. Не съществуваше та­кова нещо като вълшебство. Това бе тъжно и разочароващо време.

         Независимо от усилията на добронамерени хора обаче, магията за мен никога не е изчезвала напълно. От време на време преживявам или чувствам нещо, което не може да се обясни рационално. Магията си съществуваше! Реална магия! Криеше се, точно както и преди, но имаше начини тя да бъде пускана на свобода. Един от най-добрите е да използвате махало.

         Махалото е прост инструмент – закачена на верижка или връв тежест. Може да се твърди, че това е най-не­дооценената вещ от арсенала на магьосника, тъй като е в състояние да разкрива информация, която не може да се научи по друг начин. Махалото „разчита“ енергийни модели. То е способно да извлича информация от дълбини­те на подсъзнанието ни.

         Трудно е да разберем защо не се използва по-често, защото при правилна употреба с него могат да се постигат чудеса. Това е съвършеният инструмент за разкриване на тайните на подсъзнанието. С махалото информа­цията лесно и без усилия може да се прехвърля от под­съзнанието в съзнанието. То може да действа и по об­ратния начин: да използваме махалото, за да въвеждаме информация преднамерено в подсъзнанието си. Потенциалът на махалото е почти безкраен. Независимо от това много хора го смятат за играчка и не осъзнават невероятната магия, която може да се прави с него, когато се използва правилно.

         Махалото е измамно просто. Само с няколко минути практика всеки може да го използва. Тази простота е чудесна, но вероятно е накарала мнозина да експериментират за кратко и след това да преминат към нещо по-сложно. Махалото е като всичко друго, което е ценно и си струва усилията. Нужна е практика, за да станете май­стори.

         Не е изненадващо, че тези, които са си играли с махалото и са получили мъгляви или неточни отговори, са се разочаровали. Срещал съм много хора, които са си иг­рали с импровизирани махала като тийнейджъри. Обик­новено са задавали въпроси за пола на неродени деца или шансовете да си уредят среща в събота вечер. Тъй ка­то не са знаели как да използват махалото, отговорите, които са получавали, често са били погрешни. Не е из­ненадващо, че са започнали да го разглеждат просто като детска играчка.

         През годините съм запознавал много хора с махалото. В поне един случай познанията за махалото са предот­вратили редица посещения в болницата. Една от уче­нич­ките ми беше алергична към MSG (мононатриев глута­нат), който се добавя в много храни за засилване на вкуса. Независимо че непрекъснато следеше да няма добавен MSG, от време на време това ставаше и жената се оказваше в болницата. Днес тя носи махало със себе си на­всякъде, където ходи, и го използва, за да проверява храната за признаци на MSG, преди да я опита.

         В работата си като хипнотерапевт хората редовно ме молят да им помогна да открият изгубени или сложени на погрешно място вещи. Често – вместо да използвам хипноза – им давам махало и го използваме, за да локализираме липсващата вещ. Преди няколко години при мен дойде човек, който искаше да намеря паспорта му. Негова роднина в чужбина се разболяла и той  трябваше да я посети колкото се може по-бързо. За нещастие се страхувал, че паспортът му ще бъде откраднат и затова го криел в дома си в продължение на няколко седмици, преди да реши, че скривалището не е достатъчно сигурно. След това го скрил на друго място за месец или два, преди да избере трето скривалище. Правил го толкова много пъти, че вече нямаше представа къде е скрит паспортът му. Претърсил къщата без успех и беше дошъл при мен в пълно отчаяние. Дадох му да държи маха­ло и обиколихме всички стаи в дома му. В крайна сметка махалото ни разкри точно къде е скрит паспортът. Клиентът ми не беше убеден, тъй като вече беше пре­­търсил мястото. Той обаче се върна у дома и малко след това ми се обади по телефона, за да каже, че го е открил. Паспортът се плъзнал още по-назад, отколкото си мислел, и затова не го беше намерил, когато е претърсвал скривалището.

          Това са най-обикновени примери какво може да се направи с махалото. Когато децата ми растяха, непрекъснато ме молеха да използвам махалото, за да им помогна да откриват изгубени неща. Освен това го използвах, за да избираме места, на които да ходим по време на ваканциите, да определяме здравословното си състояние, подходящите дати за специални събития, решения за инвестиции и купуване на скъпи вещи и всичко друго, за което трябва да се взема решение.

         Не съм стигнал толкова далеч, колкото една от моите ученички. Редовно я виждам в местния супермаркет да държи махалото над различни плодове и зеленчуци, за да провери кои трябва да купи. Това е съвършено валидна употреба на махалото, но причинявам достатъчно неловки ситуации на семейството си и без да вадя махало в местните магазини. За щастие, както ще откриете, има метод за използване на собственото тяло като махало, който ще ви помогне да постигнете същите резултати и без да разнасяте махало със себе си.

         Махалото не е ново изобретение, защото се използва от хиляди години. В древен Китай се е използвало за отблъскване и прогонване на зли духове и за определяне откъде са дошли. Древните египтяни са го използвали за определяне на най-добрите места, на които да отглеждат реколтата си[1]. Възможно е древноегипетският символ „анх“ да изобразява или лескова пръчка, или махало[2]. Рим­ският писател Марцелин през І век описва триножник, който е сложно украсен със змии и други животни, символизиращи ясновидството. От центъра на триножника на връвчица е провесен пръстен, който отговаря на въпроси. В римско време хората са били осъждани на смърт за използване на махалото вероятно защото се е използвало за заговори срещу императора.

         Амиан Марцелин (ок. 325–391 г.) е един от първите, които подробно описват махалото. В неговата история на Римската империя той разказва за група от хора, които са арестувани за заговор за убийството на императора. Един от съзаклятниците – по негови признания – разказал за жрец, държащ пръстен, завързан на фина връвчица, над кръгъл поднос, по чийто край били изписани буквите от азбуката. Пръстенът се движел и посочил буквите T, H, E и O. Това разкрило на съзаклятниците, че следващият император ще се нарича Теодор.

         През 1326 г. папа Йоан ХХІІ издава була, с която заб­ранява „използването на пръстен за получаване на отговори от Дявола“. Това показва, че по онова време махалото се е използвало предимно за целите на ясновидството. Терминът за описването на тази употреба е клейдомантия[3].

         Научната общност не проявява интерес към махалото до края на ХVІІІ век. Професор Жербоан от Медицинското училище в Страсбург публикува резултатите от наблюденията си през 1808 г. Абат Форти, постоянен секретар на Националния институт на Италия, се заинтересува по същото време и също публикува своите резултати[4].

         В началото на ХІХ век италианецът Франческо Кампети започва да използва махалото, за да открива вода и минерали под земята. Това привлича огромен интерес и са издигнати редица теории за обясняване на движенията на махалото. Постепенно махалото започва да се използва за поставяне на медицинска диагноза и това създава огромна отрицателна публичност. Един мюнхен­ски репортер твърди, че в дома на изследователя Йохан Ритер махалото се люлеело късно нощем над „деликатните части на голи жени на възраст за женене“!

         Най-известното име в историята на махалото е на Мишел-Южен Шеврюл. Той започва да проявява интерес към света на екстрасенсите през 1830 г., докато е директор на Националния исторически музей в Париж. Очарован е от махалото и го изучава дълги години. В крайна сметка, през 1834 г., стига до заключението, че движението на махалото се поражда от безсъзнателната воля на човека, който го използва. Шеврюл установява, че когато съсредоточено гледа махалото, сякаш навлиза в състояние, почти подобно на транс. Това го кара да заключи, че „се установява тясна връзка между изпълнението на определени движения и умствения акт, свързан с него, макар че мисълта все още не е намерението да се издаде заповед към мускулните органи“[5].

         Селският свещеник абат Алексис Мерме става известен като „краля на радиестезистите“ в началото на ХХ век. Това отчасти се дължи на невероятния му талант в използването на махалото. Освен това е известен със скромността си и с готовността си да помогне на всеки по всяко време. От кабинета си близо до Женева абат Мерме успешно открива вода в Колумбия, нефт в Африка и изчезнали хора и животни в различни страни. Ватиканът използва способностите му, за да проведе археологически разкопки в Рим. Книгата на абат Мерме Principles and Practice of Radiesthesia („Принципи и практика на радиестезията“) е истинска класика[6].

         В началото на ХХ век махалото се радва на възобновена популярност, когато е рекламирано като инструмент за откриване на пола. В колекцията си от странни и любопитни артефакти имам едно от тези махала от 20-те години на ХХ век. То представлява куха метална сфера с размерите на грахово зърно, закачена на връв. Инструкциите са напечатани с хартия, голяма колкото пощенска марка. Според тях махалото трябва да се пусне да виси над дланта на бременна жена. Ако се движи в кръг, нероденото дете е момиче. Ако се движи в права линия, детето ще е момче.

         Днес махалото е най-често използваното оръдие в инструментариума на радиестезиста. Дори през 1930 г. обаче то се е смятало за необикновено устройство. В броя от октомври 1930 г. на Psychic Research Х. Прайс пише за поредица от тестове, проведени от абат Габриел Ламбер – известен френски радиестезист, откриващ вода, който живее в Лондон. Абатът използвал „макара (сил­но наподобяваща рибарската коркова плавка, с фор­мата на конус и боядисана на райета с ярки цветове), закачена на връв на дясната му ръка“. В тези тестове абатът успява да локализира с помощта на махалото движещи се и застояли води под земята. Освен това го използва за определяне на дълбочината на водата, обема и посоката, в която тече.

         Махалото е доказало полезността си във време на вой­на. Германците използват радиестезисти, за да следят дви­жението на британските военни кораби по време на Втората световна война[7]. Има много разкази за войници по време на Виетнамската война, използвали махалото, за да откриват скрити мини и подземни тунели. Те използвали техники, идентични на използваните от шаманите преди хиляди години.

         Както ще откриете след малко, почти няма граница на онова, което махалото може да прави. То е в състояние да подобри живота ви в много и различни отношения.


 

[1] Bruce Copen (1974). The Practical Pendulum. Sussex, UK: Academic Publications, pp. 20–21.

[2] Richard Webster (1990). Pendulum: Power for the Psychic Entertainer. Auckland, New Zealand: Brookfield Press, p. 9.

[3] От старогръцкото kleis – гадаене с помощта на ключ, завързан на връв. – Б. ред.

[4] A. H. Bell (1965). Practical Dowsing: A Symposium. London, UK: G. Bell and Sons Limited, pp. 14–15.

[5] Michel-Eugène Chevreul, цитиран в Richard Webster Pendulum Power for the Psychic Entertainer, p. 10.

[6] Abbé Mermet (translated by Mark Clement). Principles and Practice of Radiesthesia. Longmead, UK: Element Books Ltd, 1987. Публикувана е за пръв път на френски език през 1935 г. Първото английско издание е от 1959 г.

[7] Raymond C. Willey (1975). Modern Dowsing. Cottonwood, AZ: Esoteric Publications, p. 192.
   
   

Books
Подвързия Мека
Година 2007

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю