Автор: Герхард Вишневски
Жанр: Антиглобализъм, Популярни

ISBN: 978-619-7718-06-5
Формат в мм: 140x215
Тегло: 0.4 кг.
Подвързия: мека корица
Година: 2023 г.
Обем: 280 стр.
Наличност: Налично
27.00лв

В памет на на нашия Приятел и сътрудник Георги Кайтазов, който ни напусна преди дни! Невероятен човек и преводач от немски език, изключително фин човек с деликатен и дефиниран характер в посока на дълбочината, Вечността и точния превод, който може да го оживи, направи разбираем и музикален! Изключително тежка загуба за четящата публика... 


Анотация на 4-та корица:

Годината 2022 отмина. Да се чудиш, че въпреки всичко се отървахме почти невредими. Все пак ще зададем няколко въпроса:

•  Кому е от полза войната в Украйна и кой в действителност я започна?

•  Защо постоянно ни държат в шок: корона пандемия, война, ядрен сблъсък, инфлация, взривно поскъпване на енергията, блекаут, недостиг на хранителни продукти, повишаване на данъка върху собствеността, разпределяне на загубите.

•  Освен това: какво общо има атмосферното време с войната и политиката?

•  Могат ли мъртвите да телефонират?

•  Кой плаща лепилото на „климатичните лепки“?

•  Коя е Аналена Бербок?

•  Кой всъщност стои зад все по-често срещаната смяна на пола?

•  Защо селяните отиват на барикадите? 

•  Защо главният кмет на Мюнхен искаше да попречи на Октоберфест?

•  Как в действителност умря Ан Хечи?


Винаги, когато са отминали 365 дни, разследващият журналист здраво сграбчва разкрасената от мейнстрийма предишна година и я разнищва по всички правила на изкуството. С алманаха  Потулено – изличено – забравено 2022 той ни представя 16-то издание на междувременно вече легендарната поредица – с множество отговори на винаги щекотливи въпроси: къде се лъже, манипулира, изопачава, украсява и премълчава? И естествено основният: има ли Европа бъдеще? 

Придружете автора в неговото критично пътешествие през 2022 година!„Човек винаги има две причини за действията си, удобната и истинската.“

Поговорка

„Нашият проблем не е гражданското неподчинение, а гражданското подчинение.“

Хауард Зин


СЪДЪРЖАНИЕ

Предговор

Въведение

ДЕКЕМВРИ 2021

1 декември. Домашен обиск – доказателства не са нужни. 

10 декември. Блутут: мъртвите не телефонират

ЯНУАРИ 2022

20 януари. Емигранти: бягство от кошмара Германия 

22 януари. Кралски особи: принцът и момичето

ФЕВРУАРИ 2022

24 февруари. Война: големият бизнес

24 февруари. Голямата шахматна дъска – стратегия против Русия

24 февруари. Qui bono – кому е от полза войната?

24 февруари. Фалшиви приятели: САЩ в състояние на отбрана

МАРТ 2022

17 март. Войната в Украйна: кой е всъщност Володимир Зеленски?

27 март. Оръжейно лоби: жестоките грабители

АПРИЛ 2022

11 април. Равномерно разпределяне на загубите: границата между Мое и Твое

14–15 април. Титаник – с пълна пара към ледника

23 април. Хеликоптер: летящ банан или хвърчаща краставица 

24 април. Време и политика: откъде духа вятърът?

МАЙ 2022

1 май. Консерви: храна от отдавна отминали времена

4 май. Ден на претоварване на Земята: устойчивостта не е изобретение на Зелените

9 май. Аналена Бербок: „Оставете ни заедно да довършим Европа!“.

ЮНИ 2022

28 юни. Азотът забранен: селяните бълват змии и гущери

29 юни. Мините: Германският музей премахва своята главна атракция

ЮЛИ 2022

25 юли. Милионна сделка: от траурно честване до скъпа церемония

28 юли. Клиниката Тависток в Лондон ще бъде затворена

АВГУСТ 2022

5 август. Автопроизшествие: странната смърт на Ан Хечи

14 август. Вездесъщите камери: във вихъра на суетата

15 август. Затвор заради лъжливи полицейски обвинения?

СЕПТЕМВРИ 2022

5 септември. 75 години Тависток: да живее фабриката за промиване на мозъци

5 септември. 50 години от атентата на Олимпиадата – успехът не е опция

ОКТОМВРИ 2022

3 октомври. Празнуването забранено: борбата против Октоберфест

17 октомври. Изкупителни жертви: как климатичните лепки използват политиката

НОЕМВРИ 2022

18 ноември. Клането в Джоунстаун – самоубийство или убийство?

Тенденции

Послеслов 

Благодарности

Източници на илюстрациите

Азбучен показалец


ПРЕДГОВОР


Не ви ли прави впечатление, че попадаме от един шок в друг: епидемия от корона, война в Украйна, инфлация, експлозии в цените на газа и бензина, данъчна реформа? Преди това имаше 11 септември 2001, още по-рано озонова дупка, измиране на горите, климатична катастрофа, птичи грип, СПИН, Тежък остър респираторен синдром и т.н.? Е, какво, това никога ли няма да престане? Не, защото тези шокове са много ценни, особено за водещия негативен елит – причината почти всички да са предварително планирани. Така сме управляеми много по-лесно. И ако настъпи действително опасно събитие, то нарочно се раздува. В днешно време шоковете доминират. Защо ли? Защото глобалното общество трябва да бъде коренно преустроено – и хората да бъдат държани в постоянно паническо състояние. По тази причина вече изобщо нямаме право да се осъзнаем, но когато го прозрем, ще се почувстваме по-добре и шоковете ще се пукнат като въздушен балон, докоснат с тлееща цигара. Такова огънче е и настоящата книга. На подходящите места ще изпуснем въздуха на прилаганите от управляващите шокови стратегии – именно тези пасажи са вероятно най-важните от цялото писание. 

Следователно: надявам се, че и този път си струва да прочетете този алманах. Благодаря ви за покупката и за вашата вярна подкрепа. 

Вълнуващо и приятно четене ви желае 

ваш Герхард Вишневски

Мюнхен, 30 ноември 2022 г. 

П.П. И едно указание за използването на текста: в хронологията за началото на всеки месец присъстващите в него теми са повдигнати в болд. Ако същите са засегнати или споменати в друга глава, имат препратка съм съответната глава. 


ВЪВЕДЕНИЕ

Какво ще кажете, ако някому хрумне идеята да ви „имплантира“ мнения? Или ви накара да повярвате, че снегът е черен? Или реши да ви заличи вярата в правилното и погрешното? Ще възкликнете: невъзможно! Нечувано! Нищо подобно. Всички тези идеи циркулират във Великобритания още от 20-те години на миналия век и в крайна сметка са довели до създаването на мозъчни центрове и основаването на клиниката и института за междучовешки отношения Тависток. Ужасно, нали? Все едно – защото дори 75 години след основаването му неговата обгърнала целия свят мрежа определя нашето мислене и реалност. Точно това характеризирах в един мой предишен алманах като „негативно“ – всичко е обърнато надолу с главата и черното е представено като бяло, а бялото като черно (виж Потулено – изличено – забравено 2011, стр. 9 сл.). Например да ни учи кое е правда и неправда искаше един психиатър в британския институт Тависток на име Джордж Брок Чисхолм, по една случайност първи генерален директор на Световната здравна организация (СЗО). Същата, която от 2020 г. ни измъчва с една измислена пандемия. Подобни формирования винаги са били подкупни и от самото начало добре платени – например от фондациите Рокфелер и Мейси. Днес впрочем биват финансирани от ваксинационния магнат Бил Гейтс. Е, тогава не е чудно, ако всички се юрват като овце към ваксинационните центрове, понеже са предварително програмирани за целта. Средството за нейното постигане е шокът: например снимки на хора в защитни костюми. Или пациенти в интензивните отделения. Казано накратко: с помощта на неистовия страх успешно се продават всякакви неща: войни, пандемии, мигрантски потоци, повишени данъчни ставки, „обезщетения“ и какво ли не. Могат да ни „имплантират“ мнения по същия начин, по който ни внушават, че снегът е черен, казваше някога британският философ Бъртранд Ръсел. 

Тависток или Тавишок?

Как се стигна дотам, ще научим от съответната глава за института Тависток (виж 5 септември). Или трябваше да кажа Тавишок? Един от тези шокове е битката в Украйна, чрез която се продават много неща, дори нашата собствена гибел. Така че в тази книга ще говорим и за война – или за онова, което ни представят под това име – планирана, изкуствена, фактическа, хибридна и каквато и да е друга. Затова и цялата глава за февруари е под знака на един-единствен ден – а именно датата 24-ти – когато Русия започна въоръженото нападение над Украйна или „военната операция“, както я нарича руският президент Владимир Путин. Представените ни образи на врага са както винаги пределно ясни – но дали са истински? Или са просто „имплантирани“? Кой срещу кого се бие всъщност и кому е от полза това? Ще го разберем и ще стигнем до изненадващи резултати. 

Естествено бихме искали да знаем кои са в действителност изведените на предни позиции пионки, като например оръжейната дилетантка Аналена Бербок , страховитата Мари-Агнес Щрак-Цимерман  или „непреклонният“ украински главнокомандващ Володимир Зеленски. В съответната глава ще проследим и неговата кариера. Освен това и тази година не пропуснаха да ни убеждават, че сме пренаселили Земята и обявиха 4 май за ден на самоубийството, глупости, за Ден на претоварването на Земята. Посланието: поне всеки втори човек е излишен. Понятието „самоубийство“ съвсем не е изсмукано от пръстите, защото земният Титаник също толкова съзнателно се насочва към крушението си, както и онзи кораб от 14 и 15 април 1912 г. Да, фактът, че се навършиха точно 110 години от катастрофата, е точно алегория на днешната ситуация. И тогава е имало една легенда – айсбергът, а съвременните ледени планини се наричат корона и Путин. Всъщност капитанският мостик е бил превзет от престъпници, които умишлено са тласнали парахода към гибел. Освен това ще разгледаме и причините за:

повсеместно пропагандираната трансформация на пола и същинската нейна цел,

т.нар. „застъпници за климата“ и блокирането на транспорта,

панаирджийската дандания около принц Андрю и привидната негова жертва Вирджиния Джуфре,

странните климатични феномени, като например смяната в основната посока на вятъра след началото на войната в Украйна,

петдесетата годишнина от атентата в мюнхенското олимпийско село от 5 септември 1972 г.

тайнствената смърт на известната американска актриса Ан Хечи и много други неща.

Друга препратка към днешния свят е т.нар. масово самоубийство на сектата Джоунс в джунглите на Гвиана, от което на 18 ноември 2023 г. се навършват 45 години. Имаме историята на един диктатор, който въвежда в основаната от него колония „нов световен ред“ и накрая се самоубива заедно със своите привърженици. Който не участва, бива отстранен от американските специални части…
Books
Тегло 0.4 кг.
Подвързия мека корица
Година 2023 г.
Обем 280 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти