Автор: Клаус Медикус
Жанр: Здраве, Популярни

ISBN: 978-954-2902-86-7
Формат в мм: 140x215
Тегло: 0,400 кг.
Подвързия: мека корица
Година: 2021 г.
Обем: 272 стр.
Наличност: Налично
21.00лв

Тайната на интелигентните клетки


Всеки симптом е послание


Нови гледни точки към стреса, бърнаута, болестта и здравето


Ние не сме зависими от нашите гени, нито сме изложени на външните условия и обстоятелства – напротив! Всеки човек притежава неподозирани способности и своеобразен и неповторим потенциал за здраве, пълноценност и виталност. Днешното вторачване в болестите медикаментите и лечението, характерно за западното общество, носи огромни печалби на болничната индустрия и принуждава населението да се задоволява с най-ниското ниво на личното си здраве –  оцеляването.

В книгата си Клаус Медикус разглежда и схваща симптомите по коренно различен начин и от дългогодишния си опит с промяна на убежденията на клетъчно ниво привежда многобройни примери за тази смяна на парадигмата. От една страна, тук са посочени достъпно и разбираемо всички причини за страничните въздействия на днешното „здравеопазване“, което проповядва премахване на симптомите. Същевременно книгата съдържа великолепни практически примери и конкретни указания как сами да приложим и изживеем методиката на квантовата интелигентност. 

Повече не е необходимо да вярвате на диагнозите. Научете тайната на „интелигентните клетки“ и ще разберете как можете възторжено да извървите пътя към едно ново съзнание.

Преживейте го лично: Духът е по-силен от гените!


Защото наистина има ефект!


Съдържание


Предговор от д-р Удо Якобич: Новият Медикус!

Въведение: Всеки симптом е послание

Листовка за информация на потребителя. Указание за възможни рискове и странични въздействия. Кога не бива в никакъв случай да четете тази книга!


Глава 1. Как се разгръщат скритите потенциали

1.1 Смяна на парадигмата като начало

1.2 Осъзнаване на вътрешната лечебна сила

1.3 Какво всъщност имаме в главата си?

1.4 Симптоми и проклятието на оценката

1.5 Всяка епоха има своята „чума“

1.6 По крайбрежието на трансформационния поток

1.7 Когато духът стане материя

1.8 Тайната на „интелигентните клетки“

1.9 Насъщната ни отрова дай ни днес


Глава 2. Духът е по-силен от гените


2.1 Да възприемем променената действителност

2.2 Осъзнаване – силата на мозъка 

2.3 Стъпки към клетъчното съзнание

2.4 Как се разкъсват оковите

2.5 Обещанието на спасението

2.6 Наторяване на мозъка

2.7 Изобилието на света – отвъд голия разум

2.8 Силата на нашето съзнание

2.9 Няма нищо за поправяне


Глава 3. Симптоми, война и мир


3.1 Духовното поведение на съвременността

3.2 От депресията до радостта от живота

3.3 В нашия мозък съществуваме само ние

3.4 От травмата до виталността

3.5 От прошката до помирението

3.6 От безсилието до собствената сила

3.7 Страхове – има ли ги изобщо?

3.8 От стреса до невъзмутимостта и вътрешния покой

3.9 Как възникват променени идентичности


Глава 4. Активиране на творческото начало – да бъдем в настоящето


4.1 „Колко вълнуващо е това, което мисля сега...“

4.2 Ринг момичетата и сребърният поднос

4.3 Модифицираният мускулен тест

4.4 КВИ-връзка на думите

4.5 КВИ връзка на сърцето

4.6 Основи на КВИ-изясняване  (in the Power of 2)

4.7 Прераждане и информационни полета

4.8 Светлината не хвърля сянка

4.9 Медитация: да изживеем силата на тишинатаГлава 5. Познания от личен опит


5.1 Кеси: От „функционирането“ до сбъдването

5.2 Кристиян: Колко очарователно е всичко, което се случва!

5.3 Андреа: Дълбоко помирение с всичко, което е

5.4 Норберт: Еволюцията на моето съзнание

5.5 Лилет: Каквото подхранваме, расте

5.6 Михаел: Животът ми е радост

5.7 Никол: Доверие в не-знанието

5.8 Историята на малкия дъждовен червейЕпилог: Отвъд плодовете на Дървото на познанието – или „...какво се е случило някога с Адам и Ева?“


Благодарност

За автора

Използвана литература

Цитати и източници
Предговор от д-р Удо Якобич: 


Новият Медикус!Като лекар винаги много съм се интересувал от новостите и през 2009 г. изключително много се зарадвах на запознанството си с Клаус Медикус. Самото му име ме накара да посетя работния семинар. Макар първоначално да го приех за „артистичен псевдоним“, всъщност се срещнах с един истински медик. От него разбрах как да мога свободно да използвам огромното поле от предоставени възможности и как с радост и завидна лекота да общувам с душата, духа и тялото си, за което съм му истински благодарен.


Моята медицинска практика залага основно на природолечението и функционалната медицина. Занимавам се главно с наблюдение и поддържане на здравословните функции на чревния тракт, черния дроб, бъбреците, кожата и лимфните жлези, следователно на т.нар. прочистващи органи. Освен това се интересувам и от въздействието на храненето и поведението върху тялото, духа и душата. Ако сега си задавате въпроса дали това е нормална медицина, моят отговор не е еднозначен: и да, и не. Като лекари ние сме образовани и почти длъжни да откриваме патологии чрез симптомите, лабораторните резултати и образните изследвания, след което да определим диагнозата. Според мен проблемът е, че не се отчитат личните и индивидуални причини, поради което диагнозата на дадено болестно състояние формално се фиксира трайно и приема като неизменна. Нека вземем за пример заплашителната преценка рак, която мнозина приемат като смъртна присъда. Само си представете, ако вместо това докторът Ви заяви: „Трябва да засилите имунната си система и да подпомогнете организма чрез самолечение!“. Точно тези въпроси – дали тялото е в състояние да се самоизлекува и как бихме могли да го подкрепим, респективно да открием подсъзнателно залегналите в конкретно заболяване убеждения и поведения – се поставят твърде рядко. Ако човек не осъзнае способностите на телесната си защитна система и собствения си потенциал за излекуване, той лесно става пленник на диагнозата и страданието си. Не получава възможността да разпознае в симптомите онова, което се опитва да му каже тялото. Оттук му липсва и разбирането, че заболяването е цялостен процес. В резултат повечето пациенти смятат, че не могат да окажат никакво влияние върху здравословното си състояние и изцяло разчитат на болничното лечение и лекуващия лекар. Забравят да се усетят сами, не се осланят на собствената си вътрешна интелигентност и не действат според нея, въпреки че тялото им ги предизвиква точно към това. Точно тук започва работата и въздействието на Клаус Медикус. За тези неща пише и в настоящата книга.

Заедно със съпругата ми Хелиодора използвахме описаната тук квантово интелигентна методика и я приложихме върху наши пациенти със смайващи резултати и успехи. Много често влияние оказва комбинацията от моето лечение, виталната терапия на жена ми и квантовата интелигентност!


На това място искам да разкажа за едно особено впечатляващо събитие, свързано с квантовата интелигентност. Преди няколко месеца в кабинета ми дойде една дама, която беше понесла лекарските и лечебни изтезания – както по-късно се установи, повече от десет години била подлагана на психотерапия. Около седем месеца по-рано била диагностицирана с хламидиоза, която довела до тежък хроничен бронхит. Двете антибиотични и едно хомеопатично лечение не са успешни. Започнах с фитотерапия, а съпругата ми използва своя квантов анализатор, или биоскенер. Само по себе си това беше предизвикателство, защото поради острия бронхит пациентката не можеше да издържи и няколко минути в легнало положение, без да се закашля. Проведохме един сеанс за квантова синхронизация, защото при разговорите жена ми успя да долови някои съществени самовнушения, засягащи самолюбието и самоувереността. Дамата участваше с готовност и всичко мина отлично. Само че през следващите три седмици нито я чухме, нито видяхме, а един ден внезапно пристигна в кабинета с огромен букет, за да ни благодари – след като поработила върху собствените си внушения, кашлицата преминала. Междувременно оттогава минаха повече от шест месеца без никакви оплаквания от нейна страна. Тази случка още повече ни амбицира да продължим работата върху самовнушенията и да наблегнем на едно безпристрастно поведение. 

Лично аз високо ценя Клаус Медикус като лектор, който подхожда към нещата от живота спокойно и с чувство за хумор. Освен това споделям мнението му: не се поддавайте на влиянията на симптоми и диагнози, а опитвайте да спазвате собствения си път към свободата, житейските радости, личната отговорност, задоволството и здравето. Не избирайте начин, който изтъква на преден план борбата със симптомите, а такъв, свързан със собствените преживявания: научете се да разберете личното послание, което отправят към вас тези симптоми и открийте връзката му с интелигентността на вашите клетки. Това съвсем не означава да отхвърлите модерната медицина. Препоръчвам ви обаче да запазите спокойствие, да вложите търпение и да използвате сетивата си. Така ще откриете пътя, който ще ви помогне. В този смисъл ви пожелавам да прочетете книгата с радост и да гледате на живота с блеснали очи. 

Сърдечно ваш

Удо Якобич


Д-р Удо Якобич и неговата съпруга Хелиодора, която е природолечителка, ръководят холистичен  здравен център в Инсбрук/Тирол, освен това си сътрудничат с широка мрежа терапевти. (www.jakobitsch.at)


Въведение. Всеки симптом е едно послание

Много хора живеят с вътрешни нагласи, убеждения и лично поведение, които са натрупали и съхраняват в своя био-компютър още от най-ранно детство. Тези остарели програми и представи не им помагат особено да се приспособят към изискванията на съвременното ежедневие. Мнозина трайно не успяват да изживеят вътрешен покой, щастие, успех, физическо и психическо здраве, виталност и любов. Който иска да промени нещо в тази посока, се сблъсква с на пръв поглед непреодолимо препятствие – и започва да гълта „хапчета“, като анализира собственото си минало, детство и младост, а понякога дори се опитва да „прерови“ цялата семейна история. Понякога става зависим от някакво друго лечение, което обещава да „отстрани“ съществуващите симптоми. В името на тяхното премахване е впрегната цяла индустрия и безброй помощни производства. Все повече хора биват въвлечени в безкрайната спирала на привидната необходимост от постоянна и неуморна борба против симптомите – така напразно влагаме духовни усилия. Най-честите последици са изтощението и усещането, че сме попаднали в омагьосан кръг. Така ли трябва да бъде? Нима не съществува начин да разпознаем потенциала си за самолечение и да разгърнем дремещите в самите нас възможности за постигане на лично щастие?
Има начин, при това твърде удобен! Той е залегнал в клетките ни, особено в главата и мозъка, където е разположен нашият интелигентен и емоционален център. Образно казано, те са централният команден пулт на нашия дух, с помощта на който във всеки момент можем да постигнем всичко. Той точно и прецизно препредава убежденията и нагласите през клетките и цялото тяло. Там е нашият емоционален център, който се нарича лимбична система. Звучи някак технически, но тази важна част от мозъка е наречена така още преди много години. По онова време нейната задача е била още неизвестна. Информацията, която лимбичната система изпраща до нашите клетки, изглежда е плод на една интелигентност, далеч по-всеобхватна, отколкото е способен да схване нашият съзнателен разум и КИ (коефициент на интелигентност). Освен това можем да говорим за вселенска интелигентност или мъдрост. Това са различни думи за едно и също нещо, за онова, което и до днес не можем да схванем със съзнателния разум. Ако искаме да се освободим от собствените си житейски препятствия и блокади, най-важното е да разберем, че всеки от нас притежава конкретна и прецизно работеща навигационна система, гениален инструмент, който винаги ни е под ръка. Само дето много често не знаем, че го притежаваме. Не го осъзнаваме. Не го възприемаме и по този начин пропускаме шанса да се възползваме от неговия великолепен потенциал за успех, здраве и житейска радост. Тази книга ни напътства как да стигнем до това съзнание и да го приложим благотворно в ежедневието. Няма нищо за премахване, не се интересуваме от дефицити и недостатъци, а само и единствено от откриването и разгръщането на собствената вътрешна сила. В сферата на професионалния успех приемаме тази сила като яснота, а в областта на здравето – например като засилена имунна система.

Най-напред ще трябва да се запознаете с потенциалите, с които разполагате във всеки един момент. След това ще ви покажа как се отразява разгръщането или неразгръщането на тези потенциали върху почти всички житейски области. Накрая ще научите как активно да използвате отдавна притежаваната перфектна навигационна система. Защото с какво ви помага навигацията, ако не умеете да я обслужвате? Приканвам ви стъпка по стъпка да освободите собствения си потенциал. Ще получите конкретни практически указания, с помощта на които да използвате вътрешната си мъдрост.

Сега искам да ви посоча два примера, които показват как можем да преживеем и използваме нашите вътрешни сили:
Първи пример: Сабине
„Да си болен“ – колко истинска е действителността?

Сабине години наред страдаше от хронична астма. Постоянно имаше пристъпи на задух, типични симптоми за тази диагностицирана болест. В работата ми не се интересувам как да ги отстраня или премахна – просто ги оставям да си останат такива. Винаги ме вълнува човекът и цялостният му живот. Няма никакво значение от коя житейска област произхожда симптомът: залегналите в него и изявяващи се убеждения и нагласи са винаги едни и същи – независимо дали са свързани със здравето, отношенията, настроението или благосъстоянието. И ако „премахнем“ един симптом, без да сме разбрали неговото послание, нашата клетъчна система веднага ще го прехвърли върху следващия – и така нататък, докато накрая схванем това послание. Така че „премахването“ на симптома е просто безсмислено действие. Свеждаме организма до механична система, до „обект“, който трябва да бъде ремонтиран и така се лишаваме от собствената си сила. Съществува обаче поне един съвсем различен способ, който изключва фокусирането върху страданието – но той предполага смяна на парадигмата: вместо да „премахваме“ симптома, да изместим фокуса върху посланието. Само че за правилното разбиране на това послание може да помогне един-единствен експерт – и това сте самите вие! Никакви таблици, конструкции или вяра – единствено моментното осъзнаване може да възприеме посланието, идващо от недрата на вашата същност. Напротив, ако посегнем към таблицата, където са обяснени „болестните картини“, поемаме по пътя на нашия съзнателен разум. Този път може да е красив и интересен, но ни отдалечава от моментното възприятие. Книгата ни показва как да се превърнем в експерти на собственото си здраве. И как придружителите да помагат на хората да открият и разгърнат своите способности. Така ще бъдем в състояние да разпознаем, че сме една жива система и само по този начин можем да се изживеем като субекти.
Посочената в нашия пример Сабине е преживяла как нейните пристъпи на задух изчезват също толкова бързо, колкото и настъпват. Но в моята работа аз никога не съм я лекувал от нищо – тя сама откри потенциала на своето здраве, който винаги е бил заложен в нея. Това е съвсем различно от лечението – можеш да бъде излекуван само от липса на нещо. Напротив: потенциалите не могат да се разгърнат върху някаква липса. Те са израз на съвършено друго духовно поведение. А именно духовното поведение, убежденията, са решаващи за действителността, която изживяваме. Ключът за тяхното потенциалното разгръщане се крие в информацията, в посланието на симптома. Всеки симптом е послание. Ако се борим против него, все едно демонтираме указателните табели към собственото си здраве. Погледнато от различна перспектива, подобно отношение е просто абсурдно. Все пак има една особеност, която трябва да отчитаме: информацията, която съдържат симптомите, е емоционално закодирана. 

Books
Тегло 0,400 кг.
Подвързия мека корица
Година 2021 г.
Обем 272 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю