Автор: Михаел Морис
Жанр: Популярни

ISBN: 978-954-2902-00-3
Формат в мм: 140x215
Тегло: 440 гр.
Подвързия: мека корица
Година: 2023 г.
Обем: 344 стр.
Наличност: Налично
28.00лв

Анотация на 4-та корица:

Ние сме тези, които винаги сме очаквали!


Всичко в нас и около нас се променя, няма значение дали го искаме, или не. Енергиите във Вселената трайно се променят, което видимо влияе на Земята, климата и човешкото поведение. Все повече хора разбират, че нашите модерни общества и стопански системи са достигнали тавана на своята естествена издръжливост. Старите структури са разклатени. На много места има демонстрации, въстания и граждански войни. Възникват все повече организации, които се стремят да отстранят икономическите и политически грешки, а самата политика напълно се е отдалечила от хората и техните потребности.


Обаче какво може да направи отделният индивид, за да остане в този толкова бързо променящ се свят? Не са ли властниците и техните контролиращи структури прекалено силни и неразрушими?

На Михаел Морис задават подобни въпроси онези читатели, които са прочели неговия политически бестселър Неща, които не би трябвало да знаете! В него авторът описва как няколкостотин могъщи фамилии са си присвоили ресурсите на планетата през последните двеста години и направляват световните съдбини с помощта на стопански и икономически структури.


В настоящата книга той разглежда възможностите на човечеството да се измъкне от блатото и посочва практически начини за разумно подобряване на собственото здраве, благосъстояние и самоусъвършенстване. Едновременно с това, Михаел Морис търси алтернативи в областта на стопанството, финансите и образованието – защото всяка революция се заражда в духа. Той засяга духовните аспекти на живота, за да ни разясни как сме изпаднали в това състояние и какви са шансовете ни да се спасим. Вече възникват нови течения в медицината, икономиката, паричното и образователното дело, налице са нови форма на свободна и безгранична енергия, които могат за променят живота на Земята. Всичко това не е утопия, а реалност! Тези новости не могат да се проследят в масмедиите, но са събрани и обобщени в неповторима и всеобхватна картина на случващите се промени от Михаел Морис.

Ние сме определени да бъдем свидетели на тази духовна революция и всеки от нас може да даде своя малък, но забележителен принос. Готови ли сте?


СЪДЪРЖАНИЕ

ПРЕДГОВОР

ВЪВЕДЕНИЕ


Първа част – КЪДЕ СМЕ НИЕ

Модерният човек (Homo technicus)

Околна среда

Икономика и политика

Неравенство

Бедност

Глобализация

Самоосъществяване


Втора част – КОИ СМЕ НИЕ И КОИ БИХМЕ МОГЛИ ДА БЪДЕМ

Геномът

Еволюционната теория

Мислене

Памет

Свободна воля

Чувства и емоции

Безчувственост

Болка

Насилие

Его

Съзнание

Раздвоение

Отговорност

Време

Дишане

Карма


Трета част – КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ

Съзнателен поврат

Образование

Здраве

Икономика

Финанси

Свободна енергия

Хармония с природата

Общество без насилие


ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Обобщение: какво може да направи всеки от нас

Литературни източници

Илюстрации

Именен регистър


ПРЕДГОВОР


През април 2011 г. излезе книгата ми "Неща, които не би трябвало да знаете!", в която описах какво представляват парите, как функционира паричната ни система, кому служи в крайна сметка и как ни доведе до световната икономическа криза, която избухна през 2008 г. и ще ни занимава дълго време. 

Въпреки че продажбата беше бойкотирана от многобройни разпространители на книги, отзвукът на труда ми беше изненадващо силен поради помощта на Интернет и рекламата от читател на читател. Мнозина споделиха, че след прочитането предприели известни промени в живота си, което ме окуражи да продължа, защото информацията очевидно работеше.


Особено ме изненада обстоятелството, че книгата беше прочетена и дори препоръчана от мнозина банкери. Това затвърди предположението ми, че многобройни лица, заети в сферата на банковото и финансовото обслужване, всъщност не са наясно с функционирането на системата, на която служат и дължат прехраната си. Поради лавинообразно нарастващата информация повечето от нас се фокусират единствено върху крайно тесен обсег, в който се опитват да вникнат възможно най-дълбоко. Онова, което непрекъснато ни убягва, е обзорът на цялото, на взаимните зависимости. Все повече се изолираме и губим представа както за нещата, така и за самите себе си. 


Световната икономическа криза и нейните последици разтърсиха мнозина и ги принудиха да се размислят – така че всичко има добра страна. В периода след 2008 г. кризата се разрасна и набра скорост като истинска лавина. Вече е време за следващата стъпка. Всички разбрахме, че сме избрали погрешен път в много житейски области и че общото състояние на планетата е достигнало критичната си точка. За предприемането на всеобхватни и преди всичко бързи промени няма да бъде достатъчно въвеждането на частични законови поправки или отделни нови правила. Това, от което се нуждаем, е един смел замах, който спиритуалистичните  учения характеризират като „квантов скок в човешкото съзнание“. За целта е необходимо да отстъпим няколко крачки, да обхванем цялостното положение с поглед и да си зададем някои важни въпроси отново. Най-съществените са следните: 

Кои сме всъщност?

Кои бихме могли да бъдем, ако разгърнем цялостния си потенциал? 

Какво можем да направим, за да поемем по нов път, който да бъде полезен за човечеството, природата и целия свят? 

Отговорът е елементарен – трябва да променим себе си и собственото си поведение! Това може да стане само ако преустроим разбиранията си за самите нас!

Настоящата книга не е научен труд, въпреки че цитирам многобройни учени. Според мен отразява личния ми досег до най-неотложните проблеми на съвременността. Смятам, че се намираме в края на задънената улица. Необходимо е незабавно да тръгнем обратно и да преосмислим нещата, но можем да го направим само заедно. Каруцата на сегашния обществен ред е затънала в калта толкова, че можем да я извадим единствено с общи усилия. Ако не успеем, ще загинем. Не бива да пропуснем и последната възможност за измъкване от тресавището. Ако всички потънем до шия, никой не може да ни помогне. Нужно е да действаме, преди да е станало твърде късно!


Онези, които са чели първата ми книга, вероятно ще бъдат изненадани и дори объркани, защото настоящата твърде периферно засяга икономиката; тя измества фокуса върху духовните и философските житейски аспекти. Аз съм сигурен, че икономика и духовност не бива да се разглеждат поотделно – между тях съществува съвсем ясна връзка. За съжаление обаче нашето модерно западно общество твърде дълго разглеждаше двете теми самостоятелно. В хода на 20 век едни изрично препоръчваха материалното, а други не искаха и да чуят за „гнусната алчност“, защото бяха уверени, че тя би попречила на духовното им извисяване.


Аз обаче съм дълбоко убеден, че коренната промяна към мирно, любвеобилно и хармонично общество – към каквото всички се стремим – може да се постигне само ако разберем и обединим и двете страни. Ако 20 век беше епохата на разделението и емпиричната наука, следващият вероятно носи единството и откриването на нещата. Малка част от „нещата“ са видими и съответно доказуеми – не повече от 5 процента, повечето остават скрити за очите и е възможно да се почувстват, и изживеят само при изострени сетива и разширено съзнание, което може да постигне всеки с малко упражнения и дисциплина!


Човекът представлява единство на тяло, дух и душа. Само ако успеем да постигнем тази „свещена триада“, ще бъдем в състояние да отвърнем на огромните предизвикателства на времето. В този смисъл разглеждам настоящата книга като изискване да се насочим един към друг и да унищожим предразсъдъците. Именно чрез нея, мили читатели, се надявам да ви разтърся, да ви стимулирам и дори да ви въодушевя, защото наистина се нуждаем от повече въодушевление и жизнерадост, от перспективи, надежди и общност, която да приеме отделния с разтворени обятия. В крайна сметка трябва да разберем, че независимо от своята индивидуалност и своеобразие представляваме единен и всеобхватен жизнен организъм, който зависи от всяка своя отделна частица и може да разгърне истинския си потенциал, едва когато всеки индивид получи равни шансове и възможности, и когато е мотивиран да даде най-доброто от себе си, за да може с радост да намери собственото си призвание и едновременно да служи на Великото цяло.


Задачите поставят пред нас високи изисквания и могат да бъдат решени само чрез изграждане на мостове между отделните обществени прослойки. В крайна сметка всички сме на борда на една и съща лодка. Настъпил е моментът да поемем отговорност за това общество и за нашата Земя. Времето за всеобхватна промяна на самопредставата ни е тук. Ако разберем кои сме всъщност, отговорите на многобройни отворени въпроси ще дойдат от само себе си. Промяната ще се извърши неизбежно – с нас или без нас. Предстои ни много работа! Да започваме!


Михаел Морис, май 2013 г.


Books
Тегло 440 гр.
Подвързия мека корица
Година 2023 г.
Обем 344 стр.

Напиши ревю

Моля влезте или се регистрирайте за ревю
Свързани продукти