Автор: Грег Паласт
Жанр: Антиглобализъм

ISBN: 978-954-9994-87-2
Формат в мм: 140x215
Тегло: 560 гр.
Подвързия: Мека
Година: 2009
Обем: 448 стр.
Наличност: Налично
20.00лв

От Багдад до Ню Орлийнс - мръсни тайни и странни истории за един побеснял Бял дом!

Тайни на бандата във Вашингтон, които няма да научите от новините в 22 часа!

В своята най-провокативна и язвително смешна книга Грег Паласт, автор на световния бестселър "Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари", още веднъж ни дава сензационните последни новини, които големите медии няма да отразят.


Изравяйки купища документи, белязани с гриф "Секретно" и "Поверително", Паласт осигурява най-новите поверителни истини за тайните планове на Буш да завладее иракския петрол; измамата, планирана за изборите плез 2008 г.; кой потопи Ню Орлийнз и ужаса и хумора на Войната срещу терора. С прилежна детективска работа, нравствен гняв и остро чувство за абсурдното, Паласт се заема с "въоръжените и опасни клоуни, които ни управляват" така, както само той умее.

"Топразследващият журналист на Америка...и най-забавният." - Ранди Роудс

"Призовавам ви: прочетете най-новата книга на Паласт "Въоръжена луднуца". Историята е като шпионски трилър." - Робърт Ф. Кенеди младши по Air America Radio

"Хрътка на истината...Разказите на Паласт хапят. Те са толкова релевантни, че заплашват да променят историята." - Chicago Tribune

"Смело репортерство." - Майкъл Мур

Не разрушавайте нефтените кладенци.
– президентът Джордж У. Буш

Кой кого гледа изкъсо?
– Арета Франклин


На 25 години повечето хора бяха свършени. Цяла проклета нация от задни-ци, шофиращи автомобили, хранещи се, раждащи деца, правещи всичко по най-лошия възможен начин, например да гласуват за кандидат за президент, който най-силно им напомняше на тях самите.
– Чарлз Буковски

 Съдържание

НАЧАЛОТО
„КАТО СТРАХЛИВОТО КУЧЕ, КАКВОТО СИ БЕШЕ“ 17

ГЛАВА 1
СТРАХЪТ
КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ОСАМА УЛФ?  21
Вкарването на Военноморските сили в тръбата, научаване как да говорите терористичен език, работата с хана на Буш, документ на националната сигурност 199-І и Мисията на Осама изпълнена. От какво се страхувате? Нашият Главнокомандващ търговец на страх има по нещо за всеки.

ГЛАВА 2
ПРИИЖДАНЕТО
БЕБЕТА ЗА БИЛИОН ДОЛАРА  45
Приказка в пет и половина части, включително Скритата ръка на Ноуз-Туист, човека на Кисинджър в палата на мечтите, Фасулска работа срещу Вещерска отвара, другите докладни от Даунинг Стрийт, Хюстънското въстание, крокодилските ботуши на армията, г-н 5%, едно обаждане до Риад, D?mmerung на Улфоуиц и „особено нефта“

ГЛАВА 3
МРЕЖАТА
СВЕТЪТ КАТО ФИРМЕН ГРАД  101
Холистичната система от системи, петродолари, електродолари, убийството на Уго Чавес, евро-нациите и Тоалетната на Мундел, и слизането от Пика на Хъбърт. Г-н Фрийдмън удря топката.

ГЛАВА 4
ИЗМАМАТА
КЕРИ СПЕЧЕЛИ. СЕГА ДА ГО ПРЕОДОЛЕЕМ  127
.. тъй като те слагат 2008 в джоба си. Републиканците като че ли просто имат онзи побеждаващ дух. Освен това те имат тайни списъци, престъпници от бъдещето, разлагащи се бюлетини, мъртви канарчета и хватка върху гласовете на Кисинджър-американците и немъртвите.

ГЛАВА 5
КЛАСОВАТА ВОЙНА
НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ЩЕ УМРА, ПРЕДИ СЛЕДВАЩОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РЕЦЕПТАТА  179
Комюникета от войната на инициаторите и друсащите срещу инициираните и раздрусаните, включително „Нито едно изоставащо дете“, „Гринч, който открадна наднормените часове“ и Чавес от Луизиана. Добре дошли в 1927 г.

КРАЯТ
КЪЩАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕХ 211
НОВА, ДОПЪЛНЕНА БОНУСНА ГЛАВА!
ПОСЛЕСЛОВ
АРЕСТУВАН
.. И КАК ДА СИ ОТКРАДНЕТЕ ОБРАТНО ГЛАСА  215
Нова за това издание. Първо, неразказаната история за това, как Белият дом потопи Ню Орлийнс.. и защо вътрешната сигурност обвини нашия приятен екип от разследващи за терористи. След това: как ще откраднат гласа ви през 2008 г.. и как да си го откраднете обратно.

БУНТ САЩ – ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ ДНЕС!  245
ПРИЗНАТЕЛНОСТ, ИЗТОЧНИЦИ И РЕСУРСИ  248
ИЛЮСТРАЦИИ 253
САУНДТРАК НА „ВЪОРЪЖЕНА ЛУДНИЦА“ 255
ЗА АВТОРА 257
ИНДЕКС 259

Books
Тегло 560 гр.
Подвързия Мека
Година 2009
Обем 448 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти