Автор: Герхард Вишневски
Жанр: Антиглобализъм, Популярни

ISBN: ISBN 978-954-2902
Формат в мм: 140x215
Тегло: 0.4 кг.
Подвързия: мека корица
Година: 2022 г.
Обем: 312 стр.
Наличност: Налично
27.00лв

Анотация на 4-та корица:

Знаете ли, че според изследване на сайта  1984 magazin книгата, която държите е най-продаваната книга в Германия? Ако не вярвате вижте за подробности стр. 9 от това издание.

Деликатният въпрос: какво беше по-безумно от 2020 г., когато започна „Корона кризата“? Отговор: самата 2021 година, към която хвърля поглед тази разследваща книга. С обичайния си рутиниран похват авторът на бестселъри Герхард Вишневски за петнадесети път прави истинска дисекция на отминалата година с поредната си книга Потулено, изличено, забравено, като задъхано препуска през „година 2 сл. К. (след Короната)". Докато новогодишните искри и гърмежи са забранени, Вишневски хвърля истински фойерверк от разследвания и ни поднася пъстър букет от прикривани и възмутителни скандални новини през изминалата 2021 година. Спектърът на критичните му разследвания е широк, както всеки може да се убеди след бърз преглед на съдържанието на книгата. Зададените въпроси от автора все още упорито се замитат под килима от господстващия елит, но вече започва откровено да смърди и все повече хора се пробуждат и осъзнават за действителността, както и защо никой не отговаря на смислените и "парещи" въпроси.

Авторът е заслужил доверието на читателите си с умело поднесената информация за злоупотребите на корпорациите, пригласящите им политици и медийните картели, които работят само в една посока - вашето обезличаване и тотално оглупяване, което ще доведе до поробването ви и отнемането на вашите човешки и граждански права и свободи. 

Придружете своя автор в неговото критично пътуване през 2021 година.


ПОТУЛЕНО – ИЗЛИЧЕНО – ЗАБРАВЕНО

Какво не пишеше във вестниците през 2021 г.


Съвестта е способна да приеме неправдата за правда, инквизицията за богоугодна, а убийството – за политически ценно. Тя може да се върти на 180 градуса. 

  Ерих Кестнер


Съдържание

На мястото на предговора: Потулено – изличено – забравено 2021: тайният бестселър

Въведение

ДЕКЕМВРИ 2020

15 декември: А ла бин Ладен: трупът на мнимия атентатор от Ханау хвърлен в морето

17 декември: Как бременни бяха уговаряни да се ваксинират против Ковид-19

31 декември: Тиха нощ, злокобна нощ: Нова година с Корона

ЯНУАРИ 2021

6 януари: Вашингтон: „щурмуване“ на Капитолия

8 януари: Корона и кариера: как вирусът те хвърля в заглавията

11 януари: „Здравей, другарю!“ – защо всички трябва да си говорим на „ти“

25–29 януари: Световен икономически форум: пропаганда за ликвидиране на човечеството


ФЕВРУАРИ 2021

5 февруари: Труден въпрос: удобен ли сте за системата?

19 февруари: Изкуствена астма – „интелигентната маска“

МАРТ 2021

15 март: Шах: Дамски гамбит

17 март: Магуфули: хроника на една предизвестена смърт

20 март: Чингис хан: геноцидът като опазване на околната среда

23 март: Суецки канал: начинание „Майната ви!“

АПРИЛ 2021

7 април: Шофьорска имунизация: бодване за добър път 

26 април: Масов мор: тайната на списъка Дигъл

30 април: Разцепление: бащата и майката

МАЙ 2021

21 май: Блатата: грешката на нашите предци

31 май: Водата като хибридно оръжие: кризата на язовира „Трите клисури“

ЮНИ 2021

4 юни: Бил Гейтс: асистентът на Бога

6 юни: Избори за областен парламент в Саксония-Анхалт: насмалко министър-председател от Алтернатива за Германия

25 юни: Извънредно положение: ядрената сплав на властта

ЮЛИ 2021

7 юли: Хаити: Кой уби Жовенел М.?

14/15 юли: Наводнението в долина на р. Аар: планирано удавяне?

23 юли: Призрачни олимпийски игри: цирк за един забравен от Бога свят

АВГУСТ 2021

6 август: Олимпия: защо Сент Бой стачкува?

7 август: Корона: смъртта на „Страшния Мълис“

16 август: Афганистан: най-умният се отказа още преди 2300 години

СЕПТЕМВРИ 2021

7 септември: Международно изложение „Мобилити“: война срещу автомобилите

11 септември: 9/11 – 20 години забава в Пентагона

26 септември: Лашет: кампания в избирателната секция

ОКТОМВРИ 2021

7 октомври: 20 години афганистанска война – 20 години нарушаване на международното право

16 октомври: Милграм: по следите на изродите

НОЕМВРИ 2021

3 ноември: Меркел: раздяла с мащехата

Тенденции: в посока към хаоса


Послепис

Благодарност

На мястото на предговора: Потулено – изличено – забравено 2021: тайният бестселър

21 януари 2021 г.: Ура! Потулено – изличено – забравено е на осмо място в списъка на бестселърите на Шпигел! Голям успех, за който съм благодарен на моите читатели. След първото издание от 2008 г. повечето книги бяха извън челната десетка. Без да се хваля: малцина знаят, че този успех е по-голям в действителност. Както изглежда, местата в класациите на Потулено – изличено – забравено (ПИЗ) са твърде занижавани. 


„Бихме заели първото място“

Как така? Много просто: според Buchreport бестселърните списъци на Шпигел включват и продаваните бройки на онлайн пазарите. Обаче минимум един от тях липсва: според разкритията на осведомителния сайт 1984 Магазин при Шпигел има огромна скрита уловка – а именно, че не се отчитат продажбите на един от най-мощните германски книжни търговци – става дума за издателство Коп. Точно то е най-големият продавач на алманаха Потулено – изличено – забравено. „Повечето купувачи го поръчват именно там – изхождаме от цифрата 90 процента“ – пише 1984 Магазин и ако 10-те процента (другаде) продадени книги подсигуряват осмото място, няма съмнение, че алманахът на Герхард Вишневски Потулено – изличено – забравено е всъщност най-продаваната книга в Германия. Това потвърди и моят издател Йохен Коп пред 1984 Магазин: „Да, вярно е. Бихме заели първото място.“ (1984 magazin, https://19vierundachtzig.com, 31.01.2021.) По този начин, година след година, още от началото. Което веднага би направило впечатление, при това неприятно.


Никакъв отговор на моите въпроси

Аз обаче не желая да говоря само за себе си: защото в лицето на Коп е пренебрегната една от най-големите книжарници в републиката, от класациите за бестселъри отпадат още много на брой книги – предимно тези, които водят в класацията при Коп. С други думи: като цяло списъците на Шпигел могат да бъдат сериозно съкратени. Или те наистина са „един фарс“, както пише 1984 Магазин?

Естествено искам да знам дали всичко това е вярно и зададох на buchreport следните въпроси:

Защо не са отчетени продажбите на издателство Коп?

Кое място би заела книгата ПИЗ, ако те бяха взети под внимание?

Тъй като издателство Коп е едно от най-големите в Германия и публикува многобройни бестселъри, не трябва ли списъците на Шпигел да бъдат цялостно съкратени поради споменатото пренебрежение?

Готов ли е buchreport да включва продажбите на Коп занапред и съответно да коригира списъците на бестселъри?

За съжаление досега не съм получил отговори на тези въпроси. Не изглежда ли подобна ситуация скандална? В този смисъл струва ли си хартията, на която са написани тези списъци? Слава Богу: както ще видим от текста на въведението, вече няма никакви скандали…

П.П. Още едно указание за използване на тази книга: в хронологията за началото на всеки месец присъстващите в него теми са изписани в удебелен шрифт. Ако същите са засегнати или споменати в друга глава, за тях има съответна препратка. 


Въведение

Добре дошли на мюнхенския панаир за мотопеди… Глупости – за велосипеди – ох – за ролери, не – последно – за рикши! Уф – не е толкова просто. Добре, сега сериозно: добре дошли на Международно автомобилно изложение Mobility! Какво означава това всъщност? „Mobility“, тоест мобилност, но тя откровено подкрепя велосипедите, тротинетките, рикшите, трамваите и автобусите. Какво означава загадъчната абревиатура IAA ? Няма значение, ще разберем. Първоначално тръгвам през мюнхенския Амира Плац в посока Бринерщрасе и минавам покрай щандове с мотопеди, тротинетки и велосипеди. Навсякъде има тълпи от любопитна публика и шумни специализирани разговори. Над сергиите висят надписи, например „Сеат“ или „Бош“ – някогашни производители или поне доставчици на автомобили. Чета предложения за „Пробно пътуване“ – обаче не на коли, а на електрически скутери. Когато завивам в Бринерщрасе, насреща ми се задава рикша. Развяват се три големи сини флага с надпис IAA Mobility, а над платното виси огромен банер със същия текст, но все още никъде не мога да прочета какво означава заглавието МИА. Може би Международна изложба на анахронизми ? Или Международна изложба на аутсайдери? Международно изложение на антики? Както и да е: огромна електронна изложба показва човек с шлем на автомобилен състезател. Във всеки случай не за пистова надпревара, а за скачане на въже. Забавно. На Вителсбахер Плац е поставен голям черен зар, който прилича на Кааба, но е декориран с олимпийските кръгове (Те какво търсят тук?).


Books
Тегло 0.4 кг.
Подвързия мека корица
Година 2022 г.
Обем 312 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти