Автор: Джим Марс
Жанр: Конспиративни теории и политика

ISBN: 978-954-2902-17-1
Формат в мм: 165x235
Подвързия: Мека
Година: 2013
Обем: 456 стр.
Наличност: Изчерпан тираж
25.00лв

Как Новият световен ред, създадените от човека болести и банките-зомбита разрушават Америка и останалия свят.

"Най-добрата конспиративна книга, която някога съм чел. Не само че се влюбих в нея, но излязох и купих екземпляр за друг човек, просто за да разпространя информацията."
Джеф Фортиър, Kansas City Star

"Джим Марс не може да бъде пренебрегван. Малцина в тази страна крещят Истината по-силно от него."
Dallas Observer

"Във време на всеобхватна измама казването на истината става революционен акт."
Джордж Оруел


СЪДЪРЖАНИЕ


ВЪВЕДЕНИЕ
ПЪРВА ЧАСТ ЗОМБИРАНА СТРАНА
ИКОНОМИЧЕСКИ УПАДЪК
СОЦИАЛИЗМЪТ И ЗАГУБАТА НА ИНДИВИДУАЛНОСТТА
ЧАЕНИ ПАРТИТА
НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД
РАЗДОРИ В РЕДИЦИТЕ
ВТОРА ЧАСТ КАК СЕ СЪЗДАВАТ ЗОМБИТА?
ПОЛИТИЧЕСКО ХАКЕРСТВО
Външна търговия и облигации
Заемите на лъжците
Грам и дерегулацията
Съкращаване на Америка
Дългови роби
Пакет със стимули
Преди катастрофата
Стрес-тестове за банките
Нередности и смърт
Богатите стават още по-богати
Публичен дълг, частни печалби
Как започна всичко
Лихварство
Пари за вяра и дълг
Аномалията Федерален резерв
Борд за финансова стабилност
В Банката за международни разплащания
Опити за финансова ревизия на Федералния резерв
Арогантността на Федералния резерв
ИНВАЛИДИЗИРАЩА ХРАНА И ВОДА
Лоша храна и умни избори
Фалшиви твърдения и изтегляне от пазара
Хормони на растежа
Възходът на Администрацията по храните и лекарствата
Генно модифицирани храни
Codex Alimentarius
Флуорирана вода
„Здравеопазващи депресии”
МИКОПЛАЗМЕНАТА АТАКА
Нацисткото и японското биологично оръжие
Микоплазми и приони
Синдромът на Войната в Залива
Усилия за обезлюдяване
Произведен СПИН
Мъртви микробиолози
Откритието на д-р Райф
ДРОГИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО С ЛЕКАРСТВА
Биг Фарма
Директно рекламиране към потребителя (ДРП)
Аспартам
Дрогиране на децата
ПСИХИАТРИЯТА И ЕВГЕНИКАТА
История на психиатрията
Евгеника
Психологията на консерватизма
Първо дрогирайте жените и децата
ГРИП И ДРУГИ СВИНСКИ ИДЕИ
Биг Фарма се отплаща
Адюванти и сквален
Пандемията в Канзас Сити през 1921 г.
Грипни страхове
Броят на ударите срещу марихуаната расте
ЗАТЪПЕНО ОБУЧЕНИЕ
Изследването в училище в Оклахома
Видео поколението
Опасно учение
Работници, не мислители
Туикстъри
ТРЕТА ЧАСТ КАК СЕ КОНТРОЛИРАТ ЗОМБИТА?
КОНТРОЛ ВЪРХУ МЕДИИТЕ И РАЗПАЛВАНЕ НА СТРАХОВЕ
Диктувани от правителството новини
Разпалване на страхове
Патриотичният закон
Лазер или тасер
Полицейските тактики и Федералната агенция за управление на кризи
Посочени терористи
Училищната реч на Обама
КОНТРОЛ НА ЛИДЕРИТЕ
Кабинет на Съвета
Удобен персонал
Подпомагане на терористите от „Хамас“
„Гражданската армия“ на Обама
ACORN и SEIU
TIPS и друго слухтене
Фонд от конфискация на активи
Химически следи
Глобално гъмжене
ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА
Закон-модел за правомощията на здравните власти в критични моменти
Правителствени лагери
Лагер FEMA
Американските полицейски сили
Законът Posse Comitatus
Пропуски, засягащи опазването на границите
Офис за стратегическо влияние
Пазители на клетвата
Престъпления от омраза
Агенция за съвременни изследователски проекти в отбраната (DARPA)
Електронно следене
„Магически фенер“, „Флуънт“, „ДиТектив“ и „Енкейс“
Законът за националната лична карта
Чип в рамото ви
„Ешелон“ и „Буря“
Законът за киберсигурността от 2009 г.
Получи номер
Вътрешна сигурност
Списък на лица, на които е забранено да летят
Надничане в Администрацията по транспортната сигурност
Злоупотреби със сигурността
Фотографи под обстрел
Снимат ви
ЧЕТВЪРТА ЧАСТ КАК СЕ ОСВОБОЖДАВАТ ЗОМБИТА: ТРИТЕ КУТИИ НА СВОБОДАТА
САПУНЕНАТА КУТИЯ
Неограничени новинарски медии
Обучение, връщащо се към основите
Домашно обучение
Здравни грижи
УРНАТА
Ревизирайте Федералния резерв
Уволнете конгреса
Наблюдатели на изборите и книжни бюлетини
Наложете Десетата поправка
Ненасилствено неподчинение
Тридесет и шест лека за разбитото общество
Разгромете фашизма
КУТИЯТА С МУНИЦИИТЕ
Бум на продажбите на оръжия и муниции
ИНДЕКС


ВЪВЕДЕНИЕ

 

Отделни актове на тирания могат да се припишат на случайно становище на деня, но поредица от угнетения, започнала в определен период и преследвана неизменно чрез всяка промяна на министри, твърде ясно доказва преднамерен, системен план за свеждането ни до роби.
– Томас Джеферсън

Днес думите на Джеферсън биха могли да бъдат: „Отделен акт на тирания може да се извини като моментна лоша преценка на официалните лица, но непрекъсната поредица от такива действия, преследвана докрай от администрациите както на Демократическата, така и на Републиканската партия, ясно доказва, че има преднамерен и системен план някога свободната Америка да се сведе до робство”.
Да си зомби означава да съществуваш под най-обременителните окови на робството – окови, които не позволяват обмислянето на собствените действия. Зомбитата са контролирани както умствено, така и физически от някаква външна сила, независимо дали е чрез вирус, каращ ги да търсят кръв, или вуду магия. Зомбито не е нито мъртво, нито живо и обикновено е под контрола на някой друг, както е в старите холивудски филми. Зомбитата се препъват насам-натам, до голяма степен в неведение за света около тях, действайки за постигането на цели, създадени за тях от някой друг чрез алхимия или електромагнетизъм. В старите хоръри актьорите Бела Лугоши и Джон Карадайн контролират зомбитата, карайки ги да извършват действия, които противоречат на човешката природа.
А днес зомбитата са навсякъде. Те са изключително популярно мливо за филми, книги, комикси и компютърни игри. Просто съвпадение ли е, че зомбитата са толкова популярни, или е възможно американците да харесват зомбитата, защото те ни предлагат отражение на начина, по който възприемаме себе си – като полуживи и водещи безмисловен живот?
Много хора днес лъкатушат през всекидневните си задачи, без да ги е грижа или да знаят защо го правят. Тези хора може да са вцепенени чрез медикаменти или от безкрайното бомбардиране от медиите, но каквато и да е причината, много американци изглеждат като зомбита в редица отношения.
Терминът „зомби” се прилага към все повече аспекти на живота в съвременна Америка. Adderall е едно от най-популярните от модните нови психиатрични лекарства за борба с разстройството с дефицит на вниманието/хиперактивност (ADHD). Това лекарство се състои от еднакви количества от стимулантите амфетамин и декстроамфетамин. В действителност сайтът ADHDTreatment.org описва един страничен ефект на Adderall като „зомбирано” поведение .
Думата „зомби” толкова е пропила обществото ни, че си е проправила пътя и към жаргона на научната общност. В средата на май 2009 г. изследователите в Университета на Тексас и „АгриЛайф Екстеншън Сървис” към  тексаския университет „A&M” в източен Тексас съобщават, че са открили начин да контролират заразата на щата с огнени мравки . Те откриват, че малката муха от семейство Phoridae, родом от регион в Южна Америка, може да „пикира” върху мравките и да снася яйца в тях. Яйцата се излюпват вътре в мравките и изяждат мозъка им, превръщайки ги в това, което учените наричат „зомбирани мравки” . След това мравките се лутат безцелно около две седмици, докато главите им окапят.
Не само че думата описва начина, по който разглеждаме съществуването си, но тя е прилагана към разпадането на стожерите на нашето общество и най-вече на нашите банки. При скорошното финансово фиаско банките, чиито задължения надвишават активите им, бяха наречени „банки зомбита”. Както обяснява авторът Бил Сарди, редовен сътрудник на LewRockwell.com: „Банките зомбита се дефинират като финансова институция с икономическа нетна стойност, която е по-малка от нула, но която продължава да работи, защото способността ѝ да изплаща дълговете си е „подпряна” от имплицитна или експлицитна държавна кредитна подкрепа” . В известен смисъл те са мъртви, но продължават да извършват движенията, свързани с живота.
Америка днес е изправена пред икономическа ситуация, която се сравнява с Голямата депресия, и единствените решения като че ли се крият в агрегиране на дълга, девалвиране на долара и разместване на богатствата. Не само това, но и мащабът на нашите икономически проблеми се е увеличил неимоверно. На 1 октомври 2008 г. националният дълг беше 10 билиона долара, но през 2009 г. се покачи на близо 12 билиона долара – най-голямото годишно увеличение в историята . Ако всеки мъж, жена и дете в Америка трябваше да ликвидират всеки актив, който притежават, общият сбор нямаше да е равен на този дълг.
Терминът „билион” се подмята съвсем свободно в медиите. Въпреки това повечето хора не могат истински да схванат значението на такова число. Един билион квадратни мили биха обхванали 3,7 милиона щати с размерите на Тексас (който е приблизително 270 000 квадратни мили). Един билион долара, от друга страна, може да е съставен от еднодоларови банкноти, подредени до слънцето и обратно . Ако банковите институции, които действат при дефицит, са наречени „банки зомбита”, тогава не можем ли да наречем държава, чиито дългове надвишават активите ѝ, държава зомби? А вероятно епитетът може да се приложи и към гражданите ѝ?
През 2008 г. мнозина видяха, че страната премина от националсоциализъм към марксистки социализъм, когато тоталитарната администрация на Буш предаде властта на администрацията на Обама – администрация, която фаворизира социалистическа политика на „Медикеър”  и преразпределение на богатството . Зомбитата на Америка днес са изправени пред допълнителна загуба на индивидуални свободи заради корумпирана политика, корпоративни злоупотреби със служебно положение и законодателство, което продължава да орязва индивидуалната свобода. Както знаят читателите на „Господство и потайност” и „Възходът на Четвъртия Райх” , глобалните финансисти – глобалните плутократи от Уолстрийт, Лондон и Швейцария – са манипулирали западната история от поне един век, първо, като създават Банката на Федералния резерв на Америка чрез измамни политически машинации, след това комунизма в Русия чрез финансиране на болшевиките, а не на белогвардейците, а после и чрез финансиране на националсоциализма (нацистите) в Германия. Днес тези глобални финансисти са поели контрола върху САЩ и ги променят по такъв начин, че сега живеем в общество, което само преди две десетилетия гражданите нямаше да могат да си представят.
Например през 50-те години Роналд Рейгън отправи публично предупреждение срещу социализираната медицина. Днес споровете са точно колко социализирана ще е. Информационната магистрала е задръстена от модни увлечения, дезинформация, недостатъчна информация, разсейване на вниманието и пропаганда. Всеки ден се съобщават нови опити за трансформиране на технологията, здравеопазването, образованието и политическата система.
Все повече американци са принудени да се фокусират върху тъмната страна на съвременния живот. Е, сега живеем под тиранията на Новия световен ред – свят, който е преподреден от малка група богати финансисти и индустриалци, центриран в тайни общества като Съвета за външна политика, Трилатералната комисия и групата на билдербергите. Освен това човек трябва да обмисли как този нов световен ред се превръща все повече в общество на наблюдението и полицейска държава, съществуваща при нестабилна финансова инфраструктура и подхранвана от корпорации, които държат монопол върху храните, водата и лекарствените средства. Живеем ли управлявани от фашистко правителство? Възможно е. The American Heritage Dictionary of the English Language (Речник на американското наследство на английския език) дефинира фашизма като „философия или система на управление, която защитава или упражнява диктатура на крайната десница, обикновено чрез сливане на държавното и бизнес лидерството с идеология на войнстващ национализъм”. Днес, разбира се, диктатурата може да е на крайната левица, но въпреки това ще включва властта на правителството и корпорациите, които са сложили ръка на обществените дела.
Много хора днес вярват, че САЩ върви по дяволите – че САЩ вече не са изпълнена с живот република, базирана на конституционното право, а по-скоро разлагаща се империя в мозъчна смърт, завладяна от окопал се финансов елит, който се стреми към световен социалистически ред, за да доминира. Това убеждение все повече се разпространява сред американците, след като всекидневно четат заглавията и слушат електронните масмедии. Хората искат истинска промяна, а не просто политическа реторика, но се чувстват объркани, тъй като не могат да разберат точно кой е похитил страната им.
Някои американци отреагират. В „чаени партита” и в масова демонстрация във Вашингтон на 12.09.2009 г. десетки хиляди американци изразиха неудовлетворението си от посоката, в която е тръгнала страната.
Как нарича човек държава, която като че ли просто имитира солидната република, която някога е била, чието население е оглупяло от противоречиви образователни програми, дрогирано от вечно растящата фармацевтична индустрия и уплашено до подчинение от постоянни заплахи от тероризъм и икономически колапс?
Не е ли това зомбирана държава? Държава, която извършва движенията в търговията, политиката, здравеопазването и образованието, но без искрица живот, енергия или ентусиазъм?
Това е истинският хорър.
Какво се е случило? Как страната стана такава? Дали причината е просто невнимание от страна на електората, естествена еволюция на общество, което е достигнало просперитет и самодоволство, прекомерна алчност и похотливо желание за печалби от страна на корпоративни лидери? Или пък е било конспирация?

 

 

ПЪРВА ЧАСТ
ЗОМБИРАНА СТРАНА

 

В близко бъдеще виждам да се приближава криза, което ме разстройва и ме кара да треперя за безопасността на моята страна. В резултат на войната корпорациите бяха поставени на престола и ще последва ера на корупция по високите етажи, а финансовата власт в страната ще се опита да удължи господството си, като обработва предразсъдъците на хората, докато цялото богатство се събере в неколцина ръце, а Републиката бъде разрушена.
– приписва се на Ейбрахам Линкълн
 
ИКОНОМИЧЕСКИ УПАДЪК

 


Времената са трудни за Америка.
Благодарение на нареченото от финансовия министър Тимъти Гайтнър „неуспех на финансовата система на Америка” към началото на 2010 г. са се изпарили повече от 5 билиона долара като богатство на домакинствата . Около една на всеки осем ипотеки не се обслужва или е под забрана . Прогнозите са, че през 2012 г. ще има 10 милиона ипотеки, обявени за просрочени . Един на всеки осем души в зряла възраст и едно на всеки четири деца сега преживяват с купони за храна от държавата .
Всички тези проблеми се утежниха от високото ниво на безработицата. Според публикация на Associated Press един на всеки пет американци е безработен или работещ на непълен работен ден, като броят се очаква да се повиши през 2010 г., предизвиквайки втората по големина безработица в САЩ след Втората световна война .
Несъгласията и неудовлетворението са широко разпространени и са свързани със слабата икономика. Ако икономиката беше в ръцете на зомби, тези ръце щяха да са оковани от дълга.
Чарлз К. Роули е професор по икономика в университета „Джордж Мейсън” и е директор на института „Лок” във Феърфакс, Вирджиния. Той е признат за основен глас в политическата и икономическата мисъл. В статия за британския Daily Telegraph Роули пише: „Американската икономика страда от растяща култура на задлъжнялост, която все повече заразява федералното правителство от 2001 г. и се разпростира драматично върху поведението на частните домакинства”. Той повдига и популярния въпрос, питайки: „Ако прекомерната държавна задлъжнялост е основен източник на проблема, защо се увеличава държавният дълг? Защо насърчаваме домакинствата да влизат още повече в дългове?” Злокобно, Роули прогнозира: „Не е невъзможно САЩ да преживеят типа икономически крах от статус на първи към трети свят, преживян от Аржентина под националсоциалистическото управление на Хуан Перон” . С други думи, ако американското правителство не може да открие начини да живее според доходите, както са принудени да правят повечето семейства, страната може да изпадне до статус на държава от Третия свят: с дефицити на храна и вода, потребителски стоки и социализиран правителствен контрол.
Един от почти незабелязваните аспекти на финансовата криза е значителният спад в данъчните приходи, дори след като администрацията на Обама и Конгресът харчат повече, за да стимулират икономиката. Според CNN до края на август 2009 г. федералното правителство е събрало 25% по-малко данъчни приходи, отколкото за същия 8-месечен период на 2008 г.  Бюджетният офис на Конгреса прогнозира, че платените данъци ще паднат до 14% от БВП – рязък спад от историческата средна стойност 18,3%. Освен това приходите от индивидуални данъци падат с 20%, докато корпоративните данъци намаляват с главозамайващите 56%. Прогнозите за 2010 г. не бяха по-добри.
Загубата на приходи от федералното правителство се е просмукала към местните правителства. Увеличаващата се безработица е причина 32 щатски застрахователни фонда срещу безработицата да паднат под препоръчваното от федералното правителство ниво, което сочи, че тези щати ще се нуждаят от огромни федерални заеми, за да продължат да подпомагат безработните . Официалните лица в окръг Виго, Индиана, обявиха в средата на 2009 г., че вече не могат да си позволят да погребат покойник, ако той няма спестявания, застраховка или семейни пари, заделени за погребение . В Атланта граждански групи са се опитали да осуетят плановете на кметството да срути оставащите общински жилища . Според Асоциацията на окръжните пътища в Мичиган повече от 20 окръга в Мичиган са превърнали павираните пътища в макадам, за да пестят пари .
Wall Street Journal оповестява, че 90% от всички американски фирми са семеен бизнес или са семейно контролирани. Финансовата криза принуди много от тях да затворят врати . В действителност Бюрото по трудова статистика оценява, че между четвъртото тримесечие на 2007 и четвъртото тримесечие на 2008 г. около 4 милиона фирми с 19 и по-малко работници са излезли от бизнеса.
Американската общественост през 2009 г. успява всъщност да увеличи спестяванията си, но излязлото от контрол дефицитно харчене на правителството подкопава техните усилия. Питър Шиф, авторът на Crash Proof („Доказателство за катастрофа”), обяснява: „Простата истина е, че държавният дълг е наш дълг. Следователно, ако едно семейство успява с определена цена за начина си на живот да скъта допълнителни 1000 долара спестявания тази година, но правителството добави 20 000 долара нов дълг на домакинство (приблизителния дял на всяко семейство от дълга от 1,8 билиона за фискалната г.), това семейство се оказва с дълг от още 19 000 долара в сравнение с това, с което е започнало годината!” .

Books
Подвързия Мека
Година 2013
Обем 456 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти