Автор: Брад Олсън
Жанр: Алтернативни научни гледни точки, Езотерика, Популярни

ISBN: 978-619-7718-03-4
Формат в мм: 165x235
Тегло: 1 кг.
Подвързия: Твърда корица, налично е и издание с меки корици с цена 50 лв.
Година: 2023 г.
Обем: 760 стр.
Наличност: Налично
75.00лв

Корица гръб:


Хората по света се пробуждат. Те подлагат на съмнение своите системи от убеждения и строго определени нагласи, докато много тревожни истини остават зад затворени и защитени врати. Книгата на Брад Олсън „Съвременна езотерика: отвъд нашите сетива“, разкрива държани от правителството тайни, дезинформация в средствата за масова информация и съмнителни корпоративни дейности и активност на Големия брат – и защо е важно да знаем тази информация.

Съвременната езотерика навлиза в човешката история по нетрадиционен начин и преориентира любопитните, за да включи коренно различни теории и гледни точки, водейки към нови и вълнуващи мисли за постигането на максималния ни потенциал.

Докато разглежда последиците от тази сложна тема, авторът я прави актуална за всеки, който е стъпил на духовен път. В крайна сметка читателят ще има много по-голямо разбиране за (най-)важните уроци от богатото наследство на езотеричните традиции до вечните учения на вековете. Целта е да живеем в хармония със света и с неговите имплицитни духовни принципи.

Награждаваният автор Брад Олсън, създател на поредицата книги „Свещени места: 108 дестинации“, представя първата от трите книги в поредицата „Езотерика“. Заедно с придружаващия ги наръчник „Езотериката на бъдещето“ тези провокиращи мисълта заглавия изследват недостатъците на съвременната история, разкриват скритите учения и забравената мъдрост на нашите предци и разкриват актуална информация, която може да помогне за обръщане на привидно безизходния курс на човечеството. Въоръжете се със силата на знанието!

„Терминът „езотерика“ предполага знание, достъпно за малцина избрани“. Тази книга отваря вратата към многобройните тайни на нашия свят, които са скрити от нас в „официалния наратив“.“ – Adventures Unlimited


Похвали за „Съвременна езотерика“

Ние сме на границата на еволюция на съзнанието с безкраен потенциал за създаване на по-добро индивидуално и колективно бъдеще. Ще бъдем наградени, ако сме информирани за онова, което е ставало преди, и пред какво сме изправени сега. В „Съвременна езотерика“ издателят, редакторът и агентът на промяната Брад Олсън анализира недостатъците на историята такава, каквато ни се преподава. Той представя наново мъдростта на древните езотерични традиции и защитава каузата на технологиите на свободната енергия.

Олсън е разделил своя „алтернативен разказ“ на три части. В „Животология“ той изследва митовете за сътворението, очертава напредъка на цивилизациите, разсъждава за свръхчовешката ДНК и за наследството на древните школи на мистерията. В „Контрол“ Олсън обяснява как сме мамени от управляващите семейства на кръвната линия, защо сме лишени от свещеното познание, което е наше духовно право по рождение, и как здравето ни е компрометирано от химическите вещества и ГМО храните. В „Процъфтявай“ Олсън осветява пътя към нов свят, в който решението е да се свързваме с истинската си природа, да служим на другите и да променяме нашата консенсусна реалност чрез науката за съзнанието.

Това включва разбиране на вибрационната честота, извънизмерните реалности, хиперкомуникацията и квантовата ДНК. Можем да ремонтираме из основи глобалната финансова система, да прехвърлим мост между науката и религията, и да преодолеем разделенията, които водят до войни. Има по-добър начин и от нас зависи да бъдем най-доброто, което можем да бъдем – казва Олсън в своята представяща величествена визия книга. – Nexus


Авторът Брад Олсън обсъжда дефектите в съвременната история и как конспиративните теории, езотеричните прозрения и периферните теми може да се използват, за да се подпомогне промяната на водещия до задънена улица курс на човечеството. Той твърди, че почти всеки аспект на човешкия живот: от науката, държавното управление и банковото дело до селското стопанство, третирането на водата и дори духовността, са манипулирани от нечестиви сили, за да гарантират контрол върху населението. „Когато се събудим за истината – отбелязва той, – осъзнаваме, че благотворната информация във всички тези сфери е потискана и ревизирана, за да ни държат поробени“. Зад тази „адженда“ – твърди Олсън, стоят богати семейства, които подклаждат глобални войни и контролират жизненоважни ресурси.

„Трябва да предприемем смелите стъпки на преосмисляне кои сме и каква е историята на тази планета“ – обявява Олсън. За целта той отбелязва Големите пирамиди на Египет като важна зона, която обобщава концепцията за „преосмисляне на нашата история“. Олсън отбелязва, че забележителностите демонстрират тайнствено равнище на ранно технологично усъвършенстване, но разкриват и странна деволюция в по-късните способности на египетската култура. Подобно на привидно спонтанната поява на шумерската култура, Олсън постулира, че и двете цивилизации са „наследство на нещо преди тях“, което остава скрито от историческите архиви. Като отворим съзнанието си за тази „забранена“ история, разсъждава Олсън, човечеството може да научи истинското наследство на нашия свят и да започне да се освобождава от „властимащите“, които контролират планетата. – Джордж Нап, водещ на Coast to Coast AMСъвременна езотерика: отвъд нашите сетива

Начало

Кармично изявление на автора 

Увод


Заключение


Заключение

Литература

Признателност

Индекс

 

Животология 
Естествена история, история на Земята и човешката история. С радикален обрат. Животологията е дълъг и легендарен алтернативен наратив за живота на тази планета.


Измерения:


Животология

Митове за сътворението 

Кръвта на боговете

Загадките на ДНК 

Примитивна мъдрост

Преосмисляне на историята

Изгубени континенти

Езотериката на миналото

 


Контрол


Изглежда, че населението е преднамерено мамено от нашите водачи. Ние сме затъпявани, преднамерено разболявани и ни се отказва жизненоважна информация. Защо не ни се позволява разгръщане на пълния ни потенциал? Биг Брадър е тук под формата на Нов световен ред.


Измерения:


Алтернативен наратив

Потайни фамилии

Губя моята религия

Свещена геометрия

Свещени символи

Епифизна жлеза

Нездравословна индустрия

Храна, контрол и бягство


 


Процъфтявай


За видимо безнадеждна битка решението на жизненоважните проблеми е просто да променим нашата консенсусна реалност. Единственото оръжие, което имат те, е да държат настрана познанието за истинската ни природа. Еволюирането за постигане на пълния човешки потенциал е обещанието на Златната епоха.Измерения:


Да живееш до 200 

Науката за съзнанието

Дух, тяло и психика

Прераждане

Предутопия

Значи искаш да организираш панаир?

Буда

 

КАРМИЧНО ИЗЯВЛЕНИЕ НА АВТОРА
Всичко, което правиш сега, се разпростира като вълна навън и засяга всеки. Твоята поза може да излъчва сърцето ти или да предава тревожност. Дъхът ти може да излъчва любов или да окалва стаята с депресия. Погледът ти може да събужда радост. Твоите думи могат да вдъхновяват за свобода. Всяко твое действие може да отваря сърцата и умовете. – Дейвид Дейда, американски автор


„Това беше най-хубавото време, това беше най-лошото време, това беше векът на мъдростта, това беше векът на глупостта, епоха на вяра, епоха на безверие“ – пише Чарлз Дикенс в началото на „Повест за два града“. Интересно как историята повтаря това поетично описание на дуалността, която е нашето преживяване тук. Би трябвало да е ясно на всички, че ние днес сме живи, за да станем свидетели на един от най-трансформиращите периоди в човешката история, в който колективната ни еволюция контрастира с катастрофални събития и действащи хаотични социални и икономически сили – и заедно те може да се разглеждат като най-доброто време и най-лошото време. Най-лошото време се разгръща по света (особено в САЩ) и аз го наричам „Епохата на измамата“. 

Истината е, че не сме управлявани мъдро от различните глобални институции, а по-скоро сме безчувствено експлоатирани от тях. Масова измама произлиза от правителството, масмедиите, корпорациите и от хора, които са повярвали на техния фалшив наратив и повтарят като евангелие онова, което чуват. На практика наблюдаваме огромна измама срещу човечеството, като същевременно сме свидетели на разплитането на многовековна дезинформация, доминация и откровени лъжи. И така, за пръв път в историята, можем свободно да виждаме и да споделяме потенциално разобличаваща информация и да разбираме начините и средствата на богатите и жадни за власт сили, които наричам „контролиращата Земята група“. С внимателно изследване в интернет най-накрая можем да идентифицираме организациите и водачите на тези сили, които продължават здраво да държат контрола, и как те разпространяват измами.

Изследователите са използвали множество имена, за да описват този властови елит: Илюминати, тайно общество, заговор, контролираща Земята група или дори определени Западни тинк-танкове. Малцина биха се възпротивили срещу тезата, че има жадни за власт хора в света, които са концентрирали огромни богатства на върха на икономическата пирамида. За съжаление те често може да са опасни социопати и някои от тези богатства са дегизирани като полезни тинк-танкове и благотворителни фондации. Когато тези организации са способни да обединят сили и да действат съвместно, има пребогати доказателства, че резултатът е потаен богат елит, който контролира паричното предлагане, владее медиите и така управлява ключовите манипулативни маневри, които му помагат да взема решения, които засягат всички. План, който те открито рекламират, наречен „Нов световен ред“, описва целта им – създаване на световно правителство. На повърхността това е положително звучаща, достойна за уважение добра идея – като Обединени нации на стероиди. За съжаление световното правителство няма да е избран орган, а просто консолидация на вече безпрецедентна власт и алчност. Това наистина ще бъде най-лошото време, но когато ние, народът, се пробудим за стратегиите на манипулация и измама, и вече не даваме нашето съгласие, се освобождаваме от илюзорните връзки, под чиято власт живеем, и скоро ще заживеем в най-доброто време.

Сега, когато тази необикновена епоха на краен дуализъм стига до кресчендо, сме изправени пред безпрецедентни избори. Можем да се вкопчваме в упоритата мрачна илюзия за това, което обикновено се разглежда като „реалност“, или да поемем индивидуална отговорност да преодолеем блокажите, които задържат голямата част от обществото, и да се обединим в постигането на позитивна „Златна епоха“ за човечеството. Традициите на езотеричната мъдрост учат, че преодоляването на блокажите, които задържат човечеството, започва с избирането да престанем да вярваме в лъжите на доминиращите обществени институции. Може да се твърди, че всички хора по света, т.е. всеки с изключение на елита на елитите, са били лъгани за повечето религии, актуалните събития, икономиката, историята и дори древната история. Това включва всички сегашни и бивши управленски структури, простиращи се от племенните вождове, теокрациите, монархиите и божественото право на кралете, от парламентарните републики до демокрацията и управлението на тълпата, комунизма, фашизма и регулаторната и дълговата демокрация, от която страдат повечето Западни страни днес.

Изучаването на всяко явление или събитие, което съществува в покрайнините на консенсусната реалност и което заема въображаеми сфери, е особено силно подложено на исторически ревизионизъм, така че истината понякога може да изглежда като движеща се мишена. Пресечната точка на мита и реалността е променяща се мозайка от факти, спекулации, дезинформация и фантазия, или ако използваме фразата на бившия агент от контраразузнаването от ЦРУ Джеймс Джизъс Енгълтън, влезли сме в „пустиня от огледала“.

Поставянето под съмнение на всичко, което сме научили, е първата стъпка. Мъдростта на критичното мислене ни позволява да прозираме през тази пустиня от огледала. Безстрашната мъдрост на откритото съзнание е способността да изследваме всеки въпрос от всеки ъгъл, без значение колко заплашителни може да са някои от тези заключения. Истинският изследовател няма да остави камък необърнат и ще се опита да изучи всяка концепция от всеки ъгъл. Например много малко хора знаят, че оригиналният гръцки превод на апокалипсис може да означава също „разкриване“ на нещо скрито, или „повдигане на воала“. Общото възприятие за апокалипсиса обаче е само гибел и мрак. В правилния му контекст апокалипсисът е разкриване на нещо, което преднамерено е пазено в тайна от мнозинството хора в епоха, доминирана от лъжи и погрешни схващания. Далеч от това да е ужасяващо преживяване, апокалипсисът представлява разкриването на истинската природа на нещата. Той въвежда епоха на забравени свободи и безпрецедентна яснота. Това „повдигане на воала“ ще ни освободи от нещастието, което е резултат от нашето невежество, основано на измама. Мъдростта е да знаем разликата.

Най-голямата мъдрост е проста. Започнете с любов, уважение, толерантност, състрадание, споделяне, благодарност, прошка и благотворителност. Тези понятия не са сложни или претенциозни. Същевременно последователната практика не е лесна. Нашата мотивация се засилва, когато осъзнаем, че приемането на тези принципи е не само за наше добро, но и за доброто на всеки. Ключът е ангажирането с всекидневна практика, защото практиката води до опит, а от опита – а не от възвишени концепции – започваме да „опознаваме“ истината за голямата  мъдрост: простия, сияен блясък на „знанието“, знаенето, че всичко е добре; поддържането на положителна нагласа всеки ден; предлагането на усмивка свободно и без двоумение; ориентирането на собствените действия към „служба на другите“ вместо към „служба на себе си“. Мъдрият човек знае, че реалното познание е безплатно и на разположение на всички, които го търсят с отворено съзнание. Някои дори биха казали, че то е кодирано в нашето ДНК. Велики учители са казали още от началото на епохите, че всичко, от което се нуждаете, е във вас. Отворете сърцето си и ще откриете вашия път към истината, която в еднаква степен е на разположение на всички. Истината е придобиването на мъдрост и позволяването на любовта да процъфтява във всеки аспект на живота ви. Нашите мисли имат електромагнитна реалност, така че ги следете бдително и ги проявявайте мъдро.

ПОРЕДИЦАТА „ЕЗОТЕРИКА“

След като материалът в тази Поредица от Езотерични книги открито се признае и се прилага, ще открием, че живеем на тази планета по напълно различен начин. Представете си какъв ще бъде светът, когато открито имаме антигравитация, телепортиране, свободна енергия, пътуване във времето и енергетични изцеляващи технологии плюс много, много повече! Накратко, тази поредица очертава всичко, от което ще се нуждаем, за да поставим началото на истинска Златна епоха на мир и просперитет. Освен това днес разполагаме със забележителни прозрения за скритото познание на древните цивилизации и можем да започнем да разбираме, че каквото мислим, че сме, и кои наистина сме като че ли са полярни противоположности. И наистина: ние като че ли живеем в състояние на амнезия за нашата истинска идентичност. Това обаче приключва сега, защото шлюзовете на информацията са отворени и много от нас най-накрая започват да „го схващат“. Конспиративната теория често става конспиративен факт, включително тревожните емоции, които възникват от осъзнаването на онова, което е останало прикрито в продължение на толкова дълго време. С течение на времето можем да работим върху чувствата за виктимизирането, да поемем отговорност сега и да преживеем нашата новооткрита сила.

Това, което е било скрито, темите, които са били изключени от мейнстрийм мисленето, се нарича „алтернативния наратив“ в тази Езотерична поредица. Имаме алтернатива на лъжите, които са ни разказвали, и манипулирането чрез страх. Стремя се да следвам курса на необвързан изследовател – термин, който се прилага към онези, които осъществяват научни изследвания, или в моя случай публикуват тази и други книги по собствена инициатива, без подкрепата или насочването от която и да било установена изследователска агенция. Ние толкова сме свикнали с финансиране на изследванията от външни интереси, които имат финансов залог в резултата от изследването (оттук и конфликт на интереси), че почти не забелязваме, че резултатите обикновено са изкривени в полза на финансово подкрепящата агенция.

Да съм необвързан изследовател означава, че съм свободен да изследвам темите, които искам, когато искам или мога да прекратя изследването във всеки момент, ако появяващите се данни не се потвърждават. Моето „кармично изявление“ е да обявя, че аз нямам „застраховател“ и следователно нямам и корпоративни господари, които да могат да прочистват моята тема на изследване, както и нямам друга „адженда“ освен търсенето и представянето на истината. Необвързаните изследователи сме свободни като вятъра, защото ние нямаме друга програма освен вечно променящата се в съзнанието ни. Историята на науката разкрива, че голямото мнозинство от нови открития в научната област не са направени от професионални учени, работещи под егидата на университети или изследователски лаборатории. Най-революционните идеи са тези, които всъщност променят хода на научния прогрес, и те са дошли предимно от дейностите на свободен ход на тези необвързани, често непопулярни изследователи. По сходен начин безстрашните автори, които докосват чувствителни въпроси, са хората, които потенциално могат да направят най-големите приноси за човечеството. Писалката е по-могъща от меча! Както отбелязва Джордж Оруел: „Журналистиката е публикуването на това, което някой не иска да бъде публикувано. Всичко друго е връзки с обществеността.“

Теоретичните физици с открито съзнание също задават много от големите въпроси, докоснати от езотеричните традиции, особено когато техните изследвания не успяват да опишат природата на Вселената, а какво остава за нейния произход или защо сме тук. Същевременно съзнателното ни пробуждане има много малко общо с физиката, имайки предвид нейната настояща познавателна база, но имат всичко общо с личния растеж и духовната еволюция. Основната подлежаща концепция е, че Вселената е единна огромна форма на живот, която е едновременно единно любещо съзнание и подлежащ механизъм на всичко във Вселената. Това любещо съзнание и подлежащата механика на Вселената понякога се описват чрез ръководния принцип, наречен „Закон за единството“ – начинът да се познава истината преживелищно, да се разбира животът по нов начин и да се придобива знание за безкрайната смъртност и едновременно с това възприятието за безкраен живот. Целта на всеки човек е да прегърне любовта и светлината, да го осъзнае на междуличностно равнище и да пропъди тъмнината и страха, с които сме свикнали от толкова дълго време на тази планета.

Автори като Естер и Джери Хикс, Сет, мадам Блаватска и Едгар Кейси плюс Закона за единството, определени Източни философии като будизма, древната индуистка Веданта, произведенията на Башар и съвременната метафизическа система на мислене „Курс по чудеса“ са сред най-добрите съществуващи източници на езотеричен материал за личен растеж. Макар те да казват до голяма степен едни и същи неща, някои правят ясно разграничение между това, което е реално, и онова, което ние сме измислили в подобен на сън свят на възприятия, в който водим всекидневния си живот. В тези учения целта е да се събудим от съноподобното състояние в истинската си природа като духовни същества, които никога не са били разделяни от източника.

До днес най-доброто, което учените и космолозите могат да предложат, е, че ние вероятно живеем в мултивселена, т.е. безкрайни паралелни реалности, които отразяват нашите доминиращи вибрации, по същество това, в което вярваме и как се чувстваме. Същото по-нататък определя с какъв „резен“ от реалността в крайна сметка ще сме в синхрон на междуличностно равнище, т.е. просто къде е нашият фокус и как се чувстваме. Гледаме ли последователно напред към това, къде искаме да отидем, и следваме синхронистичните сигнали от Вселената, докато тя се движи зигзагообразно към осигуряването на точно това, което трябва да научим, да растем и да еволюираме, за да открием нашето блаженство и да изразяваме истинската си природа? Или предъвкваме всички лоши неща, които потенциално биха могли да ни се случат? По същество това се отнася до собствената ни свободна воля да правим осъзнати избори и къде фокусираме вниманието си. Накратко, посветете се на негативното и нашият опит тук ще е на страдание, но променете решението си и се фокусирайте върху истинската ни природа, и нашият опит тук може да донесе автентично щастие и душевно спокойствие.

ЕЗОТЕРИЧНА ИСТОРИЯ

Когато се разглеждат руините на много свещени места по света, става очевидно, че езотеричното познание се е практикувало и е било запазено от древните цивилизации. Някои от най-старите оцеляващи учения, например Ригведа от Индия и Текстовете от пирамидите в Египет, съдържат величествени и интимни духовни послания, които като че ли представляват наследство на древни култури като Атлантида, Лемурия, предегипетски цивилизации и империята на Озирис. Останки от други текстове има в Индия, Персия, Югоизточна Азия, Южна Америка, страната на баските, Великобритания и на много други места. Знаем, че последните големи промени на Земята са се осъществили приблизително по времето, когато е завършвала последната Ледникова епоха, когато огромна част от най-плодородната земя на света е била завладяна от водата. Старите земи са потънали и са се издигнали нови земи. Мистиците, вестоносците, аватарите и пророците са получили своята мисия от божество, за да учат отново на езотерика и са се появявали по целия свят през вековете.

Духовни учители като Тот, Кришна, Лао Дзъ, Буда, Зороастър, Мохамед, Мойсей, Иисус, Кетцалкоатъл  и много други са предали безсмъртни уроци, които са издържали проверката на времето. Често се откриват впечатляващи връзки и сходства не само в посланията на тези велики учители, но и в самите събития в живота им. Когато обаче обществото е дегенерирало духовно и религията господства, тези, които практикуват езотерика, често са убивани или преследвани заради практиката си. В резултат езотеричната мъдрост или става нелегална, или се мести другаде, оттук и непрекъснатата нужда от нейното обновяване.

ЧЕРНАТА „БЯЛА“ МАГИЯ

Определен елемент на езотеричното учение се занимава със „занаята“, известен и като „черна магия“ (magick), изписвана на английски език с „k“, за да се диференцира окултното от сценичната магия. Тези тъмни окултни практики включват сатанински ритуали, омагьосване, вещерство, вуду, жертвоприношения на животни, призоваване на демони и многобройни други нечестиви ритуали. Аз не се интересувам от тези теми просто защото ги намирам за вулгарни и оскърбителни, и за злоупотреба с информацията, която е на разположение на човешкия вид. Няма да рекламирам никакво виждане, което е вредно за някого по някакъв начин, вредно за животните или спомага за разрушаването на Земята. Това не означава, че ще замълча, ако тези теми трябва да се обсъждат, за да се представи контекстът. Например черната магия предполагаемо действа по-добре, когато практикуващите я „я крият пред очите на всички“, и това е една от тайните на използването на енергията на страха. Те вярват, че трябва да разкриват операциите си, за да създадат най-добрите резултати. Ако обаче искаме да оцелеем като напреднала цивилизация, тъмните практики нямат място в една бъдеща утопична епоха. В настъпващата Златна епоха ще има универсална ориентация към „служба на другите“, а не егоистично „обслужване на себе си“. Контролирането, поробването или навреждането на някого никога не е приемливо.

Някои може да смятат, че е необходимо да се изучава както светлината, така и тъмнината за по-пълно духовно образование. Изследването на тъмнината и хвърлянето на светлина върху нея е това, което променя нейния състав. То променя и светлината на онези, които изследват. Когато има достатъчно образование и опит, всеки от нас може да действа от позициите на мъдростта, а не на рефлекторна преценка и емоционално базиран страх. Защото ако не осъзнаваме степента и детайлите на това, как контролираща група е манипулирала хората по света, как можем наистина дълбоко да им простим и да им предложим милост? Когато критичният период, който е прозорец на трансформация, стане неизбежен, както е сега, трябва да действаме от позициите на най-високата вибрация, която можем да постигнем. Повечето читатели на книгите от Езотеричната серия вече знаят, че от известно време се подготвяме за този момент – всеки по собствен начин. Може да изглежда, че противоречи на интуицията, но ние наистина трябва да обичаме нашите възприемани врагове. Фундаменталната трайна промяна се осъществява първо в умовете ни, след това се споделя (тъй като всички умове са обединени) и накрая се проявява в нашия общ опит.


Books
Тегло 1 кг.
Подвързия Твърда корица, налично е и издание с меки корици с цена 50 лв.
Година 2023 г.
Обем 760 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти