Автор: Ерих фон Деникен
Жанр: Археология, древни цивилизации и култури, Популярни

ISBN: 978-954-2902-93-5
Формат в мм: 140x215
Тегло: 0.370 кг.
Подвързия: мека корица
Година: 2022
Обем: 180 стр. с пълноцветен печат на книжното тяло
Наличност: Налично
23.00лв

Строителни творби, които всъщност не би трябвало да ги има!


Живеем в едно привидно научно общество. Но в нашата праистория има неща, „за които нямаме и понятие“ – пише авторът на бестселъри Ерих фон Деникен в своята нова и вълнуваща книга. Майсторски изградени каменни феномени, загадъчни подземни съоръжения, геометрично насочени кръгове, спиращи дъха египетски пирамиди – кои са били техните строители? И преди всичко: откъде са получили тези невероятни знания?

Ерих фон Деникен подробно доказва измерването на цели области, при това извършено преди хилядолетия. Стотици светилища от каменната ера са разположени на равни разстояния помежду си, като образуват гигантски квадрати и триъгълници. „Дошло е време да наострим слух. Чия е заслугата за геометричния растер, положен над нашите страни? Кой е измервал земята преди хилядолетия?“ Наистина ли всички ние сме обитатели на глобален зоопарк, разделен от някого на планквадрати и сектори?

Как е било възможно всичко това? Класическата археология не дава отговори на тези въпроси. Нещо по-лошо: тя изглежда дори не се интересува от тях. Всички ли сме заплашени да се превърнем в „съучастници на тази незаинтересованост“, както Ерих фон Деникен обвинява?

Не всички, понеже авторът отваря очите на своите читатели – с брилянтно проучени факти и 160 илюстрации. Той съобщава за „невъзможни строежи“ в Европа и Средиземноморието, обрисува „безумни събития“ и безпощадно развенчава фалшиви догми.


Тази книга е ключ към нови познания!


Книгата

В Голямата пирамида са налице помещения, проходи и коридори с дължина над един километър. Те категорично са били планирани преди изграждането на постройката, защото всички водят до камери. Подобно сложно проектиране изобщо не съответства на епохата от Четвърта династия и фараона Хеопс, т.е. почти от каменната ера. Дали зад нея не се крият допотопният пророк Енох и синът му Матусал? Арабските предания ни уверяват, че тя съдържа свидетелства за всички науки, завещани на хората от техните „небесни учители“. „Дали някъде из лабиринтите на Хеопсовата пирамида няма да открием оригиналните книги на Енох?“

„Очевидно не съм единственият, който си задава подобни въпроси“ – констатира Ерих фон Деникен, защото в Голямата пирамида тайно са пробивани тунели. Кой го е правил? Не трябва ли да узнаем кои са пра-учителите на ранното човечество?

Удивлявайте се на загадъчните неща от нашата праистория, за които класическата археология няма отговор. Изживейте Ерих фон Деникен такъв, какъвто читателите го познават вече десетилетия – духовит, ангажиран и провокативен.


Съдържание

Писмо до читателите

Глава 1. Невъзможните строежи

Глава 2. Безумни факти

Глава 3. Неверни догми

Литературни източници

Илюстрации


Мили читателки и читатели,

Някога, в далечните праисторически времена, на Земята са съществували култури, за които нямаме никаква идея – откъде са дошли, къде са изчезнали? Защо са ни завещали непонятните постройки, пред руините на които замислено клатим глави? Какво се е случвало в онези непознати хилядолетия? Защо тогавашните хора са изграждали конструкции, останките на които виждаме днес? Кому са служили? Кой ги е управлявал? Кои са били боговете им? Защо нито по външните, нито по вътрешните стени на тези каменни чудеса няма писмени знаци? В крайна сметка тогавашните строители трябва да са използвали някаква писменост. Без нея така щедро планираните съоръжения биха били немислими. Съоръжения ли – ще попитате? За какво – моля ви се, пиша изобщо?

Става дума за строежи без история. Култури, за които не знаем нищо, въпреки че са ни оставили необозрими следи. Това се отнася не само за каменните кръгове и подземните съоръжения, но и за големите египетски пирамиди. Твърде малко от онова, което ни продават като сериозна догма, всъщност е вярно. След изчегъртването на лака изпъкват не само непреодолими противоречия, но и бездънната наивност на специалистите. Към тези неща се прибавят и други, вече съвсем неразбираеми, които категорично не би трябвало да съществуват – и въпреки всичко са част от пейзажа. При това видимо, измеримо и пред очите на всеки. Един геометричен растер се простира над обширни европейски територии. Имам предвид цели вериги от първоначални строежи, без изключение разположени на еднакви разстояния един от друг, по протежение на стотици километри. Тези псевдо светилища изплуват от здрача на далечната каменна ера. Прецизно планирани от някого. Не можем да изтрием тези обекти от географските карти, ако просто клатим глава, отвръщаме поглед от тях или се правим, че не ги забелязваме. Те присъстват, все едно дали се приемат или отхвърлят от академичните среди или публиката – лично аз съм благодарен на всеки професор, който с помощта на измервателна техника най-накрая ще проучи под лупа тази фантастична действителност.

Настоящата книга е том трети от петте, които съдържа серията за невъзможните праисторически обекти. Първият беше озаглавен Поздрави от каменната ера . Вторият се занимаваше с Централна Америка – Кое е погрешно в страната на маите? . Сегашното заглавие визира обширни географски райони около Средиземно море и крайбрежните страни. Всеки том съдържа между 160 и 200 снимки и около 100 страници обяснения. В крайна сметка поредицата включва към 1000 фотоса и приблизително 500 страници текст. Цялостният труд може да се разглежда като актуализирано обобщение на съдържащото се в множество мои книги, а някои от повторенията са съзнателно търсени. Без тях моите нови читатели биха останали в неведение. Най-вълнуващото в тази поредица са последните открития, които довеждат досегашните познания до точката на кипене. Противоречията са просто оглушителни. Гората от въпросителни се разраства неудържимо.

ваш 

Ерих фон Деникен Books
Тегло 0.370 кг.
Подвързия мека корица
Година 2022
Обем 180 стр. с пълноцветен печат на книжното тяло

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти