Автор: Ян ван Хелсинг
Жанр: Тайни общества

ISBN: 978-954-9994-67-4
Формат в мм: 140x210
Подвързия: Мека
Година: 2007
Обем: 358 стр.
Наличност: Налично
23.00лв

Заради взривоопасното си съдържание, вече две книги на Ян ван Хелсинг бяха забранени. Не минава и ден без хората да са предупреждавани за „опасния германски автор”.

Ян ван Хелсинг отново ще разтърси светогледа Ви!
Не пипай тази книга! – защото след това наистина няма да е лесно да живеете по стария начин.

Ако сте човек, който не се интересува от тайни, който никога не е желал да бъде външно и вътрешно богат, който не се е питал как да постигне успех и добро здраве, тогава книгата не е за Вас. Ако обаче чувствате, че нещо в света наистина не е наред и продължавате да се вълнувате от живота, от тайните на „просветения” ни век, това е Вашата книга. Само не казвайте, че не сте били предупредени! Ян ван Хелсинг ще Ви разкаже случки и истории, които ще Ви дадат власт над собствения Ви живот – а който има власт, носи по-голяма отговорност.

Изберете сами – да продължавате да живеете както досега, или да промените съдбата си? Решението е изцяло Ваше.

„Атлантическото знание казва едно: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде Творец – да, той е не само част от Творението, но е и част от Твореца! Помислете още веднъж: Ние не само сме част от Творението, ние сме част от Твореца и имаме силата и средствата да творим сами!!!”

Ян ван Хелсинг

 


БЛАГОДАРНОСТИ

Искам сърдечно да благодаря на Клаус Дона, който ми позволи да използвам някои впечатляващи експонати от неговата изложба Unsolved Mysteries (www.unsolved-mysteries.net). Благодарност изпитвам и към господин Уве Зелке, преводач и издател на проф. д-р Ернст Мулдашев, чиито изследователски резултати ще предизвикват сензации и в бъдеще.

Благодаря искрено на Хелма Хинтерщьосер (Bussi!), която също се оказа спусък за книгата, както и на семейството и приятелите ми – за вниманието, което проявиха, докато я пишех, и най-вече – на баща ми, за неговите критични импулси и инициативи.

Благодаря на скъпата Аня – за редакторската работа, както и на приятеля ми Волфганг Сипински, който през всичките години – включително и трудните, беше до мен и чийто (понякога много търговски) начин на мислене винаги ми е помагал.

Не на последно място искам да благодаря на всички читатели, с които вече изминахме дълъг път – както емоционален, така и в духовно-спиритуално отношение (знаете какво искам да кажа), защото без вас нямаше да съм този, който съм днес.


МАТРИЦА НА КНИГАТА

Как така? 9

По каква причина? 17

Защо? 20

Който не пита, си остава глупав 26

Глава 1 Свят, изпълнен с чудеса 35

Глава 2 Граф Сен Жермен – мъжът, който знае всичко и никога не умира! 37

Глава 3 Тайните на Хималаите 59

Глава 4 Битие – игралното поле на Боговете 86

Глава 5 Шумерските клинописи 93

Глава 6 Ковчегът на завета 120

Глава 7 Тайното знание на тамплиерите 135

Глава 8 Кой беше Нострадамус? 150

Глава 9 В какво се превърнаха рицарите тамплиери

и текстовете от Атлантида? 152

Глава 10 Новият световен ред 160

Глава 11 Космическите закони 193

Глава 12 Кой е виновен за болестта ми? 209

Глава 13 Съществуват ли тъмни сили? 216

Глава 14 Супер-децата от Китай 239

Глава 15 Страхувате ли се от Новия световен ред? 249

Глава 16 Силата на децата 260

Глава 17 Граф Сен Жермен и аз 265

Глава 18 За какво ми е всичкото това знание? 277

Глава 19 Ние манифестираме 281

Глава 20 Можете ли да си представите, че сте несметно богати? 285

Глава 21 Най-добрият път към успеха 288

Глава 22 Бог е благоразположен! 294

Глава 23 Супер свят – всъщност 298

Глава 24 Моят договор със Създателя 306

Глава 25 Извинете, но това е моят живот! 309

Глава 26 Проблемите са мои приятели! 315

Глава 27 Изправи се пред проблема! 318

Глава 28 Нека желанието ти се изпълни! 322

Глава 29 Това е знак! 330

Глава 30 Ура – аз творя себе си! 333

Глава 31 Това ме илюминира! 335

Глава 32 Принципът на засмукването 341

Глава 33 Нищо повече не ме задържа! 347

ПРАКТИКАТА: Аз съм малък Бог 350

Литература и източници 351

Указания за снимките 354

 

КАК ТАКА?

Как така го направихте?

Защо посегнахте към книгата, след като Ви предупредих?

Да не би да имате собствено мнение и не винаги да сте съгласни с всичко? Или сте някой, който не се примирява и често прави обратното на това, което му казват, дори и на работното място? Ако шефът Ви каже, че иска нещо от Вас, ще го направите ли? А когато сте с партньора си? Отново ли постъпвате обратно на очакванията? А в спортния клуб, в партията или където и да било другаде?

Или просто сте любопитен? Наистина, не е изключено тази книга да съдържа нещо, което все още не знаете. Признавате ли – въпреки твърдите си убеждения за живота и бъдещето – че все пак тайно се надявате съдбата още веднъж да Ви се усмихне и да се случи нещо неочаквано, което да наруши еднообразието?...

... И някой, който като горска фея-магьосница да сбъдне най-жадувано желание от детството Ви? Или изведнъж в живота Ви да нахлуе това, което винаги му е липсвало – успех, щастлив брак, дългоочакваното здраве, възможност да узнаете тайните на битието...? Или най-накрая да намерите обяснение по каква безумна причина сте тук на тази планета, заобиколени от истински луди?

Наблюдавате младежите, които минават под прозореца, и си мислите, че всичко отива на зле; поглеждате към банковата си сметка и Ви призлява; настроението на работното място е близо до точката на замръзване и бихте се зарадвали да видите местните политици приковани на позорния стълб...

Животът там навън, а и в самите Вас все повече излиза от контрол. Защо? Как така Вие не можете да промените нищо?

Напротив, можете – и онова неочаквано, което желаете, ще се случи!

Държите тази книга, а вероятно днес имахте намерение да правите нещо съвсем различно. Само по някакво стечение на обстоятелствата се озовахте тук, и какво? Виждате този особен, наистина прекалено особен екземпляр.

Ама че измислено заглавие! Кой ли реши да озаглави книгата си така!?

Това съм аз; някой, който преди също мислеше, че не може да промени нищо: докато не подписа договор със Създателя си и не го помоли да обясни живота пред неговото Творение – но не с думи, а чрез самия живот. И оттогава пътува по нашата планета – за добро и зло, за пари и бедност, за любов и ненавист. Този някой, моята скромна особа, Ви мисли доброто (като някой родител, който предлага съвет на детето си с надеждата, че то няма да попадне в същия капан като него) и иска да сподели с Вас преживяванията и познанията си, част от които със сигурност ще поискате да интегрирате в живота си… Какво ще изберете Вие, не е моя работа – но има и деца, които помнят съветите на родителите си...

Как мислите, дали представата Ви за света наистина се основава на собствените Ви опитности? Ще издържи ли един по-сериозен изпит? Или много от нещата са попрочетени?

Запитайте се. И бъдете абсолютно искрени – нали аз не мога да Ви чуя...

Наистина ли вярвате на глупостите, които от деца се опитваха да Ви набият в главата – например, че човек е произлязъл от маймуната, или че строителите на пирамидите са търкаляли каменните блокове (толкова тежки, че днес едва ли има машина, която може да ги повдигне) на дървени валове? Питали ли сте се защо флагът, уж издигнат от американците на Луната, се вее на вятъра, въпреки че NASA иска да вярваме, че на Луната няма атмосфера и следователно не може да има никакъв вятър? Никога ли не сте си задавали въпроса защо в Германия съществува закон за защита на конституцията, когато ние изобщо нямаме конституция? Мислили ли сте някога защо нашият основен закон не се казва „Конституция на република Германия“, а „Конституция за република Германия“?

Повярвахте ли на всичко, което нашите „освободители“ закотвиха в историческите книги – на принципа историята се пише от победителите – въпреки че за родителите и прародителите Ви нещата стояха съвсем различно и в крайна сметка те са свидетели на събитията. На кого вярвате повече? И защо...?

Тези, които вникнаха в предишните ми книги и изследваха интензивно въпроси от подобен характер, вероятно натрупаха достатъчно ъндърграунд-знания. За съжаление обаче, не знам дали всеки читател познава материята и затова моля „инсайдерите“ за снизхождение, в случай че следващите страници съдържат неща, които вече са им известни.

Нека отново погледнем към „общото здание“ – след като всички държави са дълбоко задлъжнели, неизбежно следва въпросът: „Към кого всъщност?“

Знаете ли, че САЩ не разполага със собствена валута, а вместо това доларът се заема от FED, частната емисионна банка на Америка? Известно ли Ви е, че поземлената собственост на всичките Съединени щати от десетилетия е ипотекирана в нея? Ще цъкнете ли с език?

Вероятно едва сега разбирате какво означават думите написани в Süddeutsche Zeitung преди президентските избори в САЩ: „Няма значение дали Джордж У. Буш или Ал Гор ще стане президент – шеф на емисионната банка е Алан Грийнспан...“

Известно ли Ви е, че малко преди да бъде убит, Джон Ф. Кенеди искаше да приеме закон, вследствие на който САЩ трябваше да има в бъдеще собствена валута? Както знаем, той беше застрелян. „Случайност“ ли е факта, че след стъпването си в длъжност първата от всички промени на заместника Линдън Б. Джонсън бе да отмени точно този законопроект за въвеждане на „истински“ долар, независим от Федералния резерв?

Така е, приятели...!

Наистина ли повярвахте на информацията, че Юрген Мьолеман се самоуби, или че Алфред Херхаузен, тогавашният (1989 г.) председател на Deutsche Bank и съветник на Хелмут Кол, беше убит от RAF?

Само няколко дена преди трагичното събитие в интервю за Wall-Street-Journal Херхаузен оповести плановете си за възстановяването на Източна Германия. За десет години тя трябваше да се превърне в най-развиващата се индустриална европейска държава. Той говореше за опрощаване на дълговете на Третия свят. Същото заяви и през 1988 г. на конференция на Билдербергерите – срещата на най-големите икономически магнати на Западното полукълбо.

Не се ли учудихте от факта, че взривът – задействан от фотоклетка – би могъл да постигне целта си, само ако автомобилът на Херхаузен премине през него първи, т.е. че планът не е бил осуетен от никоя друга кола, движеща се пред неговата? Една седмица след атентата бившият президент на Федералната служба за защита на конституцията д-р Рихард Майер обясни пред германския Бундестаг, че първият автомобил от конвоя на Херхаузен, състоящ се по принцип от три превозни средства, е бил отклонен.

От кого, нима от RAF?...

Изобщо доверявате ли се на правителството и на политиците?

Защо тогава продължавате да гласувате?

Аха, значи сте християнин? Вярвате, че Исус наистина е съществувал? О’кей – и освен това сте убедени, че Мария е била девица? И че Исус е ходел по водата...?

Или може би сте евреин? Непреклонен сте, че Създателят на всяко битие, Творецът на тези милиарди Слънчеви системи лично се е явил пред някой си господин Мойсей на една могила в Палестина, за да му тикне в ръцете две каменни плочки?

Съвсем сериозно – бихте ли го потвърдили пред широка аудитория?

Ах, вие сте мюсюлманин? М-да, тогава се питам дали наистина мислите, че Вашият Аллах намира за нормално клиторите на момичетата да се изрязват, жените да вървят винаги зад мъжете, а на самоубиеца да се обещава награда на небето?

А не сте ли един от тези, които се присмиват на хората, преживели клинична смърт, и смятат, че могат да общуват със своя ангел-хранител?

Какво мислите за тези, които твърдят, че могат да лекуват, поставяйки ръката си над другите? Наистина ли е толкова несериозно, толкова неистинско? А как Исус е лекувал болните?

Какво мислите за хората, които казват, че всеки ден медитират по четвърт час?

Смятате ли, че е комично, когато някой се присмее на баба Ви, защото ежедневно се моли на венец от рози?

Виждаме, че ние с удоволствие даваме мнение за другите и тяхното светоусещане, поставяме под съмнение религиозните представи, дори се подиграваме с тях. Но това, в което вярваме лично – например, че Исус ходел по водата и Мария е забременяла, въпреки че останала девица – също така не е толкова непоклатимо сигурно. Не сте ли съгласни? Всъщност именно представите за света, които са ни внушени като деца, са напълно неправдоподобни, несериозни, неразбираеми и научно недоказуеми. Ако Исус днес седеше пред нас и твърдеше за себе си това, което е написано за него в Новия завет, много от нас щяха да му се подиграват и биха го пратили на майната му, не съм ли прав?

Всъщност, вярвате ли на всичко, писано в Библията, или не? Защо тогава още сте в църквите?

Наистина, само по себе си това е непоследователно...

Иска ми се да съм напълно откровен с Вас, аз също трябваше да узная неща, които не ми допадаха. Наложи се да разбера, че това, на което ни учат, не винаги отговаря на истината. Много хора вярват на казаното по телевизията, на официалните информации за нападението на Световния търговски център, за възникването на СПИН и за чудния ефект на химиотерапията и ваксинациите. Но били ли сте някога навън, по света? Искам да кажа, така истински... Съвсем сам, със самар на гърба, в Сингапур, Атина, Далас, Кайро или в девствените гори на Юкатан, насред Сидни, Джакарта или Ню Йорк – естествено имам предвид не бизнес командировка, а истинска екскурзия, изпълнена с вълнение и неизвестност? Извън виртуалната реалност на Интернет, на книгите, телевизията или радиото: директно в реалността, директно в живота, там където всичко се случва истински?

Не? Но аз, да. И точно там – в моите пътувания надлъж и шир по света и в многото разговори с хора, за които няма никога да чуете нещо от медиите – видях и ми бяха предадени неща, които не само промениха светогледа и поведението ми, но поискаха в замяна начина ми на живот.

Никога ли не сте замисляли защо за всичко, което сте изработили с труд, трябва да плащате повторно данъци и такси? И защо има няколко фамилии, които присвояват световното злато и са превърнали това в монопол? Същото е с диамантите и останалите суровини. Семейства, които от дълго време просто са обявили страните за тяхна собственост и работят, та пушек се вдига... И Вие, правоверните, продължавате прилежно да плащате данъци и да се гневите на политиците, че обърквали всичко. В миналото, ако в Япония някой допуснеше такъв срам, сам щеше да си направи харакири. Днес подобни хора получават висока пенсия и службица в някой концерн.

Странен свят, не мислите ли? А и Вие в него...

Но това е нашия свят, също и моя, и затова на Земята отново е толкова интересно. Защото не всички са се предали, не всички са се отказали. Има хора, които не мълчат, а пишат и информират, и такива, които работят и се променят. Защото само ако човек промени себе си, ще промени света!

Питали ли сте се всъщност защо упражнявате точно тази професия, защо не сте емигрирали, както родителите си в миналото? На какво се дължи кариерата Ви – на личен избор или сте решили да се харесате на баща си, на семейството или околните?

Запитайте се: Кой съм АЗ, какво искам АЗ? Какво ми нашепват чувствата, какво обичам най-много да правя и какво ми казва „доброто“ образование? Наистина ли харесвам професията си – т.е. дали съм я избрал съвсем съзнателно, а може би няма нищо по-добро за момента или семейната традиция го изисква?

Помислете си, помислете си наистина сериозно.
(Дайте си малка почивка..., от това книгата няма да загуби...)

Да се върнем на самата нея: Смятате ли, че заглавието провокира?

Правилно! Искам да Ви провокирам (както го правя със себе си), за да установите дали светогледът, гледната точка и събитията в живота Ви са построени върху Вашия личен опит, или сте възприели съветите на родителите, учителите и масмедиите, без да ги проверите. Искам да Ви предизвикам да изследвате живота си.

Защо?

Защото така ще вземете най-доброто от него – и вероятно ще сте истински щастливи: със себе си и с начина си на живот. Ваша работа е как ще го направите, аз мога само да Ви разкажа за механизмите – в случай че не са Ви известни.

Позволете ми да Ви провокирам още малко: Как така три хиляди семейства в света имат повече пари от цялото останало човечество? Защо животът е толкова „несправедлив“?

Някой вероятно се пита: Защо аз не принадлежа на такова семейство? Защо се случи да живея в средностатистическо или дори бедно семейство? Защо нямам отговор на тези въпроси? Защо църквата не ми помага? Защо трябва да се чувствам като грешник, при положение че на никого не съм причинил зло? Защо да се чувствам виновен?

Нали експериментирах с курсове по гладуване, автогенен тренинг, медитирах, поклоних се на гроба на апостол Яков, от десетилетия се моля на Господа – но нищо не се променя. А богаташите живеят в разкош, имат огромни вили, най-страхотните спортни коли, джетове, здрави са, могат да си позволят най-добрите доктори…?

Тук нещо не е както трябва! Едните лъжат, мамят и живеят в лукс, а тези, които постоянно разсъждават, че не трябва да се вреди на другите, защитават околната среда и животните – „страдат“. Защо?

 

ПО КАКВА ПРИЧИНА?

Каква причина Ви накара да посегнете към книгата?

Наистина ли само любопитството?

Ясно – значи сте любопитни. Но ще бъдете ли любопитни, ако ставаше дума за чужди светогледи, да, нека дори вземем представите на някой с власт и пари – някой от тези най-богати хора на Земята? Желаете ли наистина да се потопите в неговата философия и да видите как мисли и в какво вярва – как разсъждава за успеха и победата? Искате ли да знаете на кой Бог се кланя, дали коленичи пред него и се смирява, както и Вие правите понякога? Или може би не?

Къде остана готовността Ви? Ще приемете ли светогледа на противника – може би на съседа Ви, с когото не сте в добри отношения – или на съперниците в професията? Как стоят нещата с конкуренцията? Винаги ли имате право? Другият винаги ли греши?

Докъде стига любопитството Ви? Трябва ли да сте християнин, питам Ви, за да сте достатъчно любопитен, да посетите тайните архиви на Ватикана и лично да се уверите как точно стоят нещата с Вашата вяра? Защото, ако всичко за живота и семейството на Исус е казано, означава, че за него повече няма никакви тайни, нали така? Достатъчно ли сте любопитни, за да поставите на карта всичко, в което сте вярвали толкова дълго, към което винаги сте се придържали или което винаги са Ви казвали и знаете наизуст?

А еврейската религия? Защо в нея има тайно учение – Кабала? Ако всички евреи са равни помежду си, защо тайнствени мъдреци пазят знанията от вярващите? Какви са тези тайни?

А ислямът? Защо суфите са „по-добри“ мюсюлмани и защо те могат да правят „чудеса“, които обикновените мюсюлмани не могат? Какво знаят те, което е недостъпно за обикновените вярващи? А дервишите? И те са запазили своите знания през вековете и ги предават само на посветени. Ако сте мохамеданин, питам Ви, не искате ли да разберете какви тайни пазят върховните дервиши?

Готови ли сте да дадете, да изоставите нещо и да се трансформирате, за да постигнете това тайно познание? Наистина ли можете да поставите под съмнение досегашния си светоглед и да го промените, в случай че той се окаже незадоволителен или непълен?

Или по друг начин: да приемем, че сте банкер или бивш BWL-студент, който добре познава съвременната финансова и данъчна система. Любопитен ли сте достатъчно, за да изучите друга парична система – такава, която функционира по различен начин, дори е много по-успешна и би превърнала наученото от Вас (с много труд) в нещо безполезно и безсмислено?

Ако искате да получите окончателни отговори на тези въпроси, ако искате най-накрая да имате успех в живота си, да гледате позитивно и спокойно в бъдещето – естествено има начини да го постигнете.

Просто се наблюдавайте, докато четете. Обърнете внимание от какво се вълнува душата Ви – дали с напредването на страниците чувството Ви, смелостта Ви, готовността Ви да рискувате, настроението Ви, желанието да вземете в ръце живота си, да предизвикате живота – и да намерите себе си – се повишава или за пореден път се отказвате и се оставяте да корабокруширате.

В това отношение книгата, която държите в ръцете си, би могла да Ви помогне. Възможно е нещата да започнат да се променят: и старите убеждения да се обърнат с главата надолу! Подобен беше ефектът от предишните ми книги. Но ще имам ли достатъчно сила, за да Ви помогна да изградите нова представа за света, основаваща се на факти и най-вече на Вашите собствени опитности – матрица, с която да можете да виждате ясно в живота си, да разпознавате нещата и смело да посрещате собствените си решения?

Днес става дума за следното: да бъдем независими – независими от политическите доктрини, от цензурираната история, от положение, партии или организации, независими от мнението на родителите и околните; накратко: да сме свободни, да вземаме свободно решения и свободно да се развиваме!

Изискването към мен и настоящата книга е да Ви помогна да се освободите и сами да управлявате живота си – независимо че това би могло да не се хареса на други.

Звучи добре, не мислите ли? Твърде хубаво, за да е вярно...?

Не Ви ли се е искало да изоставите цялата дандания зад себе си, традициите на отминалите поколения, „политически коректните“ брътвежи и мнението на другите? Не сте ли искали поне веднъж наистина да се разкриете? Да им покажете това, което се крие във Вас? Но по някакви причини винаги сте го изоставяли и отлагали, а вероятно го отлагате и днес...?

Мислите ли, че вече е късно за това?

Никога, приятелю, никога. Никога не е късно! Днес е перфектният ден да се случи нещо ново и аз ще Ви помогна това да стане.

Естествено, при условие, че искате да сте майстор, да творите и вземете в ръце живота си – и не приемете казаното, а докоснете книгата. Нека скъсаме със зависимостта си от лекари, учени, верски организации, партии, футболни клубове, мними отминали задължения – или както казва мъдрецът: да приключим с кармата! (Тя изчезва, както и всички ненужни неща.)

Единственото нещо, което се „иска“ от Вас, е за малко да изоставите твърдите си убеждения и да последвате сърцето си. Само това – това е всичко!

Най-лошото, което може да Ви се случи, е в края на книгата да си кажете: „Ох, май наистина не трябваше да я пипам.“

Но не вярвам.

Е, готови ли сте? Следвайте ме тогава към въпроса...

 

ЗАЩО?

Защо точно тази книга?

В последните години през страната ни премина вълна, да, тя заля и останалата част от света. На пазара се появиха множество книги на тема невидима политика (някои от тях отново бяха забранени) и показаха, че не всичко, което ни внушават политиците и масмедиите, отговаря на истината. Стана ясно, че десетилетията промиване на мозъци (с помощта на учебни, научни и религиозни писания) са отминали и за казаното повече не трябва да има място в главите ни. Интернет също играе голяма роля в този вид доставка и разпространение на информация.

Пример – 11 септември: едва ли има още някой, който да вярва в разпространената официална версия, която почти хипнотично се внушаваше на хората.

Ако си спомним обяснението на американското правителство за инвазията в Ирак, всички ще се изсмеят, а при споменаване на еврото, лицата ни помръкват...

Хората се пробуждат и все по-рядко се оставят да ги лъжат. Историческите книги се разследват, снимките за кацането на Луната – също, а квантовата физика вече изхвърли зад борда повечето съществуващи клонове на науката – те вече са атавизъм.

Време за размисъл!

Въпреки че (стигнах до личните си мотиви) все повече хора научават невидимите причини за случващото се, мислят неконвенционално (на принципа Qui bono? – Кой има полза?) и разследват събитията, а не повтарят като папагали, както преди (иначе толкова удобно) – трябва да отбележа, че много малко от тях успяха и успяват да вникнат в информациите и в новия ход на нещата, за да ги интегрират в живота си.

И така, вече научихме, че тайните общества силно влияят на световната политика и че нашите политици са малко или повече само марионетки; разбрахме, че човекът не е произлязъл от маймуните (женските човекоподобни горили, орангутани и шимпанзета нямат клитори, техните предци също нямат, съответно и жените нямаше да имат, ако бяха техни наследници...); разбрахме, че „там отвън“ очевидно има живот, който ни е въздействал в миналото и продължава да ни въздейства днес. Научихме, че Коледа и Великден не са свързани с Христос, а с природните цикли (още при древните германци), че Мойсей и Ехнатон са един и същи човек, че на човешкия мозък може да се въздейства с нискочестотни вълни и, и, и...

Какво да правим с тези знания? Как да ги интегрираме в собствения си живот? Какво означават те лично за мен?

Оказва се, че много хора, които се занимават с подобни теми, експериментират с начина си на хранене и са критични към официалната медицина – т.е. такива, които са отворени към новото и са готови да вървят по алтернативни пътища – срещат проблеми в ежедневието. Много малка част от тях успяват да използват знанието конструктивно в живота си. Някои от тях са обект на подигравки и често се сблъскват с неразбиране. Други започват да мисионерстват с изнамерените парчета знание и да се ужасяват от малкото им останали приятели...

Повечето от тях нямат достатъчно пари; налага им се да приемат каква да е работа; чувстват се потиснати и за всички неща от битов характер са стъпили здраво на земята...

Не би трябвало да е така, или...?

Още по-лоша е липсата (и това в крайна сметка ме накара да поработя отново над клавиатурата) на любов и сърдечност именно у тези, които смятат, че трябва да се прокарат нови пътища. От една страна, те обясняват колко важни са светлинните вериги и медитацията или пък молитвите за световен мир, в същото време обаче са в конфликт със свекъра си, не могат да се разберат с колегите и постепенно се превръщат във фанатици.

Много любознателни хора, отчасти получили информациите си чрез Интернет (и седели по цели нощи пред монитора…), не са в състояние да възприемат цялостната концепция, голямата, обективната гледна точка, а клъвват отделни аспекти от различни концепции и след това ги инсталират в стария си светоглед.

Вследствие, един си избира темата данъчна система, друг – свободна енергия, трети околна среда, четвърти извънземни, някой друг – германския Райх, патриархат, Ватикана, пророчества за Третата световна война или масонски ложи. След това избраното се преследва едностранчиво и същевременно се намира изкупителна жертва, която да бъде сочена с пръст и тя се превръща във виновник за собствения задръстен живот и лично безсилие.

Тоест, повечето хора обикновено сочат другите с пръст – към злите, защото те самите естествено са добри – но никога няма да се отдалечат от собствената си камбанария!

И така, те определено пропускат житейската си цел.

Защото: „Нищо не е добро, ако човек не го направи.“

Или: „По плодовете им ще ги познаете!“

Според мен драмата е, че повечето хора търсят виновници за тяхното неприятно настроение, финансова мизерия, здраве или семейно положение – винаги извън тях. Логично и решението е някъде навън – държавата трябва да подобри нещата или здравната система, или новата ваксина, или социалната система, да, а защо не и извънземните…

Представата, която ни се внушава от държавата и медиите е абсолютно същата: ние живеем в някакъв напълно външен свят. Духът – двигателят зад материята – любовта, интуицията, душата, божественото се отричат. Всичко това било отживелица, суеверие, фантазия, проекции на желанията.

Точно това е нещото, което различава „посветените“ от повърхностните граждани – атеисти и материалисти: те не са запознати с механизмите на живота. Те стават незначителни, безлични и се забавляват с живота на големите, богатите и влиятелните.

Съответно аз разделям тайните механизми на живота в две категории:

слабостите, които могат да се използват срещу бъдещото развитие на човека, и

силите, които благославят човечеството духовно и безгранично, ако бъдат използвани съзнателно.

В книгата на Йордис фон Лохаузен „Смелост за власт“ откриваме „десет правила“ на китайския майстор Сун Дзъ преди 2500 години, които показват, че слабостите на хората винаги са били проучвани и използвани. Ако човек познава скритите механизми на живота – в този случай негативните – най-вероятно ще ги употреби и ще има предимство:

1) Развалете това, което винаги е било хубаво в страната на враговете ви.

2) Направете боговете им за посмешище и стъпчете всичките им обичаи в калта.

3) Подкопайте с всички средства престижа на водещата класа; оплитайте ги при всяка възможност в тъмни машинации и в подходящия момент ги опозорете.

4) Разпространявайте между гражданите конфликти и раздори.

5) Настройвайте млади срещу стари.

6) По всякакъв начин спъвайте работата на властта.

7) Внедрявайте навсякъде свои шпиони и

8) не се страхувайте от сътрудничество с най-низките и най-отвратителните създания.

9) Винаги, когато можете, обърквайте обучението и доставките на противниковите сили; подкопавайте дисциплината им и парализирайте волята им за борба чрез потискаща музика, също така пращайте леки жени в лагера им и оставете падението им да достигне дъното.

10) Не пестете нито обещания, нито пари или подаръци, защото всичко това носи големи лихви(1, S. 263)

Books
Подвързия Мека
Година 2007
Обем 358 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти