Автор: Йоханес Холей
Жанр: Научно-популярна литература, Популярни

ISBN: 9789542902652
Формат в мм: 140x215
Тегло: 0.400 кг
Подвързия: Мека корица
Година: 2019 г.
Обем: 320 стр.
Наличност: Налично
20.00лв

Анотация на четвърта корица:

ВЕЧЕ СМЕ НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ!

Тази книга отваря душите ни към вътрешната и външната промяна. Ново знание! Смели възгледи! Насочващи импулси! Вълнуващи познания! Нарастваща промяна в съзнанието!

Искате ли да разберете защо има достатъчно основания за надежда? Знаете ли всъщност, че разполагаме с нови космически енергии, чрез които можем да променим съществуването си? Искате ли да изградите ново качество на живот? Желаете ли да разпознаете душевните и духовни причини и да използвате знанието? И да разберете защо чувствата ще променят света, а не умните мъдрувания? Да активизирате общуването с душевността и да увеличите собствените си сили? Готови ли сте за промени? 

Всички живеем както под мощното влияние на нови космически положителни енергии, така и едновременно под силното въздействие на мрачния властнически елит. И двете определят духа на епохата, но как да си ги изясним?


Необходимо е незабавно да вземем в ръце собственото си съзнание, здраве и други важни житейски принципи. А това означава едно – нужни са промени. Самите ние трябва да се променим, но така, както искаме и за наше благо – и да не се оставяме на принудата на всякакви други системи. Това именно е силата на мегапромяната. И тази книга е ценно и оптимистично ръководство за живота в това кризисно време.

На корицата е изобразен космическият светлинен лъч, който попада върху немскоезичните народи и ни показва, че оттук ще се породи и разпространи новата духовност на света.


Мегапромяна


Ръководство за живот в кризисни времена


Съдържание 

Въведение


1. Гигантски космически промени 

Повратна точка 2012 г.

Енергията на фотонния пръстен

Промяната на Водолея и антропогенното затопляне

Променят ли се планетарните отбранителни щитове?

Духовно излияние

Съществува ли галактическа федерация?

Съзнание или „осъзната същност“?


2. Неочаквани глобални промени

Човешката еволюция след Потопа

Билиони магнетитни кристали в нашия мозък

Промяната на гравитационната константа

Нашата планета като живо същество

Майката земя е жива съзидателка

Силата на майчините енергии

Божественото и материалното (999 + 666)

Не можем без ангелите

Богатството на Майката земя


3. Жизненоважни вътрешни промени

Промяната от главата към сърцето

Сърцето не е помпа

Не можем без душата

Както-така-и вместо или-или

„Ако не проникнеш вътре в себе си, ще останеш отвън с празни ръце.“

Свръхчувствителните – хората с изтънчени възприятия

Алфа-хармонията като основна вибрация

Епифизата ни променя коренно

Как да се пробудим по-бързо?


4. Необходими промени в ежедневието

Човешкото его ще се промени

Ново разбиране за здравето


5. Естествена промяна в храненето

„Био“ променя нашето консуматорско поведение

Вегетарианството и веганството променят живота ни


6. Благотворни промени в природата

Целебните енергии на Великата майка

Възторжено връщане към природата


7. Промяна в мъжкото и женското 

Любовта е небесна сила

Безчувственият секс разболява 

Новата наша женственост


8. Невероятни промени във вярата


Етика вместо безбожие

Бог живее в народното благочестие

„От случайността до душевния план“ 

Нашата „висша същност“ като най-добър водач

Проблемът със свободната воля

Ангелите – служители на Сътворението

Астралното ще затрепти по-силно


9. Мегапромяната

Почувствай единството

Германия и немскоезичната общност 

Възходът от АЗ до НИЕ


Перспективи

Благодарност

Авторът за себе си

Списък на източниците и забележките

Признавам, 

че тази книга внесе важна яснота за различните мирогледи – смятам, че всеки автор пише съответното четиво и за себе си. Така че сам си изясних някои проблеми и придобих увереност да продължа споделянето.


Моля ви,

четете тази книга предимно със сърцето. Тя съдържа силна енергия. И смятам за наложително всички ние – читатели и автор – да създадем подкрепящи промяната енергийни полета. Все още сме малцинство. Моля ви да четете и между редовете, защото все още не мога да напиша онова, които иначе с удоволствие бих написал. Сами ще усетите и почувствате каква енергия се влива във вас. 


Благодаря,

че в края на някои глави мога да благословя описаното, както и някои лица или групи. Това е най-добрият начин, познат още от Древността. Всеки от нас, който благославя, го прави във взаимодействие с божественото квантово поле. Откриването на Божественото във всичко наоколо е същинската промяна.


При оспорване:

Тук искам по чисто юридически причини да подчертая, че в книгата се позовавам единствено на собствения си опит и цитирам благонадеждни доказателства. За всички случаи, отнасящи се до някаква болест, ви съветвам да се консултирате с лекар или лечител.


Въведение

Уважаеми читателки и читатели, 

Доволни ли сте от живота си? Смятам, че малцина биха отговорили на този въпрос със спонтанно ДА. Защото Земята и човечеството се намират в процес на промяна. Все повече хора усещат импулс да преосмислят и променят живота си. Желанието да се самоосъществят, излекуват и самоопознаят, както и да повишат самочувствието си, все повече излиза на преден план. Някои едва го усещат и просто не знаят как да се справят, други се учудват на новите си мисли и изненадващи чувствени реакции – нима това съм аз?

Трети са вече напреднали и знаят, че така повече не може да продължава – с тях самите, със семейството, с Германия и със света изобщо. Така че всички рано или късно ще установим, че животът ни е подложен на влияния, които все още не можем да обясним. Какво се случва? Какво протича в нас? Сред многобройните възможни отговори изтъквам един: духът на промяната. А тъкмо сега почти всичко се променя и видоизменя – някои неща наистина незабелязано и безшумно, а други с врява до небето. А какво крещят недоволните и критичните: „Повече не мога така и не искам да продължавам!“.

Но ако желаем да посочим какво конкретно трябва да се промени, много често се сблъскваме с всеобщото мнение: естествено най-напред е нужно да се променят политиците и партиите, защото всички виждаме какво става там и преди всичко какво не става. Първо подхващаме Берлин, после Брюксел и накрая „американците“! В края на краищата промяна трябва да има и с нашето обезценено евро, а пък сега предвиждат изобщо да премахнат парите в брой. Банкнотите от 500 евро почти са изтеглени от обращение. И изобщо банките! Тук се включва темата за бежанците и вече наистина може да се спори – добродушните наивни германци и бедните сирийци – а защо последните са толкова тъмнокожи? Всичко това ни се представя съвсем точно по телевизията. Какво всъщност искат да ни кажа „хулиганите“ на европейското първенство по футбол? А който е по-просветен, поназнайва нещо за илюминатите, за оста САЩ-Израел, за BRICS  или NESARA , а също и за Ватикана – но и по тези въпроси не всичко, което ни казват, е съвсем вярно. Освен това гледаме лекарите, фармацевтичната промишленост и се учудваме колко политически активисти внезапно са починали от рак. Да не говорим за многобройните петиции – в някои участвам и аз – които се разпространяват из интернет, най-често за да помогнат някому някъде по света или да предотвратят нещо. Към това се прибавят Монсанто и сдруженията. Трудно е да си представим колко неща искат да патентоват. И накрая Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), което иска да подкопае американската конкуренция с обвинения за милиарди обезщетения. 

Мога да продължа още дълго, уважаеми читатели, но вие всъщност сте добре запознати с материята. 

Самите ние и семействата ни не вземаме пряко участие във всичко това, но го познаваме достатъчно от околната обстановка. А мнозина наши съвременници просто вдигат рамене, когато настойчиво ги запитаме: Какво можем да променим? Ти и аз? Онова, което мисля, съвсем не вълнува г-жа Меркел и г-н Обама – тук съм повече от сигурен. И добрият немски еснаф за пореден път обобщава: „Какво да се прави, такъв е светът“. 

Илюстрация 1. Немският еснаф

Хилядите правилни отговори се съдържат в многобройни великолепни книги и доклади, могат да се чуят на конгреси, вечеринки и протестни събрания. Но винаги отсъства отделният индивид. Ако е известна и изтъкната личност, може и да се появи в някое безполезно токшоу и да заговори ядосано. Но и него нямам предвид. Призовавам на помощ Махатма Ганди и заявявам уверено: „Ти трябва да бъдеш промяната, която искаш да видиш в света!“. И наистина е имал успех. 


Живеем във време на промяна, това никой не може да отрече. Тя засяга не само климата и технологичния напредък. Нещо става в самите хора и това се изразява не само в екстремни политически възгледи или нарастващо оскотяване. Когато на една среща на Съвета за международни отношения през 2010 г. един от участниците попита съветника на американските президенти и виден илюминат Збигнев Бжежински  докъде се е стигнало със световното правителство, последният отговори, че „на тези планове пречи едно глобално израстване“. Вина за това имали главно интернет и фактът, че населението се е отдръпнало от класическите – естествено цензурирани и манипулирани – средства за масова информация и е започнало да ползва други, алтернативни източници за оформяне на политическо мнение. Ясно е, че това съвсем не е по вкуса на елита. А защо толкова хора по света се събуждат – или по-точно казано „пробуждат“ – и прозират манипулациите на „лъжовната преса“, до какво води това и как ни се отразява, е обект на настоящата книга. 

Тук се опитах да обобщя повечето важни постановки, които да помогнат на отделния човек, на семействата и съмишлениците съзнателно да променят в днешната ситуация нещо съществено – както за себе си, така и за околните. Но кое е разумното, точно кога и къде? Подобни мисли и познания могат за запълнят цяла книга. За това няма общовалидна рецепта и концепция. Отделните промени са белязани от индивидуалност. Затова пък нашите енергийни полета се преплитат далеч по-лесно, а и законът за резонанса подпомага многобройни съзнателни и несъзнателни квантови полета, включително галактическите и космическите – а за вярващите сред нас и божествените в съответната им форма. Нашите енергетични общности ни правят истински силни! Така вече много неща се промениха, включително и такива, които не познаваме и за които не знаем и не бива да узнаем нищо.

Цялата планета и всичко живо на нея, следователно и човечеството, се намира в процес на обновление и регенерация. Навсякъде, съответно и в нас самите, се извършва пренастройване и ново калибриране. Това може ясно да се долови и в световните събития. Всички износени и изхабени системи от „Кали Юга“ , които вече не служат за общото благо, все по-ясно се разпознават. Естествено е трудно да се разбере, че започват да влизат в сила по-висши закономерности, макар че старата епоха изглежда все повече безсмислена и хаотична. Въпреки че заблудите на средствата за масова информация ежедневно ни обезкуражават, погледнато от по-висша перспектива се случват много повече неща, отколкото предполагаме.

Във всеки случай най-съществено са се променили енергиите – нямам предвид електрическия ток, а силите, които изпълват живота и движат планетите, които туптят в сърцата ни и усещаме да протичат между нас и дори в животинския свят – често неочаквани и невероятно мощни, за повечето хора все още невидими. При това рядко става дума за отделни енергии, а по-скоро за цели енергийни полета – земни, въздушни и космически. Естествено те засягат всичко – от микроскопичните енергийни заряди на нашите телесни клетки до огромната и невероятна за представите ни галактическа енергийна система, където всичко участва в общата вибрация. 

Дори обичайно избягваните въпроси като „Кой съм аз?“, „Откъде идвам?“, „Кой е истинският ми потенциал?“ или „Какъв е същинският смисъл на моя живот?“ стават по-актуални от всякога. Макар и предпазливо, все пак искаме да научим нещо повече, нещо, което да ни убеди. Досега бяхме доволни от половинчатото знание, но днес търсим изчерпателност – и все повече хора казват: „Искам да знам нещо наистина полезно!“.


И сега, в епохата на промяната, както и преди преживяваме всичко на две нива – външно и вътрешно. Чрез новите енергии правим това далеч по-съзнателно. При това все по-рядко използваме варианта „или-или“, а по-често прибягваме до „както, така и“. Не е ли смайващо! Защото всяка промяна и всеки поврат вече може да бъде разпознат по-ясно и в много измерения – понякога най-напред в нас самите, след което следва външният резонанс; друг път променливите вибрации започват отвън и ни предизвикват нашето вътрешно пробуждане, след което ги допускаме в нас, докато ги приемем окончателно. Такива фундаментални примери ще намерите пръснати из цялата книга. 


Сега вероятно ще си кажете: „Не съществуват промени без нашите решения „или-или“.  И сте напълно прави. Има нагласи и представи, с които незабавно трябва да се разделим. Напълно неизбежно е – бих казал дори „Най-после!“ – много неща ще продължават да се изострят и просто ще бъдем принудени да вземем решението: дали да продължим спускането по негативните серпентини (страх, катастрофа, световна война), или да поемем собствената си отговорност и да започнем съзнателно да творим нашата индивидуална действителност, която да ни изведе по позитивната спирала нагоре? Не го ли приемате като подходящо предизвикателство? Да живеем и преживяваме всичко съзнателно и въодушевено, да го предаваме напред – общността също има нужда от това – и когато съумеем да го направим, да изкажем хиляди благодарности. 


Свикнали сме при всички промени първо да виждаме свързаната с тях катастрофа. Естествено случващото се сега е всичко друго, но не и весело, но въпреки това предоставя големи шансове за промени в личния и обществения живот. Както вече казахме, към това едновременно ни подтикват три невидими енергийни полета – космическото, въздушното и земното – един твърде особен коктейл от чувства. Новата епоха, която се развиделява вече от дълго време, въодушевено наричам сърдечна, други я назовават светлинна. 

Първата крачка е да се доверим повече на себе си, на сърцето и на своята „висша същност“, която да приемем като наш безсмъртен пътепоказател. Така най-лесно ще можем да открием в собствените си погрешни убеждения и поведенчески образци – някои от които постоянно са втълпявани отвън – и постепенно ще се освободим от тях. Това значително ще разтовари и съзнанието – при това през сърцето. Така по-късно – вече като общност – ще успеем да се откъснем от манипулациите и чрез новите енергийни полета заедно ще създадем изпълнен със светлина свят. В него човекът отново ще стане част от природата и като божие творение ще заживее в хармония с всичко. Именно така смята и Екхард Толе , когато подчертава: „Всички ние сме твърде много пристрастени към мисленето. Докато сътворяването на действителността минава през сърцето – не през главата.“


За онези, които досега не са чели друга моя книга: аз съм убеден застъпник на реинкарнацията, т.е. на учението за прераждането и на обстоятелството, че не обладаваме одушевено тяло, а самите сме души, които си избират земни тела, за да трупат опит на Земята. В предишните си книги подробно и чрез многобройни случки с отделни хора показах, че те могат да си спомнят свое предишно земно битуване. Синът ми Ян (Ян ван Хелсинг) също имаше преживяване, близко до смъртта, при което не само е видял как пред очите му се изнизва целият негов дотогавашен живот, но успял да хвърли поглед върху някогашно и отдавна отминало съществуване. При подобно възприемане много често човек си припомня болезнени събития – естествено и хора – които обикновено имат кармична основа. Това означава, че една днешна случка може да бъде реакция от друга, станала в предишен живот – ако тогава съм измамил някого, днес измаменият ще съм аз и т.н. Именно това се нарича карма. 

Лично аз вярвам, че успоредно с познатия ни физически свят има и духовно ниво на съществуване. Този духовен мир – наричан още отвъдно или небе – е не просто жив, той е същинският ни корен, от него произхождаме – той е нашата родина. Населен е с отделни категории същества, които хората определят като души, намиращи се в различни степени на развитие. Някои от тях са за пръв път на Земята и съответно им липсва опит. Други обаче – както казваше Гьоте – са били тук вече хиляда пъти и можем да ги определим като „зрели“. Затова могат да се прераждат като мъдреци или да заемат позиция, от която активно да съдействат за благото на всички хора. А в духовния свят присъстват и т.нар. „учители“ или „майстори“, т.е. души, които изобщо не са длъжни да се прераждат, но идват доброволно, за да предизвикат важни за човечеството процеси (Христос, Ганди и т.н.). Освен това има и същества, които никога не инкарнират – според религията ги наричаме ангели, хранители или архангели. Отделни хора не само възприемат този духовен свят, но могат и да общуват с тези създания. Тях ги определяме като спиритуални или ченъл медиуми. Те могат да посредничат между двата свята и да предават съответни послания. Така например спиритуален медиум като Паскал Фогенхубер контактува с починали и споделя техните съобщения с живите.

Преди повече от едно десетилетие работих съвместно с Бригите Йост, певица и художничка (днес известна с псевдонима Бригите-Девайя, понеже има и друга певица на име Бригите Йост). Онова, с което се запознах при нея, промени живота ми, защото тя също обладава лесен достъп до отвъдния свят и чрез безброй медитации получих необичайни впечатления от духовната област на нашето многопластово битие. В настоящата книга това е отразено убедително. 


Проблемът на човечеството е разделението. Всички души в нашия безкраен Космос – както и ние в човешката си телесна форма – произхождаме от божественото единство, от духовното. Всички искаме и имаме правото да разпространяваме божието творение по свои индивидуални творчески начини, възможни извън единството. Много отдавна радостно сме се захванали с това и вече хилядолетия наред взаимно и упорито си блъскаме главите съобразно своите индивидуални заложби, просветен разум и свободна воля. През това време доволно успешно сме се фрагментирали, сепарирали и специализирали, доколкото това е било и още е възможно – за да започнем накрая да се връщаме обратно в единството. В „небесното“ единство? И да, и не – то вече не е онази първична целокупност, а едно ново „осъзнато единение“, в което се отправяме с всички горчиви и щастливи познания на нашите безсмъртни души. Това завръщане в единството – копнежът за златната епоха? – естествено носи със себе си големите и по-малки нередности на нашето време, което в момента преживяваме. Многобройните фундаментални промени неминуемо предизвикват чувство за истинска бъркотия. Затова неизбежно трябва да преживеем едно глобално преустройване и пречистване, което в началото усещаме като хаос. Така го и наричаме, когато го сравняваме с наполовина празна чаша, но ако я разглеждаме като наполовина пълна, вече говорим за промяна.


Съществува едно безгранично квантово поле на чувства като любов и съчувствие, както и друго, но концентрирано – на властолюбието. В едното битуват преродените любещи и обичливи души, другото обитават заредените с болезнена егомания. В книгата наричам вторите с истинското им име – алчен властнически елит. Той разполага с многобройни тайни ордени, но именно поради това многообразие и в него се стига до разединение и самовластие – защото егото е неизменно творческо съзидателно.

От позицията на любовта можем вместо за конфронтация да говорим за трансформация, защото дори във властолюбивите все пак мъждука божествената душевна искра.

Books
Тегло 0.400 кг
Подвързия Мека корица
Година 2019 г.
Обем 320 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю