Автор: Стивън Сора
Жанр: Исторически гледни точки

ISBN: 9549994511
Формат в мм: 145x210
Тегло: 450 гр.
Подвързия: Мека
Година: 2006
Обем: 346 стр.
Наличност: Налично
13.00лв

„Стивън Сора още веднъж потвърждава позицията си на един от малцината, притежаващи „способността да виждат" знаците по пътя на Ордена на тамплиерите в Америка. Тази книга е очарователна смес от новаторски теории, базирани на исторически факти, които ще привлекат всеки читател, който се стреми към разбиране на Светата кръвна линия." - Уилям Ф. Ман, автор на „Орденът на тамплиерите в Новия свят"


През 1524 г. италианският изследовател Джовани да Верацано е изпратен от френския крал Франсоа I на експедиция, уж за да открие по-кратък път до Китай. Истинската му мисия обаче - както твърди Стивън Сора - е да се свърже с колонията на тамплиерите, която може би е била основана в Нюпорт, Роуд Айлънд, от Хенри Синклер в края на XIV век. В дневника на експедицията Верацано записва, че единственият му престой по време на пътуването е в пристанище Нюпорт - мястото на кула, построена с точните измерения на тамплиерски баптистерий - светилище, представляващо кръщението и вечния живот.
Тази кула е останка от пътуването на Синклер до Америка почти един век преди Колумб (който има достъп до картите на Синклер благодарение на съпругата си, Фелипа, чийто брат е свързан със семейство Синклер чрез брак). Макар че мисията на Верацано успява да открие кулата, самата колония му убягва. Поддръжниците му тогава решават да възкресят мечтата за Аркадия - място, където могат да се стремят към по-висше познание, без да се страхуват от църквата или държавата, - като създадат ново тайно общество, включващо хугенотите и членовете на Ордена на Сен-Сулпис, които са католици. Това Общество на Светото причастие ще постави основите на Монреал в опит да се реализират амбициите на Синклер и неговите другари тамплиери, както и да се отклоняват усилията на йезуитите да трансформират Квебек в територия на ортодоксалната църква. Мотото на Квебек, Je me souviens („Аз помня"), е препратка към тази тайна история.

Стивън Сора изследва исторически загадки от 1982 г. и е автор на „Тайните общества на американския елит" и „Изгубеното съкровище на Ордена на тамплиерите". Живее в Ийстън. Пенсилвания.
   
   

Books
Тегло 450 гр.
Подвързия Мека
Година 2006
Обем 346 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю