Автор: д-р Джоузеф Меркола и Рони Къминс
Жанр: Популярни

ISBN: 978-954-2902-85-0
Формат в мм: 140x215
Тегло: 0.4 кг.
Подвързия: мека подвързия
Година: 2021 г.
Обем: 304 стр.
Наличност: Налично
20.00лв

Национален бестселър на Wall Street Journal и на USA Today!

Авторът на редица бестселъри от списъка на New York Times  д-р Джоузеф Меркола и основателят и директорът на Асоциацията на потребителите на екологично чиста храна Рони Къминс обединяват сили, за да представят истината – и да сложат точка на лудостта – за ковид-19.

От началото на 2020 г. светът преживя поредица от катастрофални събития: глобална пандемия, предизвикана от това, което изглежда изкуствено създаден вирус; международни локдауни и затваряне на границите, предизвикали масово затваряне на бизнеси, икономически срив и огромна безработица; и безпрецедентно орязване на граждански свободи в името на безопасността на хората чрез затварянето им в техните домове.

Сега живеем в свят, който все повече е управляван не от нашите демократични системи и институции, а от декрети на чиновниците от сферата на общественото здраве, осъществявани от политици, които управляват, като насаждат страх и паника.

В „Истината за ковид-19“ д-р Меркола и Къминс разкриват нови и появяващи се доказателства, че:

вирусът SARS-CoV-2 наистина е бил създаден в лаборатория и е бил изпуснат от зле управлявана лаборатория за биологични оръжия в Ухан, Китай;

планетарна пандемия отдавна се очаква от глобалните елити, които я използваха, за да подпомогнат и да скрият най-голямото прехвърляне на богатство в човешката история;

тестирането с полимеразна верижна реакция (PCR), броенето на случаи, данните за смъртността и безопасността и ефикасността на ваксините са широко манипулирани и погрешно представяни;

известно е, че затлъстяването, диабетът и сърдечно-съдовите болести влошават резултатите от ковид-19, но индустрията за вредни храни продължава да налага своите цели за сметка на общественото здраве;

безопасно, просто и евтино лечение и превенция за ковид-19 се цензурира и потиска, за да се изчисти пътят за приемането на ваксината;

ефективността на ваксините е неимоверно преувеличена и основни въпроси за безопасността продължават да остават без отговор.


Добрата новина във всичко това е, че ние можем да поемем контрола върху здравето си и че – заедно – имаме силата да се обединим и да се борим за нашето здраве, демокрация и свобода. Дошъл е моментът за глобално пробуждане. Както ни напомнят д-р Меркола и Къминс, това е битката за живота ни.


Съдържание


ПРЕДГОВОР 9
1.  КАК СЕ РАЗГЪРНАХА ПАНДЕМИЧНИТЕ ПЛАНОВЕ?  РОНИ КЪМИНС 13
2.  ЛАБОРАТОРЕН ТЕЧ ИЛИ ЕСТЕСТВЕН ПРОИЗХОД? РОНИ КЪМИНС 22
3.  „СЪБИТИЕ 201“ И ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ.  Д-Р ДЖОУЗЕФ МЕРКОЛА 35
4.  КОВИД-19 ПОВАЛЯ НАЙ-УЯЗВИМИТЕ.  Д-Р ДЖОУЗЕФ МЕРКОЛА 48
5.  ЕКСПЛОАТИРАНЕ НА СТРАХА, ЗА ДА СЕ ЗАКЛЮЧИ СВОБОДАТА . РОНИ КЪМИНС 58
6.  КАК ДА СЕ ЗАЩИТИТЕ ОТ КОВИД-19.  Д-Р ДЖОУЗЕФ МЕРКОЛА 70
7.  ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОВАЛИ В КРИЗАТА С КОВИД-19.  Д-Р ДЖОУЗЕФ МЕРКОЛА 89
8.  СМАЗВАНЕ НА УСПЕШНИТЕ ПРОТОКОЛИ.  Д-Р ДЖОУЗЕФ МЕРКОЛА 100
9.  ВЪРНЕТЕ СИ КОНТРОЛА.  РОНИ КЪМИНС 118
БЕЛЕЖКИ 125
ИНДЕКС 154
ЗА АВТОРИТЕ 161
 
ПРЕДГОВОР
Правителствените технократи, олигарсите милиардери, Биг Фарма, Биг Дата, Биг Медия, разбойническите магнати на големите финанси и апаратът на военно-промишленото разузнаване обичат пандемиите по същата причина, поради която обичат войните и терористичните атаки. Катастрофалните кризи създават удобни възможности за увеличаване както на властта, така и на богатството. В изключително важната си книга The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism („Шоковата доктрина: възходът на капитализма на бедствията“ ) Нейоми Клайн хроникира как авторитарните демагози, големите корпорации и богатите плутократи използват масовите смущения В оригинала е използвана думата disruption, която означава още и разрушение, разцепление, разкол, унищожение. – Бел. ред. за да изтласкват богатството нагоре, да изличават средната класа, да забраняват гражданските права, да приватизират общото и да разширяват авторитарния контрол.
Съвършено вътрешен човек, бившият шеф на кабинета в Белия дом Рам Еманюъл е известен с признанието си, че заинтересованите властови структури „никога не трябва да позволяват сериозна криза да се похаби“. Тази изтъркана от употреба стратегия – да използваш криза, за да разпалваш обществен ужас, който проправя пътя към диктаторска власт – е служила като централна стратегия на тоталитарните системи от хилядолетия.
В действителност методологията си има формула, както командирът на Луфтвафе на Хитлер Херман Гьоринг обяснява по време на Нюрнбергските процеси срещу нацистките военни престъпления: „Винаги е лесна работа да повлечеш хората, независимо дали е демокрация, фашистка диктатура, парламент, или комунистическа диктатура. С глас или без глас, хората винаги могат да бъдат накарани да следват водачите си. Това е лесно. Всичко, което трябва да направите, е да им кажете, че са атакувани, да осъдите пацифистите заради липсата на патриотизъм и излагане на страната на по-голяма опасност. Винаги работи по един и същ начин във всяка страна.“
Нацистите посочват заплахите от евреите и циганите, за да оправдаят убийствения авторитаризъм в Третия райх. Диктаторският демагог сенаторът Джоузеф Маккарти и Комисията на Камарата на представителите за неамериканските дейности предупреждават за комунистическо инфилтриране в Държавния департамент и филмовата индустрия, за да рационализират клетвите в лоялност и черните списъци. Дик Чейни използва атаките на 11 септември, за да пусне в ход „дългата война“ срещу аморфния тероризъм и орязването на правата от Патриотичния закон, който подготви основите на съвременната държава на надзора. Сега медицинският картел и неговите милиардери-съучастници от Биг Тех се позоваха на най-могъщия, страшен и траен враг от всички – микроба.
И кой може да ги вини? Увеличаването на богатството и властта на олигархията рядко се използва за популизъм. Гражданите, свикнали да гласуват за техните правителства, е малко вероятно да подкрепят политики, които правят богатите още по-богати, увеличават политическия и социалния контрол на корпорациите, намаляват демокрацията и редуцират гражданските им права. Ето защо демагозите трябва да превърнат в оръжие страха, за да оправдаят изискванията си за сляпо подчинение и да спечелят съгласието на обществеността за разрушаването на гражданските и икономическите права.
Разбира се, първата жертва винаги трябва да е свободата на словото. След като предизвикаха достатъчна паника от плашилото du jour [на деня], разбойническите магнати трябва да заглушат протеста срещу тяхното богатство и увеличаването на властта им.
Включвайки свободното слово в Първата поправка на Конституцията, Джеймс Мадисън се аргументира, че всички други наши свободи зависят от това право. Всяко управление, което може да крие пакостите си, има лиценз да върши зверства.
В мига, в който се доберат до лостовете на властта, тираните налагат Оруеловска цензура и започват да заглушават дисидентите. В крайна сметка обаче те искат да забранят всички форми на креативно мислене и себеизразяване. Горят книги, разрушават художествени произведения, убиват писатели, поети и интелектуалци, забраняват събиранията и в най-лошия случай принуждават потисканите малцинства да носят маски, които атомизират всяко чувство за общност или солидарност, и пречат на финото, красноречиво невербално общуване, за което Бог и еволюцията са осигурили на хората 42 лицеви мускула. Най-дивите близкоизточни теокрации налагат задължителни маски за жени, чийто правен статут – неслучайно – е на движима собственост.
Свободният поток на информацията и себеизразяването е кислородът и слънчевата светлина за представителната демокрация, която функционира най-добре с политики, изковани във врящия котел на публичните дебати. Аксиома е, че без свободата на словото демокрацията издъхва.
Следователно най-емблематичните и почитани паметници на демокрацията включват атинската Агора и Ораторският ъгъл в Хайд Парк. Не може да не изпитваме вълнение от нашия благороден експеримент в самоуправление, когато сме свидетели на буйни, непочтителни дебати в Камарата на общините или гледаме филмовата сцена с обструкционната реч на Джими Стюарт в Mr. Smith Goes to Washington („Мистър Смит отива във Вашингтон“) – трайна почит към неразривната връзка между дебатите и демокрацията. 
За да консолидират и да усилят властта си, диктатурите се стремят да заменят тези жизненоважни съставки на самоуправлението – дебати, изразяване на себе си, несъгласие и скептицизъм – с ригидна авторитарна правоверност, която функционира като светския сурогат на религията. Тази правоверност служи за забрана на критичното мислене и организира населението в сляпо, безпрекословно подчинение на незаслужаващи това власти.
Вместо да се цитират научни изследвания за оправдаване на задължителните маски, локдауни и ваксини, нашите медицински управници цитират СЗО, Центровете за контрол и превенция на болестите (CDC), Федералната администрация по храните и лекарствата (FDA) и Националните институти по здравето (NIH) – пленени агенции, които са унижаващи се подставени лица на индустриите, които те регулират. Множество федерални и международни разследвания са демонстрирали финансовите оплитания с фармацевтичните компании, които са превърнали тези регулатори в помийни ями на корупция.
Ятрархията, т.е. управлението от лекари, е малко известен термин, може би защото историческите експерименти с него са били катастрофални. Медицинската професия не се е доказала като енергичен защитник на демократичните институции или гражданските права. Практически всеки лекар в Германия приема водеща роля в проекта на Третия райх за елиминиране на психично болните, хомосексуалните, инвалидизираните граждани и евреите. Толкова стотици немски лекари участват в най-ужасяващите зверства на Хитлер, включително управлението на масови убийства и неописуеми експерименти в лагерите на смъртта, че Съюзниците трябваше да организират отделни „Медицински съдебни процеси“ в Нюрнберг. Нито един виден немски лекар или медицинска асоциация не надига глас, за да се противопостави на тези проекти.
Ето защо не е изненадващо, че вместо да изискват висококачествена наука за безопасността и да насърчават честни, открити и отговорни научни дебати, тежко компрометираните и новоовластени държавни здравни служители, натоварени с управлението на реагирането на пандемията от ковид-19, си сътрудничат с мейнстрийм и социалните медии, за да задушават обсъждането на ключови въпроси на общественото здраве и гражданските права. Те задушават и „отлъчват“ еретици като д-р Меркола, който отказа да коленичи пред Биг Фарма, и да се отнася към безпрекословната вяра в нулевата отговорност, некачественото изследване и експерименталните ваксини като към религиозен дълг.
Рубриката „научен консенсус“ на нашата днешна ятрархия е съвременното повторение на испанската Инквизиция. Виждаме фабрикувана догма, конструирана от корумпираната каста от лекари технократи и техните медийни сътрудници за легитимиране на претенциите им за опасна нова власт.
Жреците на съвременната Инквизиция са дърдорковците от телевизионните канали и кабелните новини, притежавани от Биг Фарма, които проповядват ригидно подчинение на официалния диктат, включително локдауни, социално дистанциране и нравствена правоверност на носенето на маски въпреки отсъствието на рецензирани научни изследвания, които убедително да показват, че маските предотвратяват пренасянето на ковид-19. Нуждата от такъв тип доказателства е неоправдана.
Вместо това те ни съветват „вярвайте на експертите“ – съвет едновременно антидемократичен и антинаучен. Науката е динамична. „Експертите“ често се различават по мненията си по научни въпроси и становищата им може да варират в съответствие с изискванията на политиката, властта и финансовия личен интерес. Почти всяко съдебно дело, което някога съм водил, е изправяло едни срещу други висококвалифицирани експерти от двете страни на даден въпрос, като всички те са се клели в диаметрално противоположни позиции въз основа на един и същ набор от факти. Науката е несъгласие; идеята за научен консенсус е оксиморон.
Съвременното намерение на тоталитарната държава е корпоративната клептокрация – конструкт, който замества демократичния процес с произволни укази на неизбрани технократи. Техните декрети неизменно дават на многонационалните корпорации необикновена власт да монетизират и да контролират най-интимните части на живота ни, обогатяват милиардерите, обедняват масите и управляват несъгласието с безмилостно следене и тренинг в подчинение.
През 2020 г., водена от Бил Гейтс, Силициевата долина аплодира отстрани, докато властимащи медицински шарлатани – прилагайки най-песимистичните прогнози въз основа на дискредитирано моделиране и лесно манипулирано тестиране с PCR, и избор от нови протоколи за патолозите, които като че ли възнамеряваха да увеличават броя на съобщаваните смъртни случаи от ковид-19 – разпалиха пандемична паника и затвориха световното население под домашен арест.
Отмяната на справедливия процес, надлежното предизвестие и създаването на правила за коментари означаваше, че нито един от правителствените прелати, които нареждаха карантината, нямаше нужда първо публично да изчисли дали унищожаването на глобалната икономика, нарушаването на доставките на храни и лекарства, и обричането на милиард души на тежка бедност и несигурност дали ще имат храна ще убие повече хора, отколкото ще спаси.
В Америка тяхната карантина предвидимо разби някога бумтящия икономически мотор на страната, оставяйки 58 милиона американци без работа и необратимо банкрутирайки над 100 хиляди малки бизнеси, включително 41 хиляди фирми, собственост на чернокожи, за изграждането на някои от които са били необходими инвестициите на три поколения. Тези политики пуснаха в действие и неизбежното демонтиране на мрежата за социална сигурност, която подхранваше предизвикващата завист средна класа на Америка. Държавните чиновници вече бяха започнали да ликвидират 100-годишното наследство на „Новата сделка“, „Новата граница“, „Великото общество“ и „Обамакеър“, за да плащат трупащите се карантинни дългове. Кажете „довиждане“ на училищните обеди, здравните грижи, Специалната допълнителна хранителна програма за жени, кърмачета и деца (WIC), „Медикейд“, „Медикеър“, университетските стипендии и т.н. 
Докато изличаваха американската средна класа и изпращаха допълнителни 8 процента от американците под линията на бедността, „ковидският преврат“ от 2020 г. се превърна в трилион долари богатство за бегемотите от Биг Тех, Биг Дата, Биг Телеком, Биг Финанс, Биг Медия (Майкъл Блумбърг, Рупърт Мърдок) и интернет титани от Силициевата долина като Джеф Безос, Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Сергей Брин, Лари Пейдж и Джак Дорси. Изглежда, не е съвпадение, че тези мъже, които осребряват бедността и нещастието, причинени от глобалните локдауни, са същите хора, чиито компании активно цензурират критиците на тези политики.
Самите интернет компании, които прилъгаха всички ни с обещанието за демократизиране на комуникациите, създадоха свят, в който е станало недопустимо да говориш зле за официалните решения и практически е престъпление да критикуваш фармацевтични продукти. Същите разбойнически магнати от Биг Тех/Дата и от телекомите, сега плюскащи от труповете на нашата изличена средна класа, бързо трансформират някога гордата американска демокрация в полицейска държава на цензурата и следенето, от която те богатеят на всеки ъгъл.
Например тази клика използва локдауна, за да ускори строежа на тяхната 5G мрежа от сателити, антени, биометрично лицево разпознаване и инфраструктура за „откриване и проследяване“, които те и техните партньори от правителството и разузнавателните агенции ще използват, за да „копаят“ и монетизират нашите данни безплатно, да налагат подчинение на произволни диктати и да потискат несъгласието. Тяхното правителствено/индустриално сътрудничество ще използва тази система, за да управлява яростта, когато американците най-накрая се събудят за факта, че тази престъпна банда е откраднала нашата демокрация, нашите граждански права, нашата страна и начина ни на живот – докато ние се бяхме сгушили в оркестриран страх от грипоподобна болест.
Предвидимо, другите ни конституционни гаранции се наредиха зад свободното слово пред бесилката. Налагането на цензура маскира това системно разрушаване на нашата Конституция, включително атаките срещу нашата свобода на събиранията (чрез правилата на социалното дистанциране и локдауните), свободата на богослужението (включително забраната на освобождаването по религиозни причини и затварянето на църквите, докато магазините за алкохол остават отворени като „услуги от първа необходимост“), частната собственост (правото да управляваш бизнес), справедливия процес (включително налагането на ограничения с мащабни последици на свободата на движение, обучение и събиране, без създаване на правила, публични изслушвания или оценка на икономическото и екологичното въздействие), правото според Седмата поправка на съдебен процес със съдебни заседатели (в случаите на увреждания от ваксини, причинени от корпоративна небрежност), правата ни на личен живот и срещу незаконни обиски и арести (следене без съдебна заповед), и правото ни да имаме правителство, което не ни шпионира или не съхранява нашата информация за злонамерени цели.
Заглушаването на гласа на д-р Меркола, разбира се, е ранен приоритет на Медицинската клика. От десетилетия д-р Меркола е сред най-ефективните и влиятелни застъпници срещу фармацевтичната парадигма. Той е красноречив, харизматичен и ерудиран критик на корумпираната система, която направи американците световните топ консуматори на фармацевтични лекарства. Американците плащат най-високата цена за лекарства и имат най-лошите здравни резултати от първите 75 страни в света. Ако оставим настрана опиатите (които убиват 50 хиляди американци годишно), фармацевтичните продукти днес са третият най-голям убиец на американци след инфарктите и рака.
Като пророк в пустинята, д-р Меркола от години се аргументира, че доброто здраве не идва от спринцовката или от хапчето, а от изграждането на силна имунна система. Той проповядва, че храненето и физическата активност са най-ефективните лекарства и че чиновниците от общественото здраве трябва да налагат политики, които обезсърчават разчитането на фармацевтични продукти, и предпазване на хранителните ни запаси от Голямата хранителна промишленост, Голямата химическа промишленост и Голямата аграрна индустрия. Тези хищнически индустрии естествено смятат д-р Меркола за Обществен враг №1.
Бюджетът за реклама на Биг Фарма от 9,6 милиарда долара дава на тези безскрупулни компании контрол върху нашите новини и телевизии. Силни икономически мотиви (фармацевтичните компании са най-големите рекламодатели в телевизионните мрежи) отдавна са обезсърчили мейнстрийм медиите да критикуват производителите на ваксини. През 2014 г. президентът на телевизионна мрежа Роджър Ейлс ми каза, че ще уволни всеки от своите водещи на новинарски предавания, който ми позволи да говоря за безопасността на ваксините в ефир. „Нашият новинарски отдел – обясни той – получава до 70% от приходите от реклами от фармацевтичната индустрия в годините без избори.“
И така, фармацевтичните продукти са както предикатът, така и финалното изречение на Културата на отмяната. Фармедиите отдавна лишиха д-р Меркола от ефира и от вестникарските страници, докато превърнаха „Уикипедия“ – която играе ролята на бюлетин и пропагандно средство на Биг Фарма – в мелница за клевети срещу него и всеки друг интегративен и функционален лекар. В началото на ковид разбойническите магнати на социалните медии – всичките със собствени финансови оплитания с Биг Фарма – се присъединиха към кампанията да се заглуши д-р Меркола, като бъде изхвърлен от техните платформи.
Лошо предзнаменование за демокрацията е, когато гражданите вече не могат да водят цивилизовани, информирани дебати върху критично важни политики, които влияят върху жизнеността на нашата икономика, общественото здраве, личните свободи и конституционните права. Цензурата е насилие и това системно слагане на намордник на дебатите – което защитниците му оправдават като мярка за намаляване на опасна поляризация – всъщност подхранва поляризацията и екстремизма, които автократите използват, за да потискат с все по-драконовски контролни механизми.
На този странен етап от нашата история може да си припомним предупреждението на приятеля на баща ми Едуард Р. Мъроу, че: „Правото да не си съгласен… със сигурност е фундаментално за съществуването на демократичното общество. Това е правото, което пада първо във всяка страна, която е поела надолу по пътя към тоталитаризма.“
Робърт Ф. Кенеди-младши

Books
Тегло 0.4 кг.
Подвързия мека подвързия
Година 2021 г.
Обем 304 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти